Rss feed uitlezen of via Database uitlezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

David Meijer

David Meijer

24/09/2015 22:56:24
Quote Anchor link
Hallo Ik zoek een database of rss feed waar je de Meldingen van p2000 op een lichtkrant laten zien.



Groetjes David Meijer
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 09:21:55
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2015 23:01:08
Quote Anchor link
Je vraagstelling is wat onduidelijk. Wil je het ophalen uit een RSS-feed en in een lichtkrant/marquee tonen, of wil je het opslaan, waarna je het in een lichtkrant toont?

Verder heb ik even gezocht naar een P2000-feed:
http://www.livep2000.nl/index.php?p=rssfeedsInfo

Als je wat meer uitleg kan geven over wat je nou exact wilt, dan helpen we je graag.
Gewijzigd op 24/09/2015 23:05:11 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

24/09/2015 23:16:14
Quote Anchor link
Nou ik wil het liefst via RSS-feed in een lichtkrant/marquee tonen.

Als dat mogelijk is.

Toevoeging op 24/09/2015 23:19:48:

Zie hier een voorbeeld er van https://www.youtube.com/watch?v=dTp4Fv4S3qg
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2015 23:26:36
Quote Anchor link
Dat is zeker mogelijk.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$xml
=simplexml_load_file("http://www.livep2000.nl/index.php?p=rssfeedsInfo");
if($xml) {
    foreach($xml->channel->item as $data) {
        echo "Titel:".$data['title'];
    }

        //echo "<pre>".print_r($xml,1)."</pre>"; // aanzetten voor debuggen.
    } else {
    echo "Kan de feed niet uitlezen";
}

?>


Hoe je het naar een dergelijke fysieke lichtkrant krijgt, zoals in die video, hangt allemaal af van de aansturing. Maar met bijv. een Arduino, en wat software kan je vast ook wel wat uitlezen en naar de lichtkrant sturen. De handleiding ervan en wat research-werk zal zeker nodig zijn omdat elke aansturing anders werkt.
Gewijzigd op 24/09/2015 23:29:37 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

24/09/2015 23:29:12
Quote Anchor link
En hoe moet ik hem dan dat laten uitlezen op mijn lichtkrant dan.

https://www.conrad.nl/nl/rgb-led-lichtkrant-met-afstandsbediening-rood-geel-groen-590996.html ik snap dar dus niks van hoe ik dat moet doen ik gebruik zelf het programma wat er bij zit.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2015 23:31:32
Quote Anchor link
"Via meegeleverde software en PC-interface kunnen de berichten gemakkelijk geladen worden".
En anders moet je toch verdiepen in de aansturing.

En ik zie dat er zelfs een handleiding is over de aansturing:
http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/575000-599999/590996-da-01-en-Communication_protocol_LED_Displ_Board.pdf

Ik vraag me af of PHP de beste manier is? Misschien alleen maar omdat je alle tekst al als plain-text klaar kan zetten om het via het protocol naar de lichtkrant te sturen.
Gewijzigd op 24/09/2015 23:34:32 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

24/09/2015 23:36:58
Quote Anchor link
Hij zit nu gewoon via pc-interface en de meegeleverde software kan ik niet zoveel wijs uit worden.

http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/575000-599999/590996-up-01-en-Software_LED_LAUFSCHRI_WIN7_XP_Vista_2_1.zip <<<<< want ik kan alleen text invoeren met dit programma.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2015 23:42:39
Quote Anchor link
Dat is dan bedoeld om de lichtkrant handmatig te verversen, maar als je het dynamisch wilt, dan moet je toch echt een eigen programma schrijven, wat constant blijft draaien en het geheugen van de lichtkrant steeds voorlopend wissen.

Je zult dan via RS232 (lekker oud) met BaudRate 9600 een communicatie moeten opzetten, en commando's moeten doorgeven die in de manual staan beschreven.
Gewijzigd op 24/09/2015 23:43:16 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

24/09/2015 23:43:52
Quote Anchor link
- Aar - op 24/09/2015 23:31:32:
"Via meegeleverde software en PC-interface kunnen de berichten gemakkelijk geladen worden".
En anders moet je toch verdiepen in de aansturing.

En ik zie dat er zelfs een handleiding is over de aansturing:
http://www.produktinfo.conrad.com/datenblaetter/575000-599999/590996-da-01-en-Communication_protocol_LED_Displ_Board.pdf

Ik vraag me af of PHP de beste manier is? Misschien alleen maar omdat je alle tekst al als plain-text klaar kan zetten om het via het protocol naar de lichtkrant te sturen.


Ik wil gewoon te text laten zien van zien van de melding en dat dan naar de lichtkrant sturen

Toevoeging op 24/09/2015 23:45:16:

- Aar - op 24/09/2015 23:42:39:
Dat is dan bedoeld om de lichtkrant handmatig te verversen, maar als je het dynamisch wilt, dan moet je toch echt een eigen programma schrijven, wat constant blijft draaien en het geheugen van de lichtkrant steeds voorlopend wissen.

Je zult dan via RS232 (lekker oud) met BaudRate 9600 een communicatie moeten opzetten, en commando's moeten doorgeven die in de manual staan beschreven.


En via USB-port dan want daar staat hij nu op
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2015 23:50:07
Quote Anchor link
Dan kan je denk ik beter in Python proberen iets weg te schrijven naar de COM/USB-poort. Hiervoor zijn handige functies beschikbaar.

Misschien dat je hier wat aan hebt.
http://www.varesano.net/blog/fabio/serial%20rs232%20connections%20python

Er zal vast en zeker een hoop programmeerwerk aan te pas komen.
Gewijzigd op 24/09/2015 23:51:00 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

24/09/2015 23:53:54
Quote Anchor link
Ik ga er van de week even na kijken hoe of wat.

of het me lukt daar mee.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2015 23:55:56
Quote Anchor link
Succes!
In PHP en HTML/CSS is het voor mij stukken makkelijker ;-)
Gewijzigd op 24/09/2015 23:56:18 door - Ariën -
 
David Meijer

David Meijer

24/09/2015 23:57:13
Quote Anchor link
oke bedankt
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

25/09/2015 11:21:33
Quote Anchor link
Python zal zeker mogelijk zijn maar het kan ook met tal van andere talen. Bijv. C, C++, C#, java en waarschijnlijk ook wel met visual basic..

Met een arduino met ethernetshield is ook mogelijk. Deze kan standalone draaien (geen pc aan) of misschien nog beter met een raspberry Pi2. Het is wel low-level allemaal dus boeken op tafel :-) maar wel leerzaam.

Zelf zou ik voor c of misschien wel java gaan. Deze talen worden op verschillende devices ondersteunt.
 
David Meijer

David Meijer

25/09/2015 11:56:27
Quote Anchor link
oke dan bdankt voor het antwoord Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.