Ruimte tussen tabelrijen binnen tabel <tr></tr>

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Maarten Aders

Maarten Aders

10/11/2012 18:21:06
Quote Anchor link
Goedenavond allemaal,

Hopelijk mag ik ook vragen stellen die met <html> te maken hebben.

Ik loop tegen iets aan waar ik maar geen antwoord op kan vinden..

Ik wil een rij openlaten tussen twee rijen in. Ik deed dit eerst door gewoon een lege rij in mijn tabel te plaatsen (met &nbsp;), maar dat is schijnbaar niet de juiste wijze.

Een ander idee is om gewoon een tweede tabel te maken en dan de twee tabellen gewoon van elkaar scheiden met </br>. Met margin van css krijg ik het ook niet voor elkaar.

Ik zou het graag willen weten of het mogelijk is wat ik wil en hoe.

Het gaat om het volgende:

<table border='0' cellpadding='10' cellspacing='0'>
<tr>
<td rowspan='3' valign='top'>
Marital Status:
</td>
<td>
<input type='radio' name='maritalStatus'>Married
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<input type='radio' name='maritalStatus'>Living Common Law
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<input type='radio' name='maritalStatus'>Single
</td>
</tr>
<tr><td colspan='2'>&nbsp;</td></tr> (DEZE RIJ GAAT HET OM!!!)
<tr>
<td rowspan='3' valign='top'>
Childeren:
</td>
<td>
<input type='radio' name='maritalStatus'>0
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<input type='radio' name='maritalStatus'>1-2
</td>
</tr>
<tr>
<td>
<input type='radio' name='maritalStatus'>3 or more
</td>
</tr>
</table>

Hopelijk kan iemand me vertellen hoe ik dit kan doen.

Bij voorbaat dank,
Maarten
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 00:22:24
 
Jaron T

Jaron T

10/11/2012 18:22:51
Quote Anchor link
waarom is een lege tr met een td &nbsp; + colspan niet de juiste manier?
 
Maarten Aders

Maarten Aders

10/11/2012 18:26:40
Quote Anchor link
Goede vraag,

Een collega-cursist van me vertelde dat 2 minuten voor einde les :S

Nu ben ik dus aan het zoeken naar alternatieve oplossingen. Vind jij <tr><td colspan='2'>&nbsp;</td></tr> wel een goed idee?

Groet,
Maarten
 
Jaron T

Jaron T

10/11/2012 18:52:37
Quote Anchor link
Ligt er natuurlijk aan wanneer je dit wilt gebruiken. Soms is een nettere oplossing om een nieuwe tabel te starten en soms het gebruik van css (de tr een height geven).
 
Maarten Aders

Maarten Aders

10/11/2012 18:57:38
Quote Anchor link
Ik heb een (fictief) sollicitatieformulier in elkaar geknutseld en er zitten ongeveer 8 <textarea></textarea> 's in.

Die textarea's zitten op hun beurt weer in een tabelrij. En ik vind het netjes als er één rij afstand is tussen de textarea's onderling.

Is het dan verantwoord om lege rij in te plaatsen? Of een extra tabel erin? (dat worden er dan dus 8) Of jouw oplossing? Met css en height voor de tr?

Toevoeging op 10/11/2012 19:15:57:

Hm,

Die height='100' werkt naar boven én naar beneden. Lijkt een beetje padding of spacing. Haal die twee nogal eens door elkaar.

Begint erop te lijken dat ik toch aan die lege regel met &nbsp; moet geloven.
 
Bart van der Veen

Bart van der Veen

10/11/2012 19:37:57
Quote Anchor link
Het lijkt me inderdaad niet bijzonder netjes om lege cellen te plaatsen, maar het blijft een best practice verhaal. Na wat stoeien googelen ben ik met het volgende gekomen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<!DOCTYPE HTML>
<html lang="en-US">
<head>
    <meta charset="UTF-8">
    <title></title>
    
    <style type="text/css">
        
        table,tr,td{
            border-collapse: collapse;
            padding:10px;
            margin:0px;
        }
        tr.extraRuimte > td
        {
          padding-top: 50px;
        }
    </style>
    
</head>
<body>
    <table> <!-- border='0' cellpadding='10' cellspacing='0'> -->
<tr>
    <td rowspan='3' valign='top'>
        Marital Status:
    </td>
    <td>
        <input type='radio' name='maritalStatus'>Married
    </td>
</tr>
<tr>
    <td>
        <input type='radio' name='maritalStatus'>Living Common Law
    </td>
</tr>
<tr>
    <td>
        <input type='radio' name='maritalStatus'>Single
    </td>
</tr>
<!-- <tr><td colspan='2'>&nbsp;</td></tr> (DEZE RIJ GAAT HET OM!!!) -->
<tr class="extraRuimte">
    <td  rowspan='3' valign='top'>
        Childeren:
    </td>
    <td>
        <input type='radio' name='maritalStatus'>0
    </td>
</tr>
<tr>
    <td>
        <input type='radio' name='maritalStatus'>1-2
    </td>
</tr>
<tr>
    <td>
        <input type='radio' name='maritalStatus'>3 or more
    </td>
</tr>            
</table>
</body>
</html>


de cloe zit hem in de css selecter met .class > td, dit wil zeggen alle td die kinderen zijn van de class. Werkt vrij goed op computertje...
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

10/11/2012 21:10:25
Quote Anchor link
Formulieren worden tegenwoordig steeds vaker niet meer met tabellen maar met css (op)gemaakt.
 
Eddy E

Eddy E

11/11/2012 11:01:46
Quote Anchor link
Precies: dat kan ook gewoon met CSS en veel minder HTML: http://jsfiddle.net/axyRA/
 
Maarten Aders

Maarten Aders

11/11/2012 12:16:34
Quote Anchor link
Goedemiddag heren,

Vandaag huiswerkdag. Laat ik eens beginnen met de tips te checken die ik van jullie gekregen heb.

<label></label> i.p.v. tabellen heb ik vaker gehoord.. En css beheersen, dat zou ook geen overbodige luxe zijn. Op zoek naar de Best Practice!

Groeten,
Maarten
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.