Schermresolutie in PHP

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sander Spijk

Sander Spijk

27/02/2007 12:16:00
Quote Anchor link
Als je je pagina wilt aanpassen heb je in Javascript de mogelijkheid om de resolutie te detecteren en aan de hand daarvan de gebruiker te "redirecten" naar een andere pagina:

<script language="Javascript"><!--
if (screen.width <= 1024) {
document.location = "/1024/index.php";
}

else if (screen.width <= 1599) {
document.location = "/1280/index.php";
}

if (screen.width > 1599) {
document.location = "/1600/index.php";
}
//-->
</script>

Is er ook een mogelijkheid om dit met PHP te doen en afhankelijk van de resolutie een andere tabel, of extra kolom, te laten zien?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 08:26:42
 
- SanThe -

- SanThe -

27/02/2007 12:20:00
Quote Anchor link
Nee. Php is serverside.
En als Javascript niet aan staat zal ook dat niet werken.
 
Jelmer -

Jelmer -

27/02/2007 12:27:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<script language="Javascript">
<!--
if (screen.width <= 1024) {
   document.location.href = "index.php?res=1024";
}
else if (screen.width <= 1280) {
   document.location.href = "index.php?res=1280";
}
else if (screen.width >= 1600) {
   document.location.href = "index.php?res=1600";
}
//-->
</script>
<?php
echo $_GET['res']:
?>


...en nog wat nuttig leesvoer.
 
Sander Spijk

Sander Spijk

27/02/2007 12:27:00
Quote Anchor link
Ok, het is serverside, dus als ik nou eerst met java de schermresolutie detecteer en dan naar een URL toestuur:

document.location = "index.php?resolutie=1600";

Dan kan ik dus $_GET['resolutie'] gebruiken om dingen wel of niet weer te geven....

Toch?
 
Sander Spijk

Sander Spijk

27/02/2007 12:28:00
Quote Anchor link
Ok, zag dat iemand anders ook al op dit idee was gekomen terwijl ik aan het posten was, Bedankt Jelmer...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Sander Spijk
 
Sander Spijk

Sander Spijk

27/02/2007 12:30:00
Quote Anchor link
Ok, aan de hand van de Viewport de volgende vragen.... Wat is het, hoe werkt het en wat kan ik ermee?
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

27/02/2007 12:30:00
Quote Anchor link
waarom maak je niet een oplossig in css die dat voor alle resoluties goed doet (heb der zelf voor een bepaalde layout ook erg lang mee lopen kutten maar t kan bijna altijd wel)
 
Sander Spijk

Sander Spijk

27/02/2007 12:36:00
Quote Anchor link
Heb er inderdaad over gedacht om de tabellen e.d. in procenten te definieren. Maar sinds ik zelf 1600x1200 als resolutie heb vindt ik dat de layout en verhoudingen van de websites er niet op vooruit gaan. Daarom wil ik graag afhankelijk van de reoslutie (of inderdaad de Viewport = grootte van het venster) een extra kolom toevoegen.
 
CrawlBackwards

CrawlBackwards

27/02/2007 21:29:00
Quote Anchor link
hmm had t niet over procenten.. dan zou dat niet veel gekloot zijn.. maar had het over marges..
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.