Script werkt niet in PHP5, wel in PHP4.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roy Grievink

Roy Grievink

15/03/2011 17:49:56
Quote Anchor link
Hierbij heb ik een zeer simpel script, slordig gescript maar niet moeilijk.

Hoezo werkt dit niet in PHP5?


Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<? $getal1 = rand(0, 9);
$getal2 = rand(0, 9);
$som = $getal1 + $getal2;

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){ ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
 
    $getal
= $_POST['getal'];
    $uitkomst = $_POST['uitkomst'];
    if ($getal == $uitkomst){
      
       if($_POST["naam"] == '' || $_POST["bedrijf"] == '' || $_POST["telefoonnummer"] == '' || $_POST["email"] == '' || $_POST["vraag"] == ''){  echo ' <Script language=\"JavaScript\">
window.alert(\"U heeft een veld niet ingevuld! \");
</Script> '
;  }else{?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?

$recipient
=("[email protected]");
$subject="Bericht via contactformulier op Billink.nl";

$content= "
Het onderstaande bericht is ingevuld via het contact formulier op Billink.<br /><br />
Naam: "
.$_POST['naam']." \r
Bedrijfsnaam: "
.$_POST['bedrijf']." \r
Email: "
.$_POST['email']." \r
Telefoonnummer: "
.$_POST['telefoonnummer']." \r\r
Vraag: "
.$_POST['vraag']." \r
"
;

mail($recipient, $subject, $content);

echo "<Script language=\"JavaScript\">
window.alert(\"Uw aanvraag is met succes verzonden. In normale omstandigheden word uw verzoek binnen 24 uur beantwoord.\");
</Script>"
;
?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
    }  }   else {
       echo "<Script language=\"JavaScript\">
window.alert(\"U heeft de spam beveiligings som niet correct ingevuld..\");
</Script>"
;
    }

?>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? }?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 23:29:12
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

15/03/2011 17:51:04
Quote Anchor link
Wat werkt er niet?
 
Roy Grievink

Roy Grievink

15/03/2011 17:54:10
Quote Anchor link
Er is een formulier die weergegeven word, maar vervolgens staan er boven het formulier allemaal php scripts. Alsof die niet leest dat het PHP is. Hij ziet het blijkbaar als html ofzo.
Gewijzigd op 15/03/2011 17:54:33 door Roy Grievink
 
Wesley PHP

Wesley PHP

15/03/2011 17:56:02
Quote Anchor link
Probeer eens
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php ipv. [code]<?
Gewijzigd op 15/03/2011 17:58:04 door Wesley PHP
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

15/03/2011 17:56:45
Quote Anchor link
gebruik dan niet de short tags maar gewoon <?php en ?>
Gewijzigd op 15/03/2011 17:57:00 door Vincent Huisman
 
Roy Grievink

Roy Grievink

15/03/2011 17:58:52
Quote Anchor link
Hartelijk dank! Het is niet mijn script, maar heb er wel weer van geleerd! Moest er iemand mee helpen maar vreemd genoeg kom ik er zelf ook niet uit.

Super!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.