Schoolopdracht boodschappenlijstje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

PHP developer

Functie Voor een opdrachtgever in omgeving Leiden zijn wij op zoek naar een PHP developer die affiniteit heeft met C++. Ben jij reeds afgestudeerd of heb je al een paar jaar ervaring? Lees snel verder en kijk of dit iets voor jou is! Hoe kan jouw dag er straks uitzien? Je gaat software en webapplicaties ontwikkelen met behulp van de talen C / C++ / PHP. Je gaat technische klussen uitvoeren op locatie bij klanten. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een projecten goed verlopen. Je gaat klanten ondersteunen op het gebied van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Low-Code Expert/Developer: Power Platform Speciali

Bedrijfsomschrijving Als Low-Code Expert/Developer bij ons innovatieve bedrijf, neem je een cruciale rol op je in de creatie, ondersteuning en implementatie van diverse oplossingen met behulp van het veelzijdige Power Platform. Dit platform omvat Power Apps, Power BI, Power Automate, Power Virtual Agent en Azure Logic Apps. Het Power Platform biedt je de mogelijkheid om klanten te voorzien van naadloze integraties door op maat gemaakte oplossingen te creëren die compatibel zijn met (bijna) alle bestaande software-infrastructuren. Dankzij het uitgebreide scala aan toepassingen, krijg je de kans om als architect en projectleider van je eigen oplossing te fungeren. Dompel jezelf onder

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Frontend Developer - Leeuwarden

Als Frontend Developer bouw jij mee aan het onderwijs van de toekomst! In een scrum team werken met jonge en enthousiaste collega’s, moderne technieken, ruimte voor eigen ontwikkeling en op een proactieve wijze kunnen meewerken aan innovatie binnen het onderwijs. Magister is het state-of-the-art softwarepakket dat scholen in het voortgezet onderwijs op alle fronten ontzorgt. Van leerlingenadministratie tot het ondersteunen van individuele leerlijnen, van toegang tot digitaal lesmateriaal tot het plannen van het lesrooster. In de Magister app bedient Magister ruim 2,5 miljoen gebruikers waarvan, dagelijks meer dan 600.000 unieke. Hiermee is Magister de absolute marktleider in onderwijsland. Wat vragen

Bekijk vacature »

Senior java ontwikkelaar integratie

Functieomschrijving Voor de gemeente Rotterdam zijn wij op zoek naar een senior java ontwikkelaar integratie. Taken Binnen een zelfsturend Scrumteam voer je geheel zelfstanding je opdrachten uit en levert het eindresultaat op aan het Integratieteam. Jij voelt je net als alle teamleden verantwoordelijk voor alle aspecten, vanaf de vraag tot en met de oplevering in productie. Je bent kritisch, je helpt de klant om zijn wensen helder te krijgen, je schrijft zelfstandig clean code die van hoge kwaliteit is, met bijbehorende unit- en integratietesten, je ondersteunt zo nodig bij deployments naar productie. Het Integratieteam bouwt componenten (Endpoints) op de ESB.

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Je bent verantwoordelijk voor de warehouse applicatie die een integratie heeft met de PLC laag; Je ontwikkelt in C#/.Net; Je werkt mee aan de migratie naar .NET 6; Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van interfaces en het visualiseren van componenten; Je denkt mee over het design voor business oplossingen; Je bent verantwoordelijk voor het testen van de gebouwde oplossing. Hier ga je werken Voor een internationale organisatie in de transport zijn wij momenteel op zoek naar een Software Developer. Zij zijn wereldwijd de grootste speler en lopen voorop met het automatiseren van alle processen van

Bekijk vacature »

Als PHP developer (Symfony) bijdragen aan betere z

Functie Als Medior/Senior PHP developer wordt er een mate van zelfstandigheid verwacht, maar ook dat je goed in een team kunt opereren waar kennis wordt gedeeld en er bijvoorbeeld codereviews plaatsvinden. Kwaliteit staat voorop, mede hierom werken ze bijvoorbeeld zonder echte deadlines in hun sprints. De SaaS-applicatie wordt volledig ontwikkeld in PHP en Symfony. De module bestaat uit een stuk informatie verrijking en intelligentie wat resulteert in een medische check. De logica wordt daarom in de code geïntrigeerd. Je bent onder andere bezig met complexe databases waar meer dan 80.000 medicijnen op verschillende niveaus in staan, die maandelijks worden geactualiseerd.

Bekijk vacature »

Laravel / PHP developer gezocht!

Functie omschrijving Wij zijn op zoek naar een Laravel PHP Developer voor een leuk bedrijf in de omgeving van Amsterdam! Je zult je bezig houden met de volgende werkzaamheden: Je gaat aan de hand van de wensen van klanten software ontwikkelen; Je bent bij het gehele proces betrokken; van A tot Z; Je hebt na de oplevering contact met de klant wanneer zij problemen ervaren; Je denkt mee over het verbeteren van de werkprocessen; Je denkt mee over softwareoplossingen; Je speelt in op de behoefte van de klant; Je houdt je bezig met het verbeteren, aanpassen en vernieuwen van de

Bekijk vacature »

Front-end Developer Angular

Dit ga je doen Jouw taken als Front End Developer bestaan uit: Het ontwikkelen van maatwerkoplossingen voor klanten; Het meedenken over nieuwe tools en technieken; Het begeleiden van junioren; Het meewerken aan diverse projecten; Het meedenken in UX/UI design. Hier ga je werken Als Front-End Developer ga je in een Scrum team aan de slag met de nieuwste digitale technologieën om klanten en overheden over de hele wereld te ondersteunen met het ondersteunen van hun software, veelal op het gebied van watermanagement en infra. Door middel van real-time data in combinatie met voorspellende analyses, AI, Deep Learning en Machine Learning

Bekijk vacature »

Machine Software Developer

Bij een bedrijf in de machinebouw, regio Roosendaal, zijn we op zoek naar een: Machine Software Developer Waar ga je werken? Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de grondverzetmachines. Al meer dan 50 jaar leveren ze zowel nationaal als internationaal diverse machines. Het is een familiebedrijf met een informele werksfeer. Wat ga je doen? Als Machine Software Developer ben je verantwoordelijk voor: - Je ontwerpt, ontwikkelt en debugt software voor machinebesturingssystemen en complexe landbouwmachines; - Je stelt gebruikersinterfaces op (cabinedisplays); - Op termijn ga je softwareprojecten leiden voor specifieke machines; - Inclusief planning, documentatie en validatie; - Om specificaties te verifiëren

Bekijk vacature »

PHP/Symfony developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Bergen op Zoom ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen bezig met software ontwikkeling. Je bent buiten ontwikkeling ook continu bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Jouw takenpakket ziet er als volgt uit: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony-framework; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klanten; Het schrijven van een schone en efficiënte code volgens het Symfony framework; Onderhouden

Bekijk vacature »
Leon Vreling

Leon Vreling

19/06/2017 20:48:16
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Met school zijn we op dit moment bezig met het leren van PHP, en daarvoor maken we enkele opdrachten. Nu moesten we een opdracht doen waarbij de gebruiker een boodschappenlijstje kan maken, door verschillende producten toe te voegen en te verwijderen. Eerst wist ik niet goed hoe je dit aan moest pakken, en toen dacht ik dat het met een array wel zou lukken. Dit ging goed totdat ik wilde dat de gebruiker ook zelf dingen kon toevoegen.

Nu is mijn vraag dus, hoe kan ik in mijn code ervoor zorgen dat de gebruiker zelf ook dingen kan toevoegen?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
<?php
session_start();
$product = array("Teddyberen","Legodoosjes","Barbiepoppen","Computer spelletjes");
$aantal = array("0","0","0","0");

if ($_SESSION["aantal"] == NULL)
{

      $_SESSION["aantal"] = $aantal;
}


if ($_SESSION["product"] == NULL)
{

      $_SESSION["product"] = $product;
}

?>


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>
<head>
<title>Untitled</title>
</head>
<body>

<p>
          Gaat u ook wel eens naar een speelgoedwinkel om cadeautjes te kopen,
          maar komt u er dan thuis achter dat u toch iets bent vergeten?    
    </br>
          Dit kan nu nooit meer gebeuren door dit handige boodschappenlijstje.
    </br>
         Kies hieronder de producten die u wilt kopen en hoeveel daarvan,
         dan wordt er een handig lijstje gemaakt.
    </br>
    
         <form action="boodschappen.php" method="POST">
                      Product:
                     <select name="product">
                                 <option value="">-----Kies uw product-----</value>
                                <?php
                            $product
= $_SESSION["product"];
                            for ($i = 0; $i < count($product); $i++)
                            {

                                     echo "<option value=$i>$product[$i]</value>";
                            }

                                $_SESSION["product"] = $product;
                                ?>

                                
                     </select>
                </br>
                     Aantal:
                     <input type="number" name="amount">
                </br>
                     <input type="submit" value="Voeg toe" name="add">
                     <input type="submit" value="Verwijder" name="sub">
                     <input type="submit" value="Reset" name="reset">
         </form>
        
         Ook kunt u nog een nieuw product toevoegen, als deze nog niet tussen de mogelijkheden stond.
    </br>
       Dit kan met behulp van onderstaand formulier:
    </br></br>
        
         <form action="boodschappen.php" method="POST">
                      Naam nieuw product:
                     <input type="text" name="new_product">
                </br>
                   <input type="submit" value="Voeg toe" name="new">
         </form>
                                

<?php
if (isset($_POST["product"]) && isset($_POST["amount"]))
{

       $keuze = $_POST["product"];
        $hoeveelheid = $_POST["amount"];
        
        $aantal = $_SESSION["aantal"];
        
        if (isset($_POST["add"]))
        {

               $aantal["$keuze"] = $aantal["$keuze"] + $hoeveelheid;
        }


    if (isset($_POST["sub"]))
    {

              $aantal["$keuze"] = $aantal["$keuze"] - $hoeveelheid;
            
            if ($aantal["$keuze"] < 0)
            {

                   $aantal["$keuze"] = $aantal["$keuze"] + $hoeveelheid;
                    
                   echo "<b>Sorry, er moet wel een positief aantal producten op uw lijstje staan.";
                    echo "</br>";
                    echo "Uw bewerking wordt ongedaan gemaakt...</b>";
                    echo "</br></br>";
            }
    }

        
        $_SESSION["aantal"] = $aantal;
}



if (isset($_POST["reset"]))
{

    $aantal = $_SESSION["aantal"];
        for ($i = 0; $i < count($aantal); $i++)
        {

                 $aantal["$i"] = $aantal["$i"] - $aantal["$i"];         
        }

        $_SESSION["aantal"] = $aantal;
}


if (isset($_POST["new"]))
{

       $new_product = $_POST["new_product"];
        $array_new[0] = "$new_product";
        $product = $_SESSION["product"];
        
        $product = $product + $array_new;
        
        $_SESSION["product"] = $product;


}


$product = $_SESSION["product"];
for ($i = 0; $i < count($product); $i++)
{

         if ($aantal["$i"] != 0)
        {

             echo $aantal["$i"];
            echo "x ";
             echo $product["$i"];
            echo "</br>";
        }
}

$_SESSION["product"] = $product;

?>


</p>

</body>
</html>



Ik heb zelf al geprobeerd om iets te doen, maar dit werkte niet. Dit is het stukje van "if (isset($_POST["new"]))". Ik weet niet of het nieuwe voorwerp hier goed aan de array wordt toegevoegd, en hij laat het nieuwe voorwerp niet bij de keuzemogelijkheden zien.

Wanneer iemand hier een oplossing voor weet zou ik dat heel fijn vinden.

P.S. We hebben pas net over SESSION's geleerd, dus weet niet zeker of daar misschien de fout in zit.
- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 19/06/2017 20:54:22 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

11/05/2024 20:22:35
 
- SanThe -

- SanThe -

19/06/2017 21:58:31
Quote Anchor link
>?php
if (isset($_POST["new"]))
{
$_SESSION["product"][] = $_POST["new_product"];
}
?>
Gewijzigd op 19/06/2017 21:58:59 door - SanThe -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/06/2017 01:07:28
Quote Anchor link
Waarom niet één array waarbij je een mapping maakt van product naar aantal (waarbij je dus gebruik maakt van keys en values)?

Verder zou je beter gevalsonderscheid kunnen maken tussen de verschillende acties:
het toevoegen van een nieuw product (en hoeveelheid),
het wijzigen van de hoeveelheid van een bestaand product,
het verwijderen van een product

Als je ook zorgt dat aantal en product ook echt aan elkaar gekoppeld zijn wordt bovenstaande code waarschijnlijk ook een stuk eenvoudiger.

Ik weet niet precies hoe deze opdracht in elkaar steekt maar het lijkt mij dat deze zou moeten beginnen met een soort van functionele spec, dus wat moet de applicatie precies doen. Indien dit niet duidelijk is zou je hier helderheid over moeten vragen, voordat je code begint te kloppen. En vervolgens vogel je uit hoe je dit zou moeten implementeren.

Ik denk dat je de koppeling product <--> aantal ook al een heel eind kunt sturen door een slimme opbouw van de formulieren m.b.v. wat extra JavaScript, maar misschien valt dat buiten de scope van de opdracht. Maar los daarvan, het geheel is meer dan de som der delen. Je zult moeten nadenken over wat je precies moet bouwen, en hoe je handig gebruik kunt maken van frontend-technieken (HTML, CSS, JavaScript) en hoe dit vervolgens door de backend wordt opgepikt (door PHP). Hierbij zou het ook niet misstaan om een aantal basisprincipes voor de "flow" van de opbouw van een programma hier in mee te nemen. Of wat (meer) formuliervalidatie en het veilig omgaan met "user input". Maar dit vergt waarschijnlijk enige kennis/ervaring/expertise van/met elk van deze onderdelen en de vraag is of dat de opzet was van deze opdracht.
Gewijzigd op 20/06/2017 01:10:14 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.