script traag in firefox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jonas vermeulen

jonas vermeulen

17/04/2011 09:33:45
Quote Anchor link
Hoi ,

ik heb een script dat perfect werkt. alleen heb ik het probleem dat als ik het in firefox draai de cpu redelijk belast wordt en dat het erg traag gaat. Terwijl dat als ik het in chrome draai alles perfect verloopt en het zeer vlot loopt.

kan iemand mij vertellen wat ik kan doen om dit script sneller te maken in firefox?
Ik heb niet meteen een idee wat ik kan veranderen om het probleem te verhelpen.

alvast bedankt
Jonas

dit is de link naar het script

http://jonasvermeulen.0fees.net/school/topfruit%20game/example.htm

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
<script>
var fallObjects=new Array();

function newObject(url,height,width){
    
//fallobjects container
fallObjects[fallObjects.length]=new Array(url,height,width);}

//aantanl objecten, afwijking van pad, valsnelheid, wind
var numObjs=5, waft=5, fallSpeed=20, wind=0;
newObject("apple.png",15,15);
newObject("orange.png",15,15);
newObject("pear.png",15,15);
newObject("banana.png",15,15);

//de grootte van het venster ophalen
function winSize(){
    winWidth=document.getElementById('container').offsetWidth;
    winHeight=window.innerHeight*0.75;
}
//functie om venter te berekenen indien scrollbalken
function winOfy(){
    winOffset=(moz)?window.pageYOffset:document.body.scrollTop;
}
//nieuw valobject genereren
function fallObject(num,vari,nu){
    objects[num]=new Array(parseInt(Math.random()*(winWidth-waft)),-30,(parseInt(Math.random()*waft))*((Math.random()>0.5)?1:-1),0.02+Math.random()/20,0,1+parseInt(Math.random()*fallSpeed),vari,fallObjects[vari][1],fallObjects[vari][2]);
    if(nu==1){
        //valobject toevoegen aan de container
        document.getElementById('container').innerHTML += '<img z-index="700" id="fO'+i+'" style="position:absolute;" src="'+fallObjects[vari][0]+'">';
    }
}
//object laten vallen
function fall(){
    //alle objecten overlopen
    for(i=0;i<numObjs;i++){
        var fallingObject=document.getElementById('fO'+i);
        if((objects[i][1]>(winHeight-(objects[i][5]+objects[i][7])))||(objects[i][0]>(winWidth-(objects[i][2]+objects[i][8])))){
            fallObject(i,objects[i][6],0);
        }
        objects[i][0]+=wind;objects[i][1]+=objects[i][5];objects[i][4]+=objects[i][3];
        
        leftMargin = objects[i][0]+(objects[i][2]*Math.cos(objects[i][4]));
        
        //punten tellen
        if (Apepos > leftMargin && Apepos < (leftMargin + 20)){
            punten ++;
            document.getElementById('punten').value = punten;
        }
        document.getElementById('apepos').value = Apepos;
        document.getElementById('leftmargin').value = leftMargin;
        document.getElementById('punten').value = tempX;
        
        //positie instellen voor het object
        with(fallingObject.style){
            top=objects[i][1]+winOffset;
            
            left= leftMargin;
            
        }
    }
    //timeout instellen voor de val functie
    setTimeout("fall()",31);
}
var objects=new Array(),winOffset=0,winHeight,winWidth,togvis,moz=(document.getElementById&&!document.all)?1:0;winSize();
for (i=0;i<numObjs;i++){
    fallObject(i,parseInt(Math.random()*fallObjects.length),1);
}
window.onscroll=winOfy;
window.onresize=winSize;fall();
</script>


Graag in het vervolg bij code, [code] [/code] tags gebruiken. [/modedit]
Gewijzigd op 17/04/2011 23:02:01 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 15:21:45
 
Write Down

Write Down

17/04/2011 11:24:39
Quote Anchor link
Bij mij werkt dat in beide browsers prima. Heb je wel al firefox 3?
 
Jonas vermeulen

jonas vermeulen

17/04/2011 11:27:46
Quote Anchor link
lol, blijkbaar is er zelf al firefox 4.
het gaat nu inderdaad een pak sneller.

en ik maar zoeken hoe het komt dat het zo traag gaat.

bedankt :)
 
Write Down

Write Down

17/04/2011 16:33:13
Quote Anchor link
Ja, inderdaad, ik mis me even, zitten inderdaad al aan versie 4.

Misschien leuk voor jou, een alert op de bezoeker afvuren wanneer deze een verouderde browser heeft :-)
 
Joey Drieling

Joey Drieling

17/04/2011 17:38:14
Quote Anchor link
In IE werkt het helemaal niet!
 
Jonas vermeulen

jonas vermeulen

17/04/2011 17:40:23
Quote Anchor link
ja, dat weet ik, is nog iets met de x en y bepaling van de muis, maar daar ben ik al bezig met een oplossing. grootste zorg was eigenlijk dat het zo traag ging in firefox
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.