Samenvoegen uit database en verwerken in variabele in verzendformulier.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Piet Marisael

Piet Marisael

26/09/2010 13:45:18
Quote Anchor link
Ik zou graag velden uit een database samenvoegen en gaan verwerken naar een variabele om dat te gaan gebruiken in een verzendformulier.

De gegevens die al klaar zijn:
het verzendformulier met de variabele:
$tomail (emailadres van de ontvanger)
$tonaam ( naam van de ontvanger)
$from (emailadres van de verzender)
$fromnaam (naam van de verzender)

Connecten met de database gaat ook al:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
mysql_connect("localhost", "gebruikersnaam", "wachtwoord");
mysql_select_db("naam van database");

$res = mysql_query("SELECT Voornaam,vv, Achternaam, email FROM Personen");
while ($obj = mysql_fetch_object($res)) {
  echo $obj->Voornaam." ";
  echo $obj->vv." ";
  echo $obj->Achternaam."<br />";
  echo $obj->email."<br />;
}

mysql_free_result($res);
?>


Hiermee toon ik dus de inhoud van de velden uit de database.

Wat ik nu graag zou willen realiseren is om de velden Voornaam en vv en Achternaam samenvoegen en stoppen in een keuzebox die te vergelijken is met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<strong>Naam Ontvanger</strong>
     <select name="to">
    <option value="">Maak uw keuze</option>
    <option value="emailadres">Naam</option>
    <option value="emailadres">Naam</option>
     </select>


De gemaakte naam keuze zou dus gekoppeld moeten worden aan $tonaam en het daarbij horende e-mailadres aan $tomail.

Vraag is dus welke code moet ik nu gebruiken om dit werkende te krijgen?

Is dit wel mogelijk of zou ik beter eerst een tabel in mijn database moeten maken met de komplete namen en e-mailadressen?
Gewijzigd op 26/09/2010 13:47:08 door Piet Marisael
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 13:04:40
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2010 13:51:08
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
while(...)
{

    echo '<option value="' . $obj->email . '">' . $obj->Voornaam . ' ' . $obj->vv . ' ' . $obj->Achternaam . '</option>';
}

?>
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/09/2010 13:51:21
 
Piet Marisael

Piet Marisael

26/09/2010 14:07:36
Quote Anchor link
@SanThe:
wat bedoel je met while(...) ??
Ik ben een beginner wat betreft het benaderen en gegevens verwerken vanuit een database.
Graag zou ik dus een komplete code zien om fouten te voorkomen.

Bovenste code geeft trouwens een 500 fout-code, die ik echter niet kan vinden.
Ook als losse php nog een foutcode.
Gewijzigd op 26/09/2010 14:27:18 door Piet Marisael
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2010 14:20:03
Quote Anchor link
Piet Marisael op 26/09/2010 14:07:36:
@SanThe:
Ik ben een beginner wat betreft het benaderen en gegevens verwerken vanuit een database.


www.phptuts.nl
 
Piet Marisael

Piet Marisael

26/09/2010 14:24:40
Quote Anchor link
Wat is het verschil tussen een stukje code en een tut gaan doorspitten totdat je op het laatst nog niet gevonden hebt wat je zoekt?
 
Synaps Framework

Synaps Framework

26/09/2010 14:38:05
Quote Anchor link
Piet Marisael op 26/09/2010 14:07:36:
@SanThe:
Graag zou ik dus een komplete code zien om fouten te voorkomen.


Graag wil ik dat je mijn bankrekening tot zijn limiet vult.

Lees die tut die SanThe linkt nu gewoon. Word de while namelijk ook gewoon in behandelt. Had je nu al antwoord op je vraag gehad.
Gewijzigd op 26/09/2010 14:39:58 door Synaps Framework
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/09/2010 14:49:48
Quote Anchor link
Quote:
wat bedoel je met while(...) ??


wel dat is een stukje speudo code wat overeen kan komen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
while ($obj = mysql_fetch_object($res)) {
?>

maar ja als je dat soort vertaalslagen niet kan maken dan vrij ik mij wel het een en ander af....
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
ini_set('display_errors',1);
error_reporting(E_ALL | E_STRICT);

if ($link = mysql_connect('localhost', 'gebruikersnaam', 'wachtwoord') !== false) {
        if (!mysql_select_db('naam van database') {
           $link = false;
        }
}


if ($link !== false) {

$sql =  "SELECT voornaam
        ,       vv
        ,       achternaam
        ,       email
        ,        concat_ws(' ',voornaam,vv,achternaam) fullname
        FROM    personen"
;
        
if (($result = mysql_query($sql)) !== false) {        
  
   while ($row = mysql_fetch_assoc($res)) {
         echo '<option value="'.$row['email'].'">'.$row['fullname'].'<option>';
   }    
}

else {    
    $mysqlerrorlog .= mysql_error().'<br />'.$sql.'<br />';
    file_put_contents('mysqlerrlog.txt',$mysqlerrorlog,FILE_APPEND);
}

?>
Gewijzigd op 26/09/2010 14:50:21 door Noppes Homeland
 
Piet Marisael

Piet Marisael

26/09/2010 15:42:15
Quote Anchor link
Tja hoe zal ik dat nou uitleggen?

Ik beheer een webpagina, nog nooit met een database gewerkt.
De database staat al een tijdje online maar er is nooit iets mee gedaan.
Ook niet door de vorige webmaster.
Zelf heb ik altijd met HTML gewerkt.
Nooit cursussen gehad of gedaan, altijd gewerkt vanuit voorbeelden.
Is me altijd ook aardig gelukt.
Kom nu dus die database tegen met de vraag: daar moet toch mee te werken zijn.
Op zoek dus naar voorbeelden, kom er eindeloos veel tegen.
Allemaal net anders dan wat ik eigenlijk zoek.
Of nog erger scripts die helemaal niet blijken te werken.
Zelfs op deze site kom je met bosjes tegen, daaronder een hele rij met verbeteringen en soms met nutteloze opmerkingen.
Vraag me dan menigmaal af, waarom eigenlijk.
Zoek me weer wezenloos naar oplossingen en verdwaal weer in talloze mogelijkheden met alweer genoemde aanvullingen.
Denk je dat je wellicht een beetje hulp kunt krijgen, wordt ik weer verwezen naar 'tuts' waar ik wellicht dagen of weken, mischien wel langer bezig ben.
Resultaat dat ik in principe nog niet veel verder kom.

Kan nu wel een komplete listing weg gaan zetten hier van wat ik al heb.
Kan ik donder op zeggen dat er weer reacties komen dat het een zooitje is die listing.
Verder nog meer rake opmerkingen waar je niet op zit te wachten.
Nog steeds geen werkende oplossing.

Heb die laatste code van Noppes in de plaats van de <select>-code geplaatst.
Alweer resultaat dat het niet werkt, weer een 500-foutmelding.
Ik weet het hulp vragen is al moeilijk genoeg als je een beginner bent.
Denk er maar over na om de database te verwijderen en er nooit meer aan te beginnen.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/09/2010 15:51:11
Quote Anchor link
Je zit toch niet te editten in z'n K editor die bommetjes plaatst

Open de file in het kladblok en sla de file op en zet de file dan op z'n plek en probeer het dan nog eens
 
Piet Marisael

Piet Marisael

26/09/2010 16:03:50
Quote Anchor link
Nee ik heb geen K editor, werk altijd met kladblok als ik websites maak.
Weet alleen dat ik steeds die 500-foutmelding krijg.
Neem nou de allereerste code hier geplaatst, geeft ook een foutmelding.
Zou ook gewoon moeten werken.'
Ben gaan wissen vanaf onderaf aan.
Er verscheen geen foutmeding meer toen ik alles beneden de 4de regel had gewist.
Wat ik toen overhield zonder foutmelding was:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
mysql_connect("localhost", "gebruikersnaam", "wachtwoord");
mysql_select_db("naam van database");

$res = mysql_query("SELECT Voornaam,vv, Achternaam, email FROM Personen");
?>

Dus dat betekende dat ik wel verbinding had met de database.

Heb nu het script maar bij het oude gelaten met de <select> <option value.... methode.
Staat wel een beetje ouderwets met al die 120 <option>-regels.
Maar het werkt wel zonder database.

Of is er nog iemand er in ge-interresseerd in de komplete listing om naar een oplossing te zoeken?
Gewijzigd op 26/09/2010 16:04:42 door Piet Marisael
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2010 16:25:09
Quote Anchor link
Piet Marisael op 26/09/2010 16:03:50:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
mysql_connect("localhost", "gebruikersnaam", "wachtwoord");
mysql_select_db("naam van database");

$res = mysql_query("SELECT Voornaam,vv, Achternaam, email FROM Personen");
?>

Dus dat betekende dat ik wel verbinding had met de database.


Dat weet je dus niet want je hebt er geen enkele contrôle in staan. Je neemt nu slechts aan dat het goed gaat.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/09/2010 16:26:53
Quote Anchor link
Gooi de eerste 10 a 15 van het originele script dan eens over het muurtje
 
Piet Marisael

Piet Marisael

26/09/2010 16:44:38
Quote Anchor link
@StanThe: dat bedoel ik nou met wat je vind als voorbeelden op internet.

@noppes:

de listing heb ik op een andere site staan alwaar nog steeds geen hulp vandaan komt, maar goed als je dan toch graag wil helpen:

http://www.plaatscode.be/140031

nou maarhopen dat hij goed doorlinkt.
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/09/2010 16:48:03
Quote Anchor link
Je hebt last van headers already sent

Je dient je scriptlogica aan te passen, output naar de browser komt altijd op de laatste plaats
Gewijzigd op 26/09/2010 16:50:11 door Noppes Homeland
 
Piet Marisael

Piet Marisael

26/09/2010 17:31:23
Quote Anchor link
Dat gaat boven mijn logica om het zo maar even te noemen.
Staat jou code dan op de verkeerde plaats?
Wat en hoe moet ik waar veranderen?
Hoe kan het dat headers al verzonden worden als er nog niet op verzenden is geklikt?
Als ik de <select><option> methode gebruik heb ik daar dan toch ook geen last van.
Ondertussen ga ik stug verder met zoeken naar voorbeelden waar ik kan zien hoe het eventueel zou moeten kunnen.
Als daar ook maar geen fouten is staan.
Of zal ik eerst maar even een nieuwe database-tabel maken waar de namen juist in staan met daarachter enkel de e-mailadressen?
Dan hebben we maar met twee kolommen te maken, zou dus gemakkelijker moeten zijn(?)
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

26/09/2010 17:52:28
 
Piet Marisael

Piet Marisael

26/09/2010 18:30:27
Quote Anchor link
Met die uitleg van pfz.nl kom ik ook niet verder.
nergens een spatie teveel waar die niet moet staan.
Nergens een BOM te vinden.

ondertussen heb ik een eenvoudigere tabel in de database gemaakt.
Daar staan alleen nog maar de kolommen [emailadres] en [naam] in, wat de boel eenvoudiger zou moeten maken.
 
- SanThe -

- SanThe -

26/09/2010 18:36:50
Quote Anchor link
Ik heb het script van die link gewijzigd zodat de eerste fouten er uit zijn. Ik heb uiteraard niet de database en het include-bestand hier. Dus kijk eens wat dit doet.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

// Om sessions te kunnen gebruiken
session_start();
// Het array met de loginnamen met bijbehorende passwords
$secrets = array("naam1" => "wachtwoord1", "naam2" => "wachtwoord2");
// De naam voor de sessie met de waarde voor de sessie
$sessionname = "Secure";
$sessiontekst = md5(date("d-m-Y"));
// Checken of er iets is gepost vanuit een formulier
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    // Checken of het inloggen of uitloggen is
    $keuze = (isset($_POST['uitloggen'])) ? "uitloggen" : "inloggen";
    if($keuze == "inloggen")
    {

        // Keuze is inloggen
        $naam = (isset($_POST['naam'])) ? trim($_POST['naam']) : "";
        $paswoord = (isset($_POST['paswoord'])) ? trim($_POST['paswoord']) : "";
        // Naam en paswoord checken of het in het array staat
        $bool = false;
        foreach($secrets as $key => $value)
        {

            // De $bool wordt true zodra de naam en het paswoord gevonden zijn
            $bool = ($bool OR ($key == $naam AND $value == $paswoord));
        }

        if($bool)
        {

            // Gebuiker is gevonden dus session aanmaken en naam onthouden
            $_SESSION[$sessionname] = $sessiontekst;
            $_SESSION['naam'] = $naam;
        }

        else
        {
            // Gebruiker is niet gevonden
            exit("Foute inloggegevens");
        }
    }

    else
    {
        // Keuze is uitloggen dus session weggooien
        session_destroy();
        exit("Je bent nu uitgelogd");
    }
}

// Checken of de session (niet) bestaat of (niet) de juiste waarde heeft
if(!isset($_SESSION[$sessionname]) OR $_SESSION[$sessionname] != $sessiontekst)
{

    // Session is niet in orde dus een formulier
    echo '<form action="" method="POST">
    Inlognaam: <input type="text" name="naam"><br/>
    Password: <input type="password" name="paswoord"><br/>
    <input name="inloggen" type="submit" value="Login (alleen toegankelijk redactie Lief en Leed)">
    </form>'
;
    exit();
}

?>



<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<meta name="title" content="www.naamwebsite.nl">
<head>
<SCRIPT LANGUAGE="JavaScript">
function checkEmail(myForm)
{
    if (/^\w+([\.-]?\w+)*@\w+([\.-]?\w+)*(\.\w{2,3})+$/.test(myForm.to.value))
    {
        return (true)
    }
    alert("Invalid E-mail Address! Please re-enter.")
    return (false)
}
//  End -->
</script>
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="css/style.css" />
<!--[if gte IE 5.5]>
<style type="text/css">
#motioncontainer
{
width:expression(Math.min(this.offsetWidth, maxwidth)+'px');
}
</style>
<![endif]-->
<!-- End Conditional Style -->
<script type="text/javascript" src="motiongallery.js">
</script>
</head>
<body bgcolor="#FFFFFF" text="#000000" link="#000000" vlink="#669966" alink="#996666">
<font face=" verdana, tahoma" font size="2">

<?php
include('config.php');
?>


<title><?php echo $title; ?></title>
<center>
<h5><?php echo $title; ?></h5>
</center>
<div id="motioncontainer" style="position:relative;overflow:hidden;">
<div id="motiongallery" style="position:absolute;left:0;top:0;white-space: nowrap;">
<form name="myform" action="maile.php" method="POST">
<nobr id="trueContainer">
<img src="<?php echo $img11; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img11; ?>">
<img src="<?php echo $img12; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img12; ?>">
<img src="<?php echo $img13; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img13; ?>">
<img src="<?php echo $img14; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img14; ?>">
<img src="<?php echo $img15; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img15; ?>">
<img src="<?php echo $img16; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img16; ?>">
<img src="<?php echo $img17; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img17; ?>">
<img src="<?php echo $img18; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img18; ?>">
<img src="<?php echo $img19; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img19; ?>">
<img src="<?php echo $img20; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img20; ?>">
<img src="<?php echo $img21; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img21; ?>">
<img src="<?php echo $img22; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img22; ?>">
<img src="<?php echo $img23; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img23; ?>">
<img src="<?php echo $img24; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img24; ?>">
<img src="<?php echo $img25; ?>" border=1></a><input type="radio" select name="img" option value="<?php echo $img25; ?>">
</nobr>
</div>
</div>

<?php
if ($link = mysql_connect('localhost', 'gebruikersnaam', 'wachtwoord') !== false)
{

    if (!mysql_select_db('naam van database'))
    {

        $link = false;
    }
}


if ($link !== false)
{

    $sql =  "SELECT VOORNAAM
            ,       VV
            ,       ACHTERNAAM
            ,       MAILADRES
            ,        concat_ws(' ',VOORNAAM,VV,ACHTERNAAM) fullname
            FROM    personen"
;
    if (($result = mysql_query($sql)) !== false)
    {

        while ($row = mysql_fetch_assoc($res))
        {

            echo '<option value="'.$row['MAILADRES'].'">'.$row['fullname'].'<option>';
        }
    }
}

else
{
    $mysqlerrorlog .= mysql_error().'<br />'.$sql.'<br />';
    file_put_contents('mysqlerrlog.txt',$mysqlerrorlog,FILE_APPEND);
}

?>


<br>
<strong>E-mail afzender</strong>
<input type=text style="font-size: 10px; font-family: tahoma,arial; font-weight: bold; color: #336699; BORDER: #000000 1px line ; BACKGROUND-COLOR: #F8F8F8" name="say" size="60"><br>
<strong>Naam afzender</strong>
<input type=text style="font-size: 10px; font-family: tahoma,arial; font-weight: bold; color: #336699; BORDER: #000000 1px line ; BACKGROUND-COLOR: #F8F8F8" name="zigi" size="60"><br>
<strong>Bericht</strong>
<input type=text style="font-size: 11px; font-family: tahoma,arial; font-weight: bold; color: #336699; BORDER: #000000 1px line ; BACKGROUND-COLOR: #F8F8F8" name="msg" size="60"><br><br>
<strong>Gebruik geen ENTER bij het invullen van het bericht!</strong><br><br>
<input type="hidden" name="image">
<name="text">
<INPUT TYPE="SUBMIT" VALUE=" Verzenden"
STYLE="font-family:verdana;
font-size:12px; font-weight:bold; font-style:none; border-style:solid;
border-color:#0C0D0C; border-width:1px; background:#3AC23A; color:#FFFFFF; width:8em">
<INPUT TYPE="RESET" VALUE=" Wissen"
STYLE="font-family:verdana;
font-size:12px; font-weight:bold; font-style:none; border-style:solid;
border-color:#0C0D0C; border-width:1px; background:#3AC23A; color:#FFFFFF; width:8em">
</form>

<?php
// Alles is in orde dus hieronder komt de pagina met, eventueel, onderstaande uitlogknop
echo '<form action="" method="POST">
    <input name="uitloggen" type="submit" value="Logout">
    </form>'
;
?>


</div>
</div>
</body>
</html>
 
Piet Marisael

Piet Marisael

26/09/2010 18:57:43
Quote Anchor link
@StanThe:
allereerst ben ik van die ene database afgestapt, puur om te gaan kijken wat er gebeurd.
Ik heb die code van jou momenteel in de laatste listing vanaf regel 124 nog even weg gelaten.
Ik heb even verder op internet gezocht en heb hetvolgende gevonden om eerst de connectie uit te testen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
include "connect.php"; //verbinding maken
$query = "SELECT * FROM `nieuwsbrief` ";
//query is aangemaakt
$sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
//query is uitgevoerd
while($record = mysql_fetch_object($sql)){
echo"".$record->naam."<br>";
}

?>

In connect.php staan puur alleen maar de vebinding.
Nu laat ik dit draaien bovenaan de eigenlijke listing.
Resultaat is dat ik als output de namen krijg uit de tabel 'Nieuwsbrief'.
Deze tabel bestaat dus enkel alleen uit 2 kolommen: 'emailadres' en 'naam'
Ik heb dus wel degelijk nu verbinding met de juiste tabel uit de database.

Volgens mij hoef ik nu alleen maar de gegevens uit kolom emailadres te koppelen aan $tomailadres in de te maken selectiebox en kolom naam aan $tonaam

Moet nog even opletten dat ik die$variabelen juist ga noemen, nu staan ze dus nog anders.

[aanvulling antwoord op StanThe:]

Ik heb je bovenstaande code ge-upload.
Geen enkele foutmelding, proficiat.
Maar ik zie nergens een keuze mogelijkheid met namen en of emailadressen.
Ik krijg meteen onder keuze optie van de plaatjes het invulveld voor de afzender van de e-mail.
Daar gaat dus iets fout, geen database gegevens te zien.

Is het samenvoegen niet beter te vergeten en met die andere database te werken met alleen de kolommen 'emailadressen' en 'naam'??


[vervolg]

Ik heb nu de code van StanThe vervangen door:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php

$query
= "SELECT * FROM `nieuwsbrief` ";
//query is aangemaakt
$sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
//query is uitgevoerd
while($record = mysql_fetch_object($sql)){
echo '<option value="'.$row['emailadres'].'">'.$row['naam'].'<option>';
}


?>


verbinding met de database heb ik helemaal bovenaan de listing gemaakt met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include "connect.php"; //verbinding maken
?>

Nu krijg ik het aantal records lengte dezelfde foutmelding:

PHP Notice: Undefined variable: row in D:\www\websitenaam\www\test\cards\indextestd.php on line 135 PHP Notice: Undefined variable: row in D:\www\websitenaam\www\test\cards\indextestd.php on line 135

Aangezien het aantal meldingen klopt met het aantal records, heb ik dus wel verbinding met de database-tabel nieuwsbrief.

[aanvulling probleem opgelost]

na een paar dagen zoeken en uitproberen ben ik er uiteindelijk bij de oplossing gekomen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
$query
= "SELECT naam, emailadres FROM nieuwsbrief";
//query is aangemaakt
$sql = mysql_query($query) or die ( mysql_error( ) );
//query is uitgevoerd
echo 'selecteer naam ontvanger: ' . '<select name="to">';
while($record = mysql_fetch_assoc($sql)){
 echo '<option value="'.$record['emailadres'].'">'.$record['naam'].'<option>';

}

echo '</select>';

?>
Gewijzigd op 27/09/2010 20:15:27 door Piet Marisael
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.