script uitvoeren voor alle users in database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roy marijnissen

roy marijnissen

13/11/2010 00:51:08
Quote Anchor link
Ik heb onderstaand script welke ik gebruik om gegevens van directadmin in een database te zetten. Nu wordt dit op dit moment voor 1 user gedaan (test). Nu heb ik een database met daarin alle users. Hoe kan ik er het beste/snelste voor zorgen dat voor alle users in die database dit script wordt uitgevoerd ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
   <?php
$klant
="test";  //hier komt de username van de klant
include"httpsocket.php";

$sock = new HTTPSocket; //socket 1 om te bepalen wat er verbrukt is
$sock->connect('site.com','2222'); //uw domein
$sock->set_login('admin','fgdfgdf'); //uw login
$sock->query('/CMD_API_SHOW_USER_USAGE',
array('user' => $klant));
$result = $sock->fetch_parsed_body();

$sock2 = new HTTPSocket; // socket 2 om te bepalen wat de limieten zijn
$sock2->connect('site.com','2222'); // uw domein
$sock2->set_login('admin','fgdfgdf'); //uw login
$sock2->query('/CMD_API_SHOW_USER_CONFIG',
array('user' => $klant));
$result2 = $sock2->fetch_parsed_body();

echo"verbruikt Webspace: ".$result['quota']." max: ".$result2['quota']; //result quota is dus de verbruikte ruimte en quota 2 de limiet
echo "<br><br>";
echo"verbruikt BandWidth: ".$result['bandwidth']." max: ".$result2['bandwidth']; //result quota is dus de verbruikte ruimte en quota 2 de limiet

include_once("inc_connect.php");

if(mysql_num_rows(mysql_query("SELECT user FROM verbruik WHERE user = '$klant'"))){

mysql_query("UPDATE verbruik SET bandwidth = '".mysql_real_escape_string($result['bandwidth'])."', webspace = '".$result['quota']."' WHERE user = '".mysql_real_escape_string($klant)."'") or die(mysql_error());

}

else {

    $sql = "INSERT INTO verbruik (user, bandwidth, webspace)VALUES('".mysql_real_escape_string($klant)."', '".mysql_real_escape_string($result['bandwidth'])."', '".$result['quota']."')";

$result = mysql_query($sql);

if($result === FALSE)
{

   echo 'Er ging wat mis met de query: <br />';
}

else
{
    echo 'Record toegevoegd!';
}


}

    
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

07/05/2024 01:14:58
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

13/11/2010 00:55:55
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE tabelnaam SET veldnaam1 = 'test';


of als je maar bij een select groep je wil die een bepaalde waarde hebben (om een voorbeeld te noemen je hebt admin en user:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE tabelnaam SET veldnaam1 = 'test' WHERE rank = user;


Het kan ook zijn dat ik de vraag verkeerd begrijp.
 
Roy marijnissen

roy marijnissen

14/11/2010 00:44:23
Quote Anchor link
Dit gaat niet werken helaas. Het probleem zit hem erin dat de twee directadmin scripts voor elke user apart moeten worden uitgevoerd. Deze geven voor alle users een aparte waarde. En daarna moeten deze waarde dus voor die betreffende user worden geupdate/ingevoegd.
 
Pim -

Pim -

14/11/2010 11:12:44
Quote Anchor link
Waar haal je je klantnamen vandaan?
 
- SanThe -

- SanThe -

14/11/2010 11:28:50
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
$sql
= "SELECT alle klanten";
// uitvoeren query
while(....)
{

    $klant = ....
    // jouw script
}
?>
 
Roy marijnissen

roy marijnissen

14/11/2010 14:14:13
Quote Anchor link
Het is gelukt met een while loop. Bedankt voor jullie hulp !
Gewijzigd op 14/11/2010 16:15:31 door roy marijnissen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.