RSS van site halen werkt niet.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pieter Jansen

Pieter Jansen

20/01/2009 14:45:00
Quote Anchor link
Ik heb een script ergens gevonden die rss van een site haalt. Het rare is dat het op localhost werkt, en niet op de plek waar de website staat. Weet iemand wat hiervan de oorzaak kan zijn? Verkeerde phpversie? Of iets anders?

Hier is mijn script:

$nieuwsfeed = website;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php
function Parse($nieuwsfeed){
      
      $xml_feed = file_get_contents($nieuwsfeed);

      $xml_praser = xml_parser_create();
      
      xml_parse_into_struct($xml_praser,$xml_feed,$xml_sleutel,$xml_index);
      xml_parser_free($xml_praser);
      
      for($i = 0; !empty($xml_index['TITLE'][$i]); $i++){
      
      if($i == 0){

      }
else{

          $var = explode(":", $xml_sleutel[$xml_index['TITLE'][$i]]['value']);
        $row = explode(" ", $var[0]);
        
        if($row[1] != "" || $row[2] != "")
        {

            $DATUM1 = $row[1]."&nbsp;".$row[2];
            $DATUM = str_replace("&nbsp;", " ", $DATUM1);
        }

      
          $teams = explode(":", $xml_sleutel[$xml_index['TITLE'][$i]]['value']);
          $teams1 = explode("-", $teams[1]);
        
          if($teams1[0] != "" || $teams1[1] != "")
        {

               $TEGENSTANDER = $teams1[0];
            $THUIS = $teams1[1];
          }

        
        $wedstrijd = explode(":", $xml_sleutel[$xml_index['DESCRIPTION'][$i]]['value']);
        $wedstrijdSpatie = explode(",", $wedstrijd[1]);
        
        if($wedstrijdSpatie[0] != "")
        {

            $CODE = $wedstrijdSpatie[0];
        }

        
          $time = explode(":", $xml_sleutel[$xml_index['DESCRIPTION'][$i]]['value']);
             
        if($time[3] != "" || $time[4] != "")
        {

            $TIJD = $time[3].":".$time[4];
        }

      
      if($TIJD != ":" && $DATUM != "")
      {

      include("db_connect.php");      
      $query = mysql_query("INSERT INTO game (datum, tijd, first, second, code, done, zaal) VALUES ('$DATUM', '$TIJD', '$TEGENSTANDER', '$THUIS', '$CODE', '0', '')");
      }
      
      }
      }
      }

?>


Alvast bedankt!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Jansen
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 04:19:16
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/01/2009 14:54:00
Quote Anchor link
WAT werkt er niet?
Wat gebeurt er? vertel eens wat meer?
Doe eens wat meer controles, zoals het controelren van $xml_feed, wat geeft deze terug?
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

20/01/2009 14:58:00
Quote Anchor link
Als ik $DATUM bijvoorbeeld echo op localhost, krijg ik netjes de datum te zien van elke wedstrijd. Maar doe ik dit op de website online, dan krijg ik niets te zien. Ik zal eens even wat controles doen.

EDIT: Ik heb even gecontrolleerd, maar zelfs als ik $xml_feed probeer te laten zien, krijg ik niets te zien.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Jansen
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/01/2009 15:12:00
Quote Anchor link
Doe eens iets als;

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if($xml_feed = file_get_contents($nieuwsfeed))
{

//de rest van het script
}else{
echo 'Het ophalen van de xmlfeed is mislukt';
}

?>


Er zit namelijk nergens enige controle ingebouwd.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Arjan Kapteijn
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

20/01/2009 15:21:00
Quote Anchor link
Als ik dat erin zet krijg ik, en geen tekst van de website, en ik krijg niet te zien "Het ophalen van de xmlfeed is mislukt".
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/01/2009 15:26:00
Quote Anchor link
Wat geeft een var_dump($xml_feed) ? En al contact opgenomen met je webhostingleverancier om te vragen of je allow_url_fopen op true staat, anders mag je helemaal geen externe websites aanspreken.
 
Pieter Jansen

Pieter Jansen

20/01/2009 15:53:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je mag ik geen externe websites aanspreken? Als een website zo'n rss feed heeft, mag je de inhoud toch gewoon ophalen via een php script?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Pieter Jansen
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

20/01/2009 16:12:00
Quote Anchor link
Van jouw webhoster blijkbaar niet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.