Schilder per schilderij tonen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Niek Weevers

Niek Weevers

22/12/2008 22:10:00
Quote Anchor link
Ik heb een vraagje die heel simpel is, maar die ik zo even niet weet.
Ik heb 2 tabellen, een galerie (ec_galerie) en user (ec_users).
Nu wil ik per schilderij uit de galerie de betreffende schilder hebben uit de userstabel.
De volgende code heb ik en werkt ook
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<?php
$gal_sql
= '
SELECT ec_galerie.*, ec_users.*
FROM ec_galerie
LEFT JOIN ec_users
ON( ec_galerie.user_id = ec_users.user_id );'
;
    
if (!$gal_result = mysql_query ($gal_sql))
{

    echo '';
}

else
{
    while($galrow = mysql_fetch_array ($gal_result)) {
    $galtitel = htmlentities ($galrow['titel']);
        $imgklein = $galrow['img_klein'];
        $imggroot = $galrow['img_groot'];
    $schilder = $galrow['user_id'];
                            
    echo     '<li>
        <a href="img/galerie/'
.$imggroot. '" title="' .$galtitel. '" target="_blank">
        <img src="img/galerie/'
.$imgklein. '" width="250" height="150" alt="' .$galtitel. '" />
        <h3>'
.$galtitel. '</h3>
        door: '
.$schilder. '                    
        </a>                
        </li>'
;
    }
}

?>

Het gaat dus om de variabele $schilder. Die laat nu nog alleen het id zien van de schilder uit de tabel ec_galerie. Maar hij moet dus de gegevens laten zien van dit id uit de tabel ec_users. Hoe krijg ik dit voor elkaar?
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 07:30:50
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

22/12/2008 22:17:00
Quote Anchor link
Kunnen we zo geen antwoord op geven door het fijne gebruik van * in de sql. Maar ik neem aan iets van row['schildersnaam'] ofso??
 
Niek Weevers

Niek Weevers

22/12/2008 22:25:00
Quote Anchor link
Ja je hebt gelijk sorry. Maar ik heb dus 2 tables, stel dat er een rij in beide tabellen dezelfde naam hebben, bijv naam of titel, hoe roep je deze dan aan
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

22/12/2008 22:27:00
Quote Anchor link
Dat kan niet, dan struikelt sql al met de melding column ambisiously defined ofos
 
Niek Weevers

Niek Weevers

22/12/2008 22:31:00
Quote Anchor link
ok. thnx
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.