script doet niks

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Huh bla

Huh bla

16/02/2006 19:59:00
Quote Anchor link
hey allemaal

ik heb het volgende script omgezet, van alleen werkend met registerglobals aan, naar ook werkend met register globals uit.

alleen is het probleem dat als ik op verzenden druk, er in beide gevallen niks meer gebeurd, geen error, hij gaat alleen naar ?actie=versturen, maar er gebeurd verder niks.

kan iemand me helpen?

dit is het script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
error_reporting(E_ALL);
//----------------------------------------
// Verander de gegevens hieronder:


$Gebruikersnaam = "admin";
// De gebruikersnaam voor de Admin
$Wachtwoord = "pass";
// Het wachtwoord voor de Admin
$JouwWebsiteNaam = "sitenaam";
// Jouw website naam
$JouwEmail = "je e-mail adres";
// Jouw e-mail adres
$DataBestand = "nieuwsbrief_data.php";
// De locatie van het databestad

// Hierna hoef je niks meer te veranderen!
//----------------------------------------


$Groepen = file('nieuwsbrief_data.php');

?>

<html>
<head>
<title>Nieuwsbrief Versturen</title>
</head>

<body>
<div align="center">
<font face="Arial" size=2>
<h3>Nieuwsbrief Versturen</h3>
<br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?php

        $NieuwsbriefBestand
= file($DataBestand);
        $NieuwsbriefBestandLengte = count($NieuwsbriefBestand);
        $GroepenTeller = 0;

        for($i = 0; $i < ($NieuwsbriefBestandLengte+50); $i+=50)
        {

            $Groep = "";
            $GroepenTeller++;
            for($a = $i; $a < ($i+50); $a++)
            {

                if (isset($Nieuwbriefbestand[$a]))
                {

                    $Groep .= chop($NieuwsbriefBestand[$a]).",";
                }
            }

            if($Groep)
            {

                $Groepen[] = $Groep;
            }
        }


        if($_POST['html'] = true)
        {

            $opmaak = "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
        }

        if (isset ($_POST['actie']) && $_POST['actie'] == 'versturen')
        {

                mail("$JouwWebsiteNaam <$JouwEmail>",
                     stripslashes($_POST['onderwerp']),
                     stripslashes($_POST['Bericht']),
                     "From: $JouwWebsiteNaam <$JouwEmail>\r\n$opmaak"."Bcc:$Groepen[$g]");
                echo("<b>De nieuwsbrief is succesvol verstuurd!</b><br><br><hr><br>");
        }

        else{
         echo ("error");
         }

        ?>


<form action="nieuwsbriefversturen.php?actie=versturen" method="Post">
Onderwerp:
<br>
<input type="text" name="Onderwerp" size=20>
<br>
<br>
Bericht:
<br>
<textarea cols=40 rows=20 name="Bericht"></textarea>
<br>
<br>
<input type='checkbox' name='html'>HTML gebruiken
<br>
<br>
<input type='hidden' name='wachtwoord' value='
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $wachtwoord; ?>
'>
<input type='hidden' name='gebruikersnaam' value='
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $gebruikersnaam; ?>
'>
<input type="submit" value="Verstuur">
</form>
<br>
<br>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
        echo("Er zijn $NieuwsbriefBestandLengte mensen lid van de nieuwsbrief:<br><br>");    

            for($g = 0; $g < count($Groepen); $g++)
            {

                echo("$Groepen[$g]<br>\n");
            }

        ?>

<br>
</font>
</div>
</body>
</html>

Greetz
Lukie
 
PHP hulp

PHP hulp

23/04/2024 15:44:50
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

16/02/2006 20:05:00
Quote Anchor link
Wat is er mis met je vorige topic?
 
Huh bla

Huh bla

16/02/2006 20:33:00
Quote Anchor link
werd zoo lang, al die scripts en opmerkingen en weer een script,

ik denk, open een nieuw 'schoon' toppic
 
Huh bla

Huh bla

16/02/2006 20:40:00
Quote Anchor link
maar weet je ook een oplossing (A)
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/02/2006 21:01:00
Quote Anchor link
if($_POST['html'] = true)

Dat is niet de manier om te controleren of je form verzonden is. Je kent nu gewoon de waarde true toe aan die post variabele.
 

16/02/2006 21:08:00
Quote Anchor link
en dat moet je dus als volgt doen jan...?
:p
dit zou het op jou manier moeten zijn:

if($_POST['html'] == true){

}

maar eigenlijk makkelijker is wat ik altijd gebruik:

if(isset($_POST)){

}
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

16/02/2006 21:10:00
Quote Anchor link
Ik doe het altijd zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
    // form verzonden?
    if ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST') {
        // doe er iets geinigs mee
    }
?>


Dat werkt in alle gevallen (dus ook als de gebruiker niet met de muis op de submit heeft geklikt, maar de enter toets gebruikt heeft)
 
Huh bla

Huh bla

16/02/2006 21:22:00
Quote Anchor link
Jan:
if($_POST['html'] = true)

Dat is niet de manier om te controleren of je form verzonden is. Je kent nu gewoon de waarde true toe aan die post variabele.


dit is ook een checkbutton ;)

verzenden is pas een button helemaal onderaan
 
Klaasjan Boven

Klaasjan Boven

16/02/2006 21:25:00
Quote Anchor link
Maar het blijft zo dat je in PHP een vergelijking maakt met == en niet met =
Nu set je $_POST['html'] op true
 

16/02/2006 21:32:00
Quote Anchor link
@jan,
denk je dat mijn idee ook niet gaat werken als er met enter op submit gedrukt is? Ik geloof graag dat dit niet werkt op het moment dat 'html' de name van de submit is en true de waarde zou moeten zijn
 
Huh bla

Huh bla

16/02/2006 21:33:00
Quote Anchor link
moet dat dan zoiets zijn?

if($_POST['html'] == true)
 
Huh bla

Huh bla

16/02/2006 21:37:00
Quote Anchor link
maar het probleem waar het eigenlijk om draaide is ook nog niet opgelost (A)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.