Schoolopdracht boodschappenlijstje

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Software developer PHP

Functie Jij als senior PHP ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 developers binnen onze organisatie Jij gaat de brug zijn tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je je taken op voor de dag. Een greep van jouw taken zijn: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden met Security & Privacy Eisen • Minimaal 4

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Lead C++ Developer

De rol van Lead C++ Developer Als Lead C++ developer bij KUBUS word je verantwoordelijk voor het implementatie design van requirements en de software architectuur van de desktop applicaties van BIMcollab, ons platform voor 3D model-validatie en issue-management bedoeld om de kwaliteit van 3D design-modellen voor gebouwen te verbeteren. Betere 3D modellen leiden tot betere gebouwen, dus zo draag je bij aan verduurzaming van de gebouwde omgeving met slimmer gebruik van materialen, minder verspilling en energie-efficiënte gebouwen. Een goede gebruikerservaring staat bij ons hoog in het vaandel; we gaan in onze ontwikkeling voor innovatie en kwaliteit. In je rol als

Bekijk vacature »

Sportieve Junior C#.NET developer gezocht!

Bedrijfsomschrijving Wil jij werken aan webapplicaties bij de marktleider binnen de branche? Voor een klant in de buurt van Oosterhout ben ik op zoek naar een Fullstack .NET developer. Dit bedrijf bestaat bijna 10 jaar en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in Nederland en heeft tevens kantoren in meerdere landen in Europa. Dit bedrijf bouwt webapplicaties waarbij internationaal enkele honderdduizenden deelnemers, soms tegelijk, een beroep doen op de realtime data uit deze applicaties. Dit brengt erg veel technische uitdaging met zich mee. Ze ontwikkelen nieuwe applicaties maar ook bestaande applicaties worden uitgebreid en verbeterd. Hier kan jij een onderdeel van

Bekijk vacature »

Junior full stack developer

Functie Als full stack developer binnen onze organisatie ga jij je bezig houden met het bouwen van de user experience van de webapplicaties. Je bent verantwoordelijk voor het vertalen van concepten, briefings en designs naar werkende functionaliteit. Hierbij zorg je ervoor dat applicaties betrouwbaar, veilig en toekomstbestendig zijn en een goede architectuur hebben en behouden. Verder denk je actief na- en mee over nieuwe ontwikkelingen en functionaliteiten om zo elke dag de klantervaring weer te verbeteren. Dit doe je natuurlijk niet alleen maar in een development team. Het team bedraagt momenteel 4 man bestaande uit 2 devops engineers en 2

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

Ervaren Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als ervaren developer zul je hiernaast ook andere developers assisteren en waar nodig de leiding nemen in het project.

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Voor een bedrijf in Den Bosch zoek ik een PHP Developer, die al wat werkervaring heeft. Jij gaat aan de slag met de verdere professionalisering van de interne applicaties en software. In de functie ga je verder: Verdere ontwikkeling eigen CRM systeem, vooral middels PHP; Bouwen van verschillende API's & koppelingen; Meedenken om de software/applicaties te verbeteren/optimaliseren; Aan de slag met de interne tooling. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf is actief binnen de telecombranche. Het hoofdkantoor zit in regio van Den Bosch en er werken ruim 70 medewerkers, verdeeld over verschillende afdelingen. De afdeling Development bestaat uit vijf collega's, onder

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Senior PHP developer/ Software Architect

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

C# Ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een software ontwikkelaar in de omgeving van Vught zijn we op zoek naar een gemotiveerde C# ontwikkelaar. Deel jij hun passie voor development en dan vooral in C#.NET? Dan kan dit wel eens jouw droombaan zijn! Jouw werkzaamheden zullen er ongeveer als volgt uit gaan zien Door de wensen van de klant goed te begrijpen ga jij aan de slag dit om te zetten naar passende oplossingen en werk je deze uit tot een sterk eindproduct. Je gaat je bezighouden met de ontwikkeling van webapplicaties en websites, dit doe je door middel van ASP.NET, MVC Frameworks en C#.

Bekijk vacature »
Leon Vreling

Leon Vreling

19/06/2017 20:48:16
Quote Anchor link
Hallo iedereen,

Met school zijn we op dit moment bezig met het leren van PHP, en daarvoor maken we enkele opdrachten. Nu moesten we een opdracht doen waarbij de gebruiker een boodschappenlijstje kan maken, door verschillende producten toe te voegen en te verwijderen. Eerst wist ik niet goed hoe je dit aan moest pakken, en toen dacht ik dat het met een array wel zou lukken. Dit ging goed totdat ik wilde dat de gebruiker ook zelf dingen kon toevoegen.

Nu is mijn vraag dus, hoe kan ik in mijn code ervoor zorgen dat de gebruiker zelf ook dingen kan toevoegen?


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
<?php
session_start();
$product = array("Teddyberen","Legodoosjes","Barbiepoppen","Computer spelletjes");
$aantal = array("0","0","0","0");

if ($_SESSION["aantal"] == NULL)
{

      $_SESSION["aantal"] = $aantal;
}


if ($_SESSION["product"] == NULL)
{

      $_SESSION["product"] = $product;
}

?>


<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">

<html>
<head>
<title>Untitled</title>
</head>
<body>

<p>
          Gaat u ook wel eens naar een speelgoedwinkel om cadeautjes te kopen,
          maar komt u er dan thuis achter dat u toch iets bent vergeten?    
    </br>
          Dit kan nu nooit meer gebeuren door dit handige boodschappenlijstje.
    </br>
         Kies hieronder de producten die u wilt kopen en hoeveel daarvan,
         dan wordt er een handig lijstje gemaakt.
    </br>
    
         <form action="boodschappen.php" method="POST">
                      Product:
                     <select name="product">
                                 <option value="">-----Kies uw product-----</value>
                                <?php
                            $product
= $_SESSION["product"];
                            for ($i = 0; $i < count($product); $i++)
                            {

                                     echo "<option value=$i>$product[$i]</value>";
                            }

                                $_SESSION["product"] = $product;
                                ?>

                                
                     </select>
                </br>
                     Aantal:
                     <input type="number" name="amount">
                </br>
                     <input type="submit" value="Voeg toe" name="add">
                     <input type="submit" value="Verwijder" name="sub">
                     <input type="submit" value="Reset" name="reset">
         </form>
        
         Ook kunt u nog een nieuw product toevoegen, als deze nog niet tussen de mogelijkheden stond.
    </br>
       Dit kan met behulp van onderstaand formulier:
    </br></br>
        
         <form action="boodschappen.php" method="POST">
                      Naam nieuw product:
                     <input type="text" name="new_product">
                </br>
                   <input type="submit" value="Voeg toe" name="new">
         </form>
                                

<?php
if (isset($_POST["product"]) && isset($_POST["amount"]))
{

       $keuze = $_POST["product"];
        $hoeveelheid = $_POST["amount"];
        
        $aantal = $_SESSION["aantal"];
        
        if (isset($_POST["add"]))
        {

               $aantal["$keuze"] = $aantal["$keuze"] + $hoeveelheid;
        }


    if (isset($_POST["sub"]))
    {

              $aantal["$keuze"] = $aantal["$keuze"] - $hoeveelheid;
            
            if ($aantal["$keuze"] < 0)
            {

                   $aantal["$keuze"] = $aantal["$keuze"] + $hoeveelheid;
                    
                   echo "<b>Sorry, er moet wel een positief aantal producten op uw lijstje staan.";
                    echo "</br>";
                    echo "Uw bewerking wordt ongedaan gemaakt...</b>";
                    echo "</br></br>";
            }
    }

        
        $_SESSION["aantal"] = $aantal;
}



if (isset($_POST["reset"]))
{

    $aantal = $_SESSION["aantal"];
        for ($i = 0; $i < count($aantal); $i++)
        {

                 $aantal["$i"] = $aantal["$i"] - $aantal["$i"];         
        }

        $_SESSION["aantal"] = $aantal;
}


if (isset($_POST["new"]))
{

       $new_product = $_POST["new_product"];
        $array_new[0] = "$new_product";
        $product = $_SESSION["product"];
        
        $product = $product + $array_new;
        
        $_SESSION["product"] = $product;


}


$product = $_SESSION["product"];
for ($i = 0; $i < count($product); $i++)
{

         if ($aantal["$i"] != 0)
        {

             echo $aantal["$i"];
            echo "x ";
             echo $product["$i"];
            echo "</br>";
        }
}

$_SESSION["product"] = $product;

?>


</p>

</body>
</html>



Ik heb zelf al geprobeerd om iets te doen, maar dit werkte niet. Dit is het stukje van "if (isset($_POST["new"]))". Ik weet niet of het nieuwe voorwerp hier goed aan de array wordt toegevoegd, en hij laat het nieuwe voorwerp niet bij de keuzemogelijkheden zien.

Wanneer iemand hier een oplossing voor weet zou ik dat heel fijn vinden.

P.S. We hebben pas net over SESSION's geleerd, dus weet niet zeker of daar misschien de fout in zit.
- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 19/06/2017 20:54:22 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 00:02:20
 
- SanThe -

- SanThe -

19/06/2017 21:58:31
Quote Anchor link
>?php
if (isset($_POST["new"]))
{
$_SESSION["product"][] = $_POST["new_product"];
}
?>
Gewijzigd op 19/06/2017 21:58:59 door - SanThe -
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

20/06/2017 01:07:28
Quote Anchor link
Waarom niet één array waarbij je een mapping maakt van product naar aantal (waarbij je dus gebruik maakt van keys en values)?

Verder zou je beter gevalsonderscheid kunnen maken tussen de verschillende acties:
het toevoegen van een nieuw product (en hoeveelheid),
het wijzigen van de hoeveelheid van een bestaand product,
het verwijderen van een product

Als je ook zorgt dat aantal en product ook echt aan elkaar gekoppeld zijn wordt bovenstaande code waarschijnlijk ook een stuk eenvoudiger.

Ik weet niet precies hoe deze opdracht in elkaar steekt maar het lijkt mij dat deze zou moeten beginnen met een soort van functionele spec, dus wat moet de applicatie precies doen. Indien dit niet duidelijk is zou je hier helderheid over moeten vragen, voordat je code begint te kloppen. En vervolgens vogel je uit hoe je dit zou moeten implementeren.

Ik denk dat je de koppeling product <--> aantal ook al een heel eind kunt sturen door een slimme opbouw van de formulieren m.b.v. wat extra JavaScript, maar misschien valt dat buiten de scope van de opdracht. Maar los daarvan, het geheel is meer dan de som der delen. Je zult moeten nadenken over wat je precies moet bouwen, en hoe je handig gebruik kunt maken van frontend-technieken (HTML, CSS, JavaScript) en hoe dit vervolgens door de backend wordt opgepikt (door PHP). Hierbij zou het ook niet misstaan om een aantal basisprincipes voor de "flow" van de opbouw van een programma hier in mee te nemen. Of wat (meer) formuliervalidatie en het veilig omgaan met "user input". Maar dit vergt waarschijnlijk enige kennis/ervaring/expertise van/met elk van deze onderdelen en de vraag is of dat de opzet was van deze opdracht.
Gewijzigd op 20/06/2017 01:10:14 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.