Sanitizen van $_POST global

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jony V

Jony V

22/02/2014 22:14:42
Quote Anchor link
Hallo

Ik vroeg me af of het nodig is om een $_POST input (uit bv een form) te sanitizen in een if vergelijking (of dergelijke)?
Ik snap wel dat je het moet doen als je het bijvoorbeeld opslaat in een database, maar is het ook nodig in bijvoorbeeld de volgende if:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
if ( empty ($_POST['titel']) ) {
    echo 'titel is leeg';
}
=================================
if ( ! $_POST['titel'] ) {
    echo 'titel is leeg';
}
Gewijzigd op 22/02/2014 22:15:31 door Jony V
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 16:40:35
 
Dennis Stolmeijer

Dennis Stolmeijer

23/02/2014 18:29:55
Quote Anchor link
Dit geeft foutmeldingen in php als titel niet wordt gepost, je zult dit moeten doen

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
if ( ! isset($_POST['titel']) ) {
    echo 'titel is leeg';
}
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.