RSS feeds en 'guid'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

25/04/2023 14:41:53
Quote Anchor link
Zojuist merkte ik dat er in een RSS-feed een bugje zat. Het viel mij op dat bij sommige online RSS-agregators die van mijn nieuwsitems houden, items er dubbel in staan zodra ik de titel tussentijds ervan aanpas. Nu is het dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<link>https://www.website.nl/nieuws/9972/dit-is-een-test.html</link>
<guid>https://www.website.nl/nieuws/9972/dit-is-een-test.html</guid>


Maar zou dit kloppen? De verwijzing naar https://www.website.nl/nieuws/9972 komt automatisch uit op https://www.website.nl/nieuws/9972/dit-is-een-test.html.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
<link>https://www.website.nl/nieuws/9972/dit-is-een-test.html</link>
<guid isPermaLink="true">https://www.website.nl/nieuws/9972</guid>


Zou dit kloppen? Of kan ik die isPermaLink attribuut weg laten? Mij is dit niet echt duidelijk.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 08:27:38
 
Ad Fundum

Ad Fundum

25/04/2023 20:37:15
Quote Anchor link
Trek hem eens door de validator, dan weet je meteen of het mag of niet.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

26/04/2023 12:59:25
Quote Anchor link
Goed idee! Ik ga er vanuit dat de aggregators er ook goed mee zullen omgaan.
 
Jan R

Jan R

27/04/2023 12:41:15
Quote Anchor link
Wordt rss eigenlijk nog gebruikt?
 
Ad Fundum

Ad Fundum

27/04/2023 18:11:39
Quote Anchor link
RSS wordt nog gebruikt. Je kunt het gemakkelijk toevoegen aan je mail client zoals Outlook.
Misschien een idee om deze toe te voegen?
https://www.phphulp.nl/rss-feed/nieuws.php
Gewijzigd op 27/04/2023 18:12:12 door Ad Fundum
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/04/2023 19:32:07
Quote Anchor link
RSS wordt steeds nog veel gebruikt, ik ken sowieso al twee sites die mijn nieuws oppikken en er zullen er nog wel een paar zijn. En ik weet niet of Google News dat ook op die manier doet, of ze scrapen het.

Het is alleen niet meer de primaire notificatiemethode. Tegenwoordig gebruik ik ook vooral Twitter en Facebook. En ik zit te kijken of ik dit ook kan doen met WebPush notifications. Maar dat is weer wat lastiger. :-P
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.