Rij uit database halen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas minke

thomas minke

21/09/2007 14:59:00
Quote Anchor link
goedemiddag,

Ik heb een tekstveld in mijn database, met meerdere nummers erin, gescheiden door een komma. Nu wil ik alle nummers eruit halen, en zorgen dat ze in een array gestopt worden.
hoe doe ik dat?
of moet ik ze misschien anders in mijn database opslaan? het gaat om zo'n 25 nummers per veld
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 09:47:41
 
Mario

Mario

21/09/2007 15:05:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// ervanuitgaand dat de database row opgevangen word in $row
$nummerArray = explode("," , $row)
?>


Functieomschijving:
http://nl3.php.net/manual/en/function.explode.php

Succes!
 
Frank -

Frank -

21/09/2007 15:16:00
Quote Anchor link
Quote:
of moet ik ze misschien anders in mijn database opslaan?
Maar natuurlijk ga je dat anders opslaan! Ga normaliseren en vervolgens jouw database aanpassen. Dat gaat je een hele hoop ellende besparen.

Zie de tutorials hoe je moet normaliseren.

Edit: link
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Thomas minke

thomas minke

23/09/2007 20:40:00
Quote Anchor link
ik dacht al dat ik ze anders zou moeten opslaan, alleen geen idee hoe =O

ik heb 2 soorten:

1. een klas met meerdere leerlingen, dus in het tekstveld moeten de leerlingnummers opgeslagen worden. het is geen optie om de klas in de leerlingentabel op te slaan, omdat het geen vaste aantallen zijn.

2. een profiel met meerdere vrienden, hier moet in het tekstveld opgeslagen worden wie de vrienden van een bepaald profiel zijn. hoe zou ik dit moeten opslaan?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

23/09/2007 20:45:00
Quote Anchor link
klas sla je natuurlijk op bij de leerling

tabel leerling
id int auto_incremente
leerlingnaam varchar

klassen
id int auto_incremente
klasnaam varchar

leerling_klas
leerling_id
klas_id
datum_ingang
datum_einde

dat is in het kort de oplossing voor je klas/leerling probleem
Tip sla nummers niet op in TEXT velden maar in INT velden. Ditzelfde geld voor data deze sla je op in een DATE veld
 
Frank -

Frank -

23/09/2007 20:46:00
Quote Anchor link
1) klas, dat sla je op in de tabel 'klassen'. Vervolgens heb je ook een tabel 'leerlingen' met daarin een kolom id_klas. Deze verwijst naar de klas waarin een leerling zit. Wanneer een leerling in meerdere klassen kan zitten of je de historie ook wilt vastleggen, meer-op-meer-relatie, dan krijg je een koppeltabel tussen 'klassen' en 'leerlingen'.
Quote:
het is geen optie om de klas in de leerlingentabel op te slaan, omdat het geen vaste aantallen zijn.
Leg dit eens uit, ik vermoed dat je dit oplost met de koppeltabel.
2) Duidelijk geval van een koppeltabel tussen leerling en leerling (neem aan dat dit de genoemde vriende zijn).

Maar ga je normaals verdiepen in de tutorial, link heb ik je al gegeven, daarin staat dit haarfijn uitgelegd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Thomas minke

thomas minke

23/09/2007 20:49:00
Quote Anchor link
zo had ik het nog niet gezien.. hier kan ik wel wat mee

maar wat zou ik moeten doen met dat vrienden probleem?
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

23/09/2007 20:51:00
Quote Anchor link
zelfde idee

tabel vrienden
tabel profielen
koppeltabel met evt een begin en einddatum
 
Frank -

Frank -

23/09/2007 20:53:00
Quote Anchor link
koppeltabel.

Of eigenlijk: Leer normaliseren! En ga dus eerst eens uitzoeken welke relaties er zijn, 1 op 1, 1 op meer, meer op meer, dan wordt het vanzelf duidelijk hoe het datamodel eruit gaat zien.
 
Thomas minke

thomas minke

23/09/2007 20:54:00
Quote Anchor link
heb ik dan niet veel te veel rijen, of maakt dat niet uit?
 
Frank -

Frank -

23/09/2007 20:55:00
Quote Anchor link
thomas schreef op 23.09.2007 20:54:
heb ik dan niet veel te veel rijen, of maakt dat niet uit?
Zodra je meer dan (grofweg) 10 miljard records in de database hebt staan, verkoop je de boel voor hééél veel geld en is dat probleem ook weer opgelost.
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

23/09/2007 20:57:00
Quote Anchor link
Nee dat maakt niet uit. Een database is geen excel sheet met slecht 65000 regels. Een database kan zonder problemen 1000000 rijen bevatten en ook nog wel veel meer.
Als jij ooit zulke aantallen haalt mag je weer komen maar dan maak je je eerder zorgen over het feit of je een jag of de duurste bmw moet kopen want dan is je website een groot succes
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

23/09/2007 20:58:00
Quote Anchor link
@Frank dat is drie keer min of meer hetzelfde antwoord. Dat is op minimaal grappig te noemen
 
Frank -

Frank -

23/09/2007 20:59:00
Quote Anchor link
@Klaasjan: Wij zijn het vandaag wel verschikkelijk met elkaar eens! ;)

Edit: :p
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

23/09/2007 21:00:00
Quote Anchor link
owkee 4X dussss.....
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.