Script aanroepen vanuit subdirectory

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Paul dhaese

paul dhaese

08/10/2014 18:53:47
Quote Anchor link
Hoe kan ik een <script> routine aanroepen vanuit een subdirectory?
<script type="text/javascript" src="/SUBDIR-NL/new-menu-empty.php"></script>

De script zelf roept de volgende routine op:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
      <?php
      header("Content-type: text/javascript");
      $protected = false;
      include_once("init.php");
      ?>

      //<!-- Begin CSS Horizontal Menu - menu ver 3.11mini 2010
      document.write(" <?php windowLink("Aanmelden", "loginWindow"); ?> ");

en deze triiget de volgende login rotine:
     <div id="loginWindow" class="window">
     <?php closeButton(); ?>
     <h1>LOGIN</h1>
     <hr />

enz,

Het is een enorm moeilijke vraag ..
- Aar -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!

Tevens heb ik de titel aangepast naar iets duidelijkers.
Gewijzigd op 08/10/2014 20:07:51 door - Ariën -
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 18:04:15
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

08/10/2014 20:46:05
Quote Anchor link
Je komt in de problemen omdat je geen absolute paden gebruikt.

absoluut pad (Linux):
/home/frank/domein.nl/www/php/test.php

relatief pad:
php/test.php

een relatief pad wordt altijd gezien vanuit de directory waar het pad genoteerd is.
dus stel je wilt test.php includen in de twee volgende situaties:

/home/frank/domein.nl/www/index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include 'php/test.php';
?>

wordt vertaald naar /home/frank/domein.nl/www/php/test.php

/home/frank/domein.nl/www/php/index.php:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include 'php/test.php';
?>

wordt vertaald naar /home/frank/domein.nl/www/php/php/test.php

dan de URL's
Complete URL:
http://www.domein.nl/style/layout.css

voorbeeld van een relatief pad:
style/layout.css

voorbeeld van een relatief pad dat geen problemen geeft :-)
/style/layout.css

Stel je hebt een index.html op de root van je directory (http://www.domein.nl/index.html)
en je schrijft deze regel in index.html:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="style/layout.css">

dan zal de browser zoeken op www.domein.nl/style/layout.css.

Nu verplaats je index.html naar een subdirectory genaamd admin. (www.domein.nl/admin/index.html)
dan zal de browser zoeken op www.domein.nl/admin/style/layout.css en de layout.css zal weer niet gevonden worden.

als je nu dit doet:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="/style/layout.css">

Dan zal de layout.css altijd gevonden worden.

Toevoeging op 08/10/2014 20:53:03:

tip:

In PHP kun je het pad opvragen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo __DIR__;
?>


Verder helpt een logische verdeling van de bestanden ook. Met PHP bestanden kun je onderscheid maken tussen bestanden waarop 'geland' mag worden en bestanden die alleen ge-include worden.

Een idee voor een indeling
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
root
  |
  |--- index.php
  |
  |--- about.php
  |
  |--- contact.php
  |
  |--- [css]
  |      |
  |      |--- layout.css
  |
  |--- [javascript]
  |      |
  |      |--- jquery.js
  |
  |--- [includes]
         |
         |--- functions.php
Gewijzigd op 08/10/2014 20:59:46 door Frank Nietbelangrijk
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.