Return in foreach

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

13/05/2014 08:05:54
Quote Anchor link
Ik heb volgende code
foreach ($results as $row) {
echo "$row->voornaam";
echo "&nbsp";
echo "$row->achternaam";
echo"<br>";

Maar output is
Voornaam1 Achternaam1Voornaam2 Achternaam2

Bedoeling is dat output zo word
Voornaam1 Achternaam1
Voornaam2 Achternaam2

Iemand nog een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

01/05/2024 22:08:01
 
Michael -

Michael -

13/05/2014 08:31:46
Quote Anchor link
Graag code tussen <?php en ?>

Die for loop zou gewoon moeten weergeven wat jij wilt hoor.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
foreach ($results as $row) {
    echo $row->voornaam . ' ' . $row->achternaam . '<br />';
}

?>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

13/05/2014 08:35:02
Quote Anchor link
Je zou het eventueel in een table kunnen echo-en
 
Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

13/05/2014 09:35:34
Quote Anchor link
Dit is de volledige code.
Ik probeer dit weer te geven in een artikel van Joomla.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
// Get a db connection.
$db = JFactory::getDbo();
 
// Create a new query object.
$query = $db->getQuery(true);

// Select all records from the user profile table where key begins with "custom.".
// Select all records from spelers table where ploegid with 1
// Order it by the ordering field.

$query->select($db->quoteName(array('spelerid', 'ploegid', 'voornaam', 'achternaam')));
$query->from($db->quoteName('#__spelers'));
$query->where($db->quoteName('ploegid') . ' = '. $db->quote('1'));
$query->order('achternaam ASC');

$db->setQuery($query);

$results = $db->loadObjectList();
$row= $db->loadRowList();


foreach ($results as $row) {
 echo $row->voornaam . ' ' . $row->achternaam . '<br />';
}

?>


maar blijft namen achter elkaar weergeven ipv onder elkaar
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/05/2014 09:39:37
Quote Anchor link
Ik vind het bijzonder, want er wordt al een <br /> achter geplaatst wat een nieuwe regel in HTML plaatst.
Want hoe zie je dit in je HTML als output? (broncode bekijken?)
 
Willem vp

Willem vp

13/05/2014 09:43:22
Quote Anchor link
Kan het zijn dat Joomla de HTML-tags uit je output stript?
 
Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

13/05/2014 09:46:30
Quote Anchor link
Voor de volledige brondcode verwijs ik naar
view-source:http://bravoc.be/trainers/index.php/heren/heren-1

Toevoeging op 13/05/2014 09:54:58:

Dit is de article code in Joomla
<article class="uk-article " >
<div class="tm-article-wrapper">
<h1 class="uk-article-title">
Heren 1 </h1>
<div class="tm-article-content">
<div id="container">
<div id="leftcontent">
<div id="inhoudsummary"><span style="padding:5px;"><img src="http://bravoc.be/images/ploegfotos/H1_2013_2014.jpg" alt="Heren 1 - 2013-2014" title="Heren 1 - 2013-2014"width="450" height="300" ></span>
<br>
</div>
Thomas Beckx
Mattias De Meyer
</div>
</div>
</article>

Maar op het scherm staat dit wel degelijk naast elkaar
http://bravoc.be/trainers/index.php/heren/heren-1
 
Michael -

Michael -

13/05/2014 10:39:53
Quote Anchor link
Gelieve je code te plaatsen tussen [code] en [/code] tags.

Het lijkt er inderdaad op dan Joomla de <br /> anders interpreteert.
Probeer eens iets als onderstaande om alleen te zien of het iets uitmaakt.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
foreach ($results as $row) {
 echo $row->voornaam . " " . $row->achternaam . "<br>".PHP_EOL;
 echo $row->voornaam . " " . $row->achternaam . "\r\n".PHP_EOL;
 echo $row->voornaam . " " . $row->achternaam . "<p></p>".PHP_EOL;
}

?>

edit:quotes aangepast.
Gewijzigd op 13/05/2014 11:37:48 door Michael -
 
Erik Rijk

Erik Rijk

13/05/2014 11:26:09
Quote Anchor link
\r\n\ Moet tussen dubbele quotes als ik mij niet vergis?
 
Michael -

Michael -

13/05/2014 11:38:00
Quote Anchor link
Klopt inderdaad. Aangepast.
 
Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

13/05/2014 11:57:12
Quote Anchor link
Als output krijg ik dan
Thomas Beckx Thomas Beckx Thomas Beckx Mattias De Meyer Mattias De Meyer Mattias De Meyer
dus weer alles naast elkaar ipv onder elkaar
 
Michael -

Michael -

13/05/2014 12:06:45
Quote Anchor link
Is deze code in deze post echt je volledige code? Lijkt erop dat de output weer wordt aangepast op één of andere manier.
 
Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

13/05/2014 12:10:26
Quote Anchor link
Dit is volledige code die uit het artikel komt in Joomla
<div id="container">



<div id="leftcontent">
<div id="inhoudsummary"><span style="padding:5px;"><img src="http://bravoc.be/images/ploegfotos/H1_2013_2014.jpg" alt="Heren 1 - 2013-2014" title="Heren 1 - 2013-2014"width="450" height="300" ></span>
<br>
</div>
{source}
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
// Get a db connection.
$db = JFactory::getDbo();
 
// Create a new query object.
$query = $db->getQuery(true);

// Select all records from the user profile table where key begins with "custom.".
// Select all records from spelers table where ploegid with 1
// Order it by the ordering field.

$query->select($db->quoteName(array('spelerid', 'ploegid', 'voornaam', 'achternaam')));
$query->from($db->quoteName('#__spelers'));
$query->where($db->quoteName('ploegid') . ' = '. $db->quote('1'));
$query->order('achternaam ASC');

$db->setQuery($query);

$results = $db->loadObjectList();
$row= $db->loadRowList();
//print_r($row);


foreach ($results as $row) {
 echo $row->voornaam . " " . $row->achternaam . "<br>".PHP_EOL;
 echo $row->voornaam . " " . $row->achternaam . "\r\n".PHP_EOL;
 echo $row->voornaam . " " . $row->achternaam . "<p></p>".PHP_EOL;
}

?>

{/source}
 
Jacco Engel

Jacco Engel

13/05/2014 13:09:36
Quote Anchor link
Mischien een hele domme vraag maar waarom ga je niet voor een oplossing zoals :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo "<table>"
foreach ($results as $row) {
    echo "<tr><td>".$row->voornaam."</td>";
    echo "<td>".$row->achternaam."</td></tr>";
}

echo "</table>"
?>


Zet je gewoon al je results in een table.

edit: ff quote foutje gefixed
Gewijzigd op 13/05/2014 13:10:12 door Jacco Engel
 
Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

13/05/2014 13:13:28
Quote Anchor link
Als ik dit probeer dan krijg ik gewoon een volledig witte pagina te zien.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

13/05/2014 13:19:35
Quote Anchor link
Dan moet je achter regel 2 en 7 even een ; zetten
 
Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

13/05/2014 13:21:01
Quote Anchor link
Nu krijg ik
ThomasBeckxMattiasDe Meyer
Nog steeds geen succes, héél raar.
 
Jacco Engel

Jacco Engel

13/05/2014 13:29:48
Quote Anchor link
Waarschijnlijk word er een stiptags oid overheen gehaald voor je hem op je scherm krijgt
 
Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

13/05/2014 13:30:20
Quote Anchor link
en kan ik dit verhelpen?
 
Jacco Engel

Jacco Engel

13/05/2014 13:37:13
 
Bert Van den Brande

Bert Van den Brande

14/05/2014 16:54:05
Quote Anchor link
het is eindelijk gelukt met de plugin directphp
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.