screenhot script krijg ik niet werkend: Required PHP functions missing.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Hugo L

Hugo L

23/07/2009 18:34:00
Quote Anchor link
Hoi hoi,

Ik heb een script van phpclasses wat een screenshot kan nemen en dan anar jpg exporteren. Dit heb ik echt nodig maar ik kom er niet aan uit.

hij blijft hangen op het volgende stukje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<?php
private function check_compatibility()
    {

        if ( version_compare(phpversion(), "5.2.2", "<") )  {
            $this->error( 'PHP Version too old, 5.2.2 required.', 1 );
            return false;
        }


        if ( !function_exists('imagegrabwindow') ) {
          die("imagegrabwindow");
        }


        elseif ( !function_exists('com_message_pump') ) {
          die("com_message_pump");
        }


        elseif ( !function_exists('imagepng') ) {
          die("imagepng");
        }


        elseif (!class_exists('COM') ) {
          die("COM");
        }
        {

            $this->error( 'Required PHP functions missing.', 1 );
            return false;
        }

        return true;
    }

?>


ik heb er al dies om gebouwd om te kijken of die iets mist, draaide het script eerst op een linux server en is alleen voor windows. Dus heb hem nou via xampp op me windows vista draaien.
Ik krijg de tweede foutmelding:
'Required PHP functions missing.
maar ik weet dus niet waarom, iemand die me kan helpen?

hier is het complete script:
http://phpclasses.mirror.8086.net/browse/package/4608.html
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 11:55:10
 
Arian Stolwijk

Arian Stolwijk

24/07/2009 07:25:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
        elseif (!class_exists('COM') ) {
          die("COM");
        }
        {

            $this->error( 'Required PHP functions missing.', 1 );
            return false;
        }

?>

Dat stukje ziet er een beetje raar uit... Als je al overal een die() doet, waarom zou je dan nog daarna, als je geen die()'s hebt gehad, een error versturen... ook vind ik die accolades een beetje raar staan...
Het lijkt mij juist dat je op die plaats van die die() juist
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$this
->error('...');
return false;
?>


moet doen.. en verder niet.
 
Hugo L

Hugo L

24/07/2009 19:49:00
Quote Anchor link
zo hehe geen foutmeldingen meer.

hij slaat alles nou alleen als een zwart plaatje op :S
volgens het filmpje (http://b8086.mirrors.phpclasses.org/browse/video/1/package/4608.html) moet die eerst een nieuw venster openen maar dat doet die niet..

iemand nog een idee? ik roep de class als volgt aan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
require_once('screenshot.class.php');

class_exists('screenshot') or die('screenshot class does not exist.');

$screen = new screenshot(true, 150, 500);
$screen->navigate('http://google.com');
$screen->title('You can set custom titles too (and custom body if you want)');
$screen->position(0, 0);
$screen->screenshot();
$screen->output();
$screen->save('test.png');
$screen->quit();

unset($screen);
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.