Role en aria

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior DevOps-ontwikkelaar eIDAS

Functie­omschrijving Burgers en bedrijven veilig en betrouwbaar digitaal toegang geven tot diensten en producten van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Als senior DevOps-ontwikkelaar bouw je daar letterlijk aan mee. En dat doe je bij DICTU: een van de grootste en meest vooruitstrevende ICT-dienstverleners van de Rijksoverheid. Jij werkt mee aan de doorontwikkeling van eIDAS, dat staat voor Electronic IDentification Authentication and trust Services. Deze koppeling maakt de grensoverschrijdende authenticatie op overheidswebsites binnen de Europese Unie mogelijk. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat heeft één moderne toegangspoort voor zijn diensten en inspecties. Enkele daarvan zijn dankzij eIDAS inmiddels

Bekijk vacature »

Front-end Developer Vue.js Meewerkend voorman

Functieomschrijving Ben jij een ervaren Front-end Developer, bedreven in Vue.js en lijkt het jou gaaf om als meewerkend voorman verantwoordelijk te zijn voor de ontwikkeling van drie junior ontwikkelaars? Werk jij graag aan diverse projecten t.b.v. het vergroten van klant- en medewerkerbeleving? Lee dan snel verder! Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en api ontwerp; Participeren in

Bekijk vacature »

Lord Gaga

Lord Gaga

13/02/2015 22:41:21
Quote Anchor link
Hallo,

Ik ben me wat meer aan het verdiepeing in de role en aria-* attributen, maar ik kan nergens vinden wanneer je dit nou wel of juist niet gebruikt. Vaak zie ik dingen voorbij komen als:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<header role="banner"></header>
<nav role="navigation"></nav>
<main role="main"></main>
<footer role="contentinfo"></footer>


Maar op de website van W3C staat dat dit de default waardes zijn en je deze dus niet nog eens hoeft aan te geven. Waarom wordt dat dan wel vaak gedaan, en waarom juist bij deze 4 elementen?

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

12/08/2020 04:59:16
 
Wouter J

Wouter J

14/02/2015 00:14:09
Quote Anchor link
Met een role attribute kun je de HTML parser duidelijk maken wat het element voorstelt, in het geval het element zelf nog niet de juiste semantische waarde bevat.

Bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="#" class="btn  btn-primary" role="button">Next</a>


In deze code gebruiken we een link element (<a>), maar het stelt een button voor. Door het de role "button" mee te geven zorgen we dat de parsers het als een button aanzien.
Dit is vooral belangrijk voor screen readers.

Hoewel bijna elk element al een standaard role krijgt, kan dit bij nieuwe elementen nog niet het geval zijn. De elementen die jij noemt zijn bijv. nieuwe HTML5 elementen. Het kan zijn dat de huidige screenreader deze elementen nog niet herkend en dus nog niet een standaard role geeft. Door ze expliciet te definiëren weet de screenreader de role dus wel. Over een paar jaar is dit dus niet meer nodig.
 
Lord Gaga

Lord Gaga

14/02/2015 00:18:06
Quote Anchor link
Ah oke, dat is duidelijk. En is er ook een reden waarom aria-* dan bijvoorbeeld niet wordt gebruikt bij het article element? (<article role="article">) Want deze lijkt me ook vrij nieuw.
 Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.