rtrim '*. $rtrim . *'

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joep de Jong

Joep de Jong

21/11/2013 20:14:38
Quote Anchor link
Hallo allemaal,
ik ben bezig met tags aan mijn artikelen toe te voegen,
het is me gelukt om de comma weg te halen bij de laatste tag,
alleen nu zit ik met het probleem dat ik niet weet hoe ik een link moet toevoegen.

dit script is voor een link van één tag, dus zonder comma:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$tagID = $tagRow['id'];
echo "<a id='tagDelLink' href='*'>". $tagRow['tag']. '</a>';


en dit script is voor meerdere tags, met comma:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
else
                {
                    $tagRowTrim = "";
                    while($tagRow = mysqli_fetch_array($tagQuery)){
                    $tagRowTrim .= $tagRow['tag'].', ';
                }
                echo rtrim($tagRowTrim,', ');

maar hoe kan ik er nu voor zorgen dat binnen die while ook een link wordt geplaatst en dat alsnog de comma wordt weggehaald?

Alvast bedankt,
Joep
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 22:20:29
 
Frits Katoen

Frits Katoen

22/11/2013 17:31:20
Quote Anchor link
Eerst alles in een array zetten en vervolgens met implode() de elementen van het array aan elkaar plakken met een komma:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
$tempArray
= array();
while($tagRow = mysqli_fetch_array($tagQuery)){
    $tempArray[] = '<a id="tagDelLink'.$tagRow['id'].'" href="*">'.$tagRow['tag'].'</a>';
}


// aan elkaar plakken tot een string met alles gescheiden door een komma
$tagRowTrim = implode(', ',$tempArray);

echo $tagRowTrim;
?>
Gewijzigd op 22/11/2013 17:32:17 door Frits Katoen
 
Joep de Jong

Joep de Jong

23/11/2013 19:20:35
Quote Anchor link
Hallo Frits,
ik heb alles aangepast:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$tempArray = array();
                                while($tagRow = mysqli_fetch_array($tagQuery)){
                                $tagID = $tagRow['id'];
                                    $tempArray[] = "<a id='tagDelLink' href='../../tutorials/tagdel/$tagID'>".$tagRow['tag']."</a>";
                                }

                                // aan elkaar plakken tot een string met alles gescheiden door een komma
                                $tagRowTrim = implode(', ',$tempArray);

                                echo $tagRowTrim;


maar nu werkt de jQuery niet:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
jQuery(function($) {
    $('#tagDelLink').click(function() {
        return false;
    })
    .dblclick(function() {    
      if (confirm('Weet je zeker dat je deze tag wilt verwijderen?')) {
            window.location = this.href;
      }
      else {
            return false;
      }
 });
});


Wat kan ik hier aan doen?>
 
Frits Katoen

Frits Katoen

24/11/2013 02:33:51
Quote Anchor link
Een id moet altijd uniek zijn en je hebt nu meerdere links met dezelfde id.

Als je een class gebruikt ipv een id om het element te identificeren zou het moeten werken.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while($tagRow = mysqli_fetch_array($tagQuery)){
    $tagID = $tagRow['id'];
    $tempArray[] = '<a class="tagDelLink" href="../../tutorials/tagdel/$tagID">'.$tagRow['tag'].'</a>';
}

?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
    $('.tagDelLink').click(function() { //etc
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.