Script werkt met chrome en niet met safari

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

30/01/2021 12:19:09
Quote Anchor link
Goededag allen,

Wat zou de oorzaak kunnen zijn dat na het indrukken van de upload het script in Chrome keurig wordt uitgevoerd en bij het indrukken van van de uploadtoets bij safari er niets gebreurd?
Gr,
Peter


<form action="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP echo $deze_pagina;?>
" enctype="multipart/form-data" method="post">

<input name="code" type="text" id="code" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?PHP echo $code;?>
">
<br><br>

<div>
<label for='upload'>Uploadscherm</label>
<input id='upload' name="upload[]" type="file" multiple="multiple" />
</div>
<br>
<button type="submit" name="submit" id="submit" class="btn btn-primary">Nu uploaden</button>

</form>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 23:54:22
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

30/01/2021 12:27:54
Quote Anchor link
Is dit Safari op de Mac, of safari op de iPhone? In dat eerste geval kun je in de "console" kijken (maar geen idee hoe dat heet/gaat in Safari). In beide gevallen kun je ook dit stukje javascript aan je pagina toevoegen, dan wordt een evt. error in een popup getoond:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
window.onerror = function (msg, url, lineNo, columnNo, error) {
  alert([
      'Message: ' + msg,
      'URL: ' + url,
      'Line: ' + lineNo,
      'Column: ' + columnNo,
      'Error object: ' + JSON.stringify(error)
    ].join(' - '));
  }

  return false;
};

En dan is de vraag natuurlijk: welke foutmelding krijg je?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/01/2021 12:37:03
Quote Anchor link
Kan je jouw script tussen code-tags zetten? Daar is een handige knop voor.
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

30/01/2021 13:25:43
Quote Anchor link
Ariën, waar vind ik die knop?

Rob, Het is Safari op mijn mac. Op welke manier kan ik dat stukje javascript aanroepen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/01/2021 13:31:06
Quote Anchor link
Bij het editten van je bericht, naast het spraakballonnetje van de quote-knop. Misschien moet je even een harde refresh doen omdat die knop sinds kort is toegevoegd.
 
Rob Doemaarwat

Rob Doemaarwat

30/01/2021 13:36:19
Quote Anchor link
Bijvoorbeeld voor je <form> tag invoegen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<script>
  window.onerror = function (msg, url, lineNo, columnNo, error) {
    alert([
      'Message: ' + msg,
      'URL: ' + url,
      'Line: ' + lineNo,
      'Column: ' + columnNo,
      'Error object: ' + JSON.stringify(error)
    ].join(' - '));

    return false;
  };
</script>
<form ...>

(zat ook een haakje teveel in zag ik - bij deze ook gefixt)
Gewijzigd op 30/01/2021 13:37:39 door Rob Doemaarwat
 
Peter Kroonenburg

Peter Kroonenburg

30/01/2021 14:52:52
Quote Anchor link
Rob, je script gebruikt. Kreeg in Safari een foutmelding error in een .js file. File had ik verder niet nodig dus verwijderd. Krijg nu geen foutmeldingen meer in safari. Echter script gaat nog steeds niet verder in Safari. In chrome en firefox draait het soepel. In safari op iPhone gaat het wel goed.
Vreemd...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.