Return is leeg..

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin van der Burgt

kevin van der Burgt

22/07/2009 16:26:00
Quote Anchor link
Hallo,

ik ben bezig met mijn UBB code parser aleen als ik de youtube tag wil maken krijg ik geen youtube tag van de functie terug, maar hij werkt wel :S

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
    function GetYoutubeTag($url){
        $pos=strpos($url, 'v=');
        $pos_start=$pos+2;
        $pos_end=11;
        $youtubetag=substr($url, $pos_start, $pos_end);
        return $youtubetag;
    }

    function
GetYoutubePlayer($input){
        list($url, $title) = split('@SPLIT@', $input);

        $youtubetag=GetYoutubeTag($url);

        $return .="<br><div class='youtubeframe'><div class='youtubeinnerframe'>";
        $return .="<center><a onclick=\"javascript:toggleid('youtube_".sha1($url)."');\" href=\"javascript:void(0);\" class='youtubeurl'><b>".$title."</b> (toggle video)</a></center><br/><br/>";
        $return .="<div style='display: none;' id='youtube_".sha1($url)."'><center><object width='445' height='364'>";
        $return .="<param name='movie' value='http://www.youtube.com/v/".$youtubetag."&hl=nl&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&border=1'></param>";
        $return .="<param name='allowFullScreen' value='true'></param>";
        $return .="<param name='allowscriptaccess' value='always'></param>";
        $return .="<embed src='http://www.youtube.com/v/".$youtubetag."&hl=nl&fs=1&color1=0x5d1719&color2=0xcd311b&border=1' type='application/x-shockwave-flash' allowscriptaccess='always' allowfullscreen='true' width='445' height='364'></embed>";
        $return .="</object></center><br/></div>";
        $return .="</div></div>";
        return $return;
    }

    function
UBB($string){
        $string = htmlentities($string);
        $string = htmlspecialchars($string);
        $string = nl2br ($string);

        $string = preg_replace("#\[youtube=(.+?)\](.+?)\[/youtube\]#is",GetYoutubePlayer("\\1@SPLIT@\\2"),$string);


        return $string;
    }

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 06:12:37
 

22/07/2009 16:30:00
Quote Anchor link
Debuggen he..

Stop wat vardumpjes erin, kijk tot hoe ver hij komt..
 
Gerritjan

Gerritjan

22/07/2009 16:36:00
Quote Anchor link
Je moet de functies ook nog aanroepen, he.
 
Toine vd P

Toine vd P

22/07/2009 16:37:00
Quote Anchor link
die function UBB behalve de bovenste wel .= gebruiken
en return string i.p.v. strings
 
GaMer B

GaMer B

22/07/2009 16:40:00
Quote Anchor link
Twan van der Poel schreef op 22.07.2009 16:37:
die function UBB behalve de bovenste wel .= gebruiken

Uhh, nee, anders krijgt hij een nog foutere output
Twan van der Poel schreef op 22.07.2009 16:37:
en return string i.p.v. strings

Waar zie je 'strings' staan? :P
 
Kevin van der Burgt

kevin van der Burgt

22/07/2009 16:40:00
Quote Anchor link
jah, dat vraag ik me ook even af :P
 
Gerritjan

Gerritjan

22/07/2009 16:41:00
Quote Anchor link
In de parameter?
 
GaMer B

GaMer B

22/07/2009 16:42:00
Quote Anchor link
Gerritjan schreef op 22.07.2009 16:41:
In de parameter?


Sorry hoor, maar zelfs in notepad de 'zoekfunctie' kan 'strings' niet vinden... >_<
 
Kevin van der Burgt

kevin van der Burgt

22/07/2009 16:43:00
Quote Anchor link
Hee vreemd!!

ik heb het ff zo gedaan om te debuggen maar de output is wel heel erg raar.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
    function GetYoutubeTag($url){
        echo "A: ".$url;
        $pos=strpos($url, 'v=');
        $pos_start=$pos+2;
        $pos_end=11;
        $youtubetag=substr($url, $pos_start, $pos_end);
        return $youtubetag;
    }

?>

A: \1
 

22/07/2009 16:48:00
Quote Anchor link
Dan gaat het daarvoor dus fout :)
 
Kevin van der Burgt

kevin van der Burgt

22/07/2009 16:49:00
Quote Anchor link
hmm

het gaat gelijk hier al fout:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$string
= preg_replace("#\[youtube=(.+?)\](.+?)\[/youtube\]#is",GetYoutubePlayer("\\1@SPLIT@\\2"),$string);
?>


Want als je de waarder van \\1 of \\2 wilt echo'n dan krijg je een \1 of een \2 maar return werkt wel weer :S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.