row output plaatsen in variabel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John van der Linden

John van der Linden

23/06/2010 13:54:50
Quote Anchor link
Het kan, maar kom er even niet uit met Google...dus :

Ik zou in een tabel baar de dagen van week 5.
Daar staan dus 7 rijen.
dus :
\week 5\maadag 3 april\
\week 5\dinsdag 4 april\
etc

Nu willen ik graag alles van week 5 selecteren (dat lukt me wel),
maar daarna wil ik "maadag 3 april" en de overige dagen in een variabel hebben.
Zodat ik deze verderop weeer kan gebruiken...

Hoe doe ik dat ?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 13:40:20
 

23/06/2010 14:07:48
Quote Anchor link
if($ing = 3) {
$this->that = 'zus';
}
else {
$blaat['blup'] = 'blabla';
}
En de info van regel 43 moet naar regel 20.
 
- SanThe -

- SanThe -

23/06/2010 14:37:09
Quote Anchor link
Oftewel: Onduidelijk.
 
Arjan -

Arjan -

23/06/2010 15:07:08
Quote Anchor link
Als je de rijen uit de database haalt, dan heb je toch alles al in een variabele (array) staan?

Dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
$data = mysql_fetch_assoc($sql);

echo '<pre>';
print_r($data);
echo '</pre>';


Meerdere rijen uit een tabel kan je het beste blijven bewaren in arrays, omdat deze erg gemakkelijk uit te lezen valt middels een foreach loop (of iets dergelijks).

Kan je aangeven waarom je de gegevens in aparte variabelen wilt hebben staan?

Je vraagstelling is trouwens wel erg onduidelijk!

@Karl Karl: Subtiele manier om duidelijk te maken dat je het niet begrijpt haha :)
Gewijzigd op 23/06/2010 15:09:42 door Arjan -
 
John van der Linden

John van der Linden

23/06/2010 15:32:49
Quote Anchor link
uhh, probeer ik het anders.

In een tabel heb ik een weeknummer en de datum staan :

week 1 - maandag 1 januari
week 1 - dinsdag 2 januari

Als ik de week uitleest, staat alles in een array, deze zou ik in 1 keer in een tabel kunnen neerzetten, maar ik moet de verschillende waardes in de arry in verschillende tabellen kwijt. bv : maandag van week 1 in tabel 1, dinsdag van week 1 in tabel 2, etc...

Dus eigenlijk dacht ik dan dat het volgende handig is :
De waardes van de array is verschillende variabelen plaatsen en deze vervolgens met een echo plaatsen in de bijbehorende tabel.

Maar misschien bestaat er een hele andere oplossing voor dit probleem....
 

23/06/2010 15:36:37
Quote Anchor link
Het zal wel aan mij liggen, maar ik snap er nog steeds geen hout van.
Wat voor tabel?
 
John van der Linden

John van der Linden

23/06/2010 19:30:43
Quote Anchor link
?? Ik hab een database met diverse tabelen.
1 van die tabelen bestaat uit een week nummer en een dag :

week dag
1 1 jan
1 2 jan
1 3 jan
etc

De query selecteert de weeknummer met de daar bijbehorende dagen, afhankelijk van de week die ik wil uitlezen.

Momenteel wordt alles in 1 keer uitgelezen en in 1 variabel gezet.

Graag zou ik dus week 1 willen uitlezen, en daarna 7 variabelen hebben.....
Hierdoor kan ik deze variabelen weer in diverse html tabelen tevoorschijn toveren.
 

23/06/2010 19:33:23
Quote Anchor link
SELECT dag, week FROM weken WHERE week=1
Zoiets?
 
John van der Linden

John van der Linden

23/06/2010 20:27:19
Quote Anchor link
klopt, en dan komt alles in 1 variabel te staan, maar ik zou ieder dag in een afzonderlijke variabel hebben !
 

23/06/2010 20:30:44
Quote Anchor link
Je selecteert een rij.
Jij zegt dat je alle dagen in een rij hebt.
Als je gewoon mysql_fetch_assoc doet kan je met een while er zo voor zorgen dat het in een array komt of dat je gewoon direct het in de html propt.
 
John van der Linden

John van der Linden

23/06/2010 21:29:36
Quote Anchor link
hmm, oke...gaan we even nakijken...bedankt zover...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.