script ip opslaan

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert r

robert r

06/08/2012 11:55:31
Quote Anchor link
Ik heb dit script :

teller.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
<?
$now
= date("U") - $max_time;
$now = date("Y-m-d H:i",$now);

//Dit zorgt voor de Nederlandse datum
function NLDate($timestamp)
{

$maanden = Array
("dummy","januari","februari","maart",
"april","mei","juni","juli","augustus",
"september","oktober","november",
"december");
$dagen = Array
("zondag","maandag","dinsdag",
"woensdag","donderdag","vrijdag",
"zaterdag");

$dag = $dagen[date("w",$timestamp)];
$maand = $maanden[date("n",$timestamp)];

return $dag . " " . date("j",$timestamp) . " " . $maand . " " . date("Y",$timestamp);
}


//Nu zorgen we ervoor dat alles in het log.php bestand komt

$now = mktime(0,0,0,date("n"),date("j"),date("Y"));
$datum = NLDate($now);
$log = "log.php";
$call = getenv("REMOTE_ADDR");

$fp = fopen($log, "a");
fwrite($fp,"$call op $datum\n");
fclose($fp);

?>


En dan nog een log.php dat alle rechten heeft (777) .
Hij zet nu alle ip adressen + datum achter elkaar, hoe zorg dat hij het onder elkaar zet ?

Toevoeging op 06/08/2012 11:56:25:

En volgens mij zet hij ook de tijd er niet bij.

Toevoeging op 06/08/2012 12:11:45:

?

Toevoeging op 06/08/2012 12:18:19:

Weet iemand dat ?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 09:07:04
 
Krop Kroppyer

Krop Kroppyer

06/08/2012 13:11:22
Quote Anchor link
Gebruik voor een newline de constante PHP_EOL (End Of Line), ipv \n of \r\n. PHP_EOL bevat standaard de goede, welk besturings systeem je ook gebruikt.

En hij zet de tijd er niet bij... Nee dat zou goed kunnen. Want $datum bevat alleen de output van NLDate, en die returnt alleen de nederlands datum. Bovendien, de timestamp die je met mktime maakt heeft als tijd altijd 00:00. Ik geloof dat je beter gewoon time() kan gebruiken om een time stamp te krijgen, vervolgens laat je NLDate bepalen of hij wel of niet de tijd erbij zet.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
function NLDate($timestamp)
{

  //invullen zoals je wil
}

$log = "log.txt";

$remote_ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
$date      = NLDate(time());

$fp = fopen($log, "a");
fwrite($fp,$remote_ip." op ".$date . PHP_EOL);
fclose($fp);

?>


verdere op- en aanmerkingen laat ik maar ff achterwege, kan je beter allemaal op je eigen tempo leren en ontdekken
 
Robert r

robert r

06/08/2012 14:54:36
Quote Anchor link
Nouw zet ie niet de datum en tijd enzo dr bij
 
Merijn K

Merijn K

06/08/2012 18:38:43
Quote Anchor link
Trouwens, ik wou een kleine "tip" in toepassing brengen.

Gebruik
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ?>
i.p.v
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? ?>

Dit is beter omdat sommige syntaxes n.v.t/functioneel werken i.v.m dat het pas begin PHP4 uitgekomen was.
Gewijzigd op 06/08/2012 18:40:04 door Merijn K
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

06/08/2012 18:48:28
Quote Anchor link
Robert r op 06/08/2012 11:55:31:
Toevoeging op 06/08/2012 12:11:45:
?
Toevoeging op 06/08/2012 12:18:19:
Weet iemand dat ?


Je opent om 5 voor twaalf een topic en om 18 over twaalf ga je al proberen te bumpen?!? :s

Als ik naar de afgelopen dagen kijk, lijkt het er bijna op dat je bij alles wat niet direct lukt, hier op dit forum een vraag stelt. En dus zelfs ongeduldig wordt als je niet binnen een half uur een antwoord hebt :(

Zie topics met (bijna) dezelfde naam/onderwerp:
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/vraagje-over-script-ip-opslaan/86025/
http://www.phphulp.nl/php/forum/topic/script-ip-opslaan/86026/

Hebben zelfs een opvolgend nummer.

Is het (g)een idee om zelf eerst je wat meer te verdiepen in de materie (HTML, CSS (en dan PHP) / te zoeken met bv Google?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.