Runescape grand exchange script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

John Doe

John Doe

19/06/2009 14:02:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal

Na aanleiding van dit heb ik een script gemaakt dat de prijzen van producten in runescape haalt en deze vermenigvuldigd met de hoeveelheid die je hebt. Nu moet je in mijn formulier amount en id van het product invoeren nou is het lastig iedere keer het id van een product op te gaan zoeken dus was ik op zoek naar een of andere database waar ik eigenlijk de id's kan laten ophalen als je een naam invult. Weet iemand een geschikte manier om al deze id´s op te slaan? Mysql is mogelijk alleen zo lastig aan te passen als de id´s veranderen. Als je iets anders ziet post het graag ook.

Code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
<?php
//laat alle errors zien
ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL);
//checkt of het formulier in is gevult
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST" ) {
    
//makkelijkere variablen maken
$amount1 = $_POST['amount1'];
$amount2 = $_POST['amount2'];
$amount3 = $_POST['amount3'];
$id1 = $_POST['id1'];
$id2 = $_POST['id2'];
$id3 = $_POST['id3'];

//Wat informatie die iederekeer hetzelfde is.
$search = "<b>Market price:</b> ";
$stopat = "</span>";
$timeout = 5;
$ch = curl_init();

//als er 1 item berekend word
if ($id1 != ''){
$url = "http://itemdb-rs.runescape.com/viewitem.ws?obj=".$id1;
curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt ($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt ($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, $timeout);
$start = curl_exec($ch);
curl_close($ch);
$exploded = explode($search,$start);
$exploded = explode($stopat,$exploded[1]);
$result1 = str_replace('<br />','',nl2br($exploded[0]));
$price1 = $result1 * $amount1 ;
$price = $price1 ;
}


//als er 2 items berekend worden
if ($id2 != ''){
$url = "http://itemdb-rs.runescape.com/viewitem.ws?obj=".$id2;
curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt ($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt ($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, $timeout);
$start = curl_exec($ch);
curl_close($ch);
$exploded = explode($search,$start);
$exploded = explode($stopat,$exploded[1]);
$result2 = str_replace('<br />','',nl2br($exploded[0]));
$price2 = $result2 * $amount2 ;
$price = $price + $price2 ;
}

//als er 3 items berekend worden
if ($id3 != ''){
$url = "http://itemdb-rs.runescape.com/viewitem.ws?obj=".$id3;
curl_setopt ($ch, CURLOPT_URL, $url);
curl_setopt ($ch, CURLOPT_RETURNTRANSFER, 1);
curl_setopt ($ch, CURLOPT_CONNECTTIMEOUT, $timeout);
$start = curl_exec($ch);
curl_close($ch);
$exploded = explode($search,$start);
$exploded = explode($stopat,$exploded[1]);
$result3 = str_replace('<br />','',nl2br($exploded[0]));
$price3 = $result3 * $amount3 ;
$price = $price + $price3 ;
}

//het weergave
echo $price ;

}
else{
//het formulier
?>

<html>
<head>
<title>Price check</title>
</head>
<body>
<form id="pricecheckform" name="pricecheckform" method="post" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF'];?>">
<table width="75%"border="0">
  <tr>
    <td>Amount</td>
    <td>Id</td>
  </tr>
  <tr>
    <td><input type="text" name="amount1" id="amount1" /></td>
    <td><input type="text" name="id1" id="id1" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><input type="text" name="amount2" id="amount2" /></td>
    <td><input type="text" name="id2" id="id2" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td><input type="text" name="amount3" id="amount3" /></td>
    <td><input type="text" name="id3" id="id3" /></td>
  </tr>
  <tr>
    <td></td>
    <td><input name="calc" type="submit" value="Calculate" /></td>
  </tr>
</table>
</form>
</body>
</html>
<?php
}
?>


voorbeeld: klik
gebruik het volgende id: 359 of een andere xD

sorry als de uitleg wat onduidelijk is.

m.v.g.
Lolzzzman

edit:

postgresql enzo werken natuurlijk ook niet.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John Doe
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 15:32:48
 

19/06/2009 15:04:00
Quote Anchor link
Ik heb zelf eens een itemdatabase gemaakt, heel simpel ook direct vanaf ge alle id's incl item namen staan in mn database.
 
John Doe

John Doe

19/06/2009 15:07:00
Quote Anchor link
Dat was met mysql? In geval van ja zou je me het script willen geven?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John Doe
 

19/06/2009 15:47:00
Quote Anchor link
Inderdaad, maar het script heb ik niet meer heel. Was bezig met een api (sorta) ermee te maken. Misschien kan je hem binnenkort gebruiken! Ik zal je dan pm'en als ik het klaar heb? Wanneer heb je het nodig btw? Het werkte perfect namelijk..
 
John Doe

John Doe

19/06/2009 15:54:00
Quote Anchor link
Het zou fijn zijn als het er nu was maar het heeft geen haast het is gewoon een hobby scriptje dat voor veel rs'ers denk ik behoorlijk handig kan zijn.

Edit:

Ziet iemand eigenlijk dingen die makkelijker kunnen, niet werken of kan het efficiënter?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door John Doe
 
Steen

steen

19/06/2009 21:09:00
Quote Anchor link
de naam is niet écht perfect gekozen, ken niemand die op 'grand' gaat zoeken bij runescape. Zoek betere trefwoorden.

Je code werkt verder dubbel:
Gebruik één functie en variabel aantal inputvelden.
 
John Doe

John Doe

19/06/2009 21:32:00
Quote Anchor link
Uhm dit script is nog niet compleet en de meerdere inputvelden gebruik ik omdat je dan meer dingen bij elkaar op kan tellen.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.