Scripten met ' of met "?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

- Raoul -

- Raoul -

31/08/2010 17:35:12
Quote Anchor link
Hoi.

Omdat ik binnenkort met een nieuw project begin, zou ik het graag NET doen.
Wat is het netste om mee te scripten zo ' of zo "?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:33:37
 
Pim -

Pim -

31/08/2010 17:41:06
Quote Anchor link
Maakt niet zo veel uit. Meestal wordt voor korte strings een enkele gebruikt, dat is sneller, en voor langere strings dubbele, want daarin werkt \n.
 
Carlo boy

Carlo boy

31/08/2010 17:41:45
Quote Anchor link
Licht eraan.
Ik gebruik liever de ' als ik html in voor komt.
Maar de " gebruik ik het vaakst.

Het maakt niks uit voor welke twee je kiest, ze doen allebij hetzelfde.

Wat ik bedoel met "als html in voor komt"
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$tekst
= '<a href="index.php">Klik hier</a>';
?>


Als je de " gebruikt moet je dit doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$tekst
= "<a href=\"index.php\">Klik hier</a>";
?>


Dan vind ik de eerste methode het makkelijkst en mooiste maar het is aan jou de keus
Gewijzigd op 31/08/2010 17:44:38 door Carlo boy
 
Pim -

Pim -

31/08/2010 17:48:02
Quote Anchor link
Maar als je het toch zo net mogelijk wil houden:
Doe het bovenstaande helemaal niet, gebruikt of view, of templates.
Dus met views:
index.phtml
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="index.php"><?php echo $this->text; ?></a>


of templates (dit is smarty syntax)
index.tpl
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="index.php">{$text}</a>
Gewijzigd op 31/08/2010 17:48:24 door Pim -
 
Wouter De Schuyter

Wouter De Schuyter

31/08/2010 18:00:34
Quote Anchor link
Pim de Haan op 31/08/2010 17:41:06:
..Meestal wordt voor korte strings een enkele gebruikt, dat is sneller..


Waarom is dat sneller?
Ik denk dat ik beide knoppen even snel kan indrukken hoor :p?
 
Pim -

Pim -

31/08/2010 18:02:37
Quote Anchor link
Haha nee, het is iets sneller want je hebt geen shift nodig.

Nee, omdat hij niet zoekt naar variabelen en escapes in de string, gaat het sneller.
 
Niek s

niek s

31/08/2010 18:34:06
Quote Anchor link
Pim de Haan op 31/08/2010 17:48:02:
Maar als je het toch zo net mogelijk wil houden:
Doe het bovenstaande helemaal niet, gebruikt of view, of templates.
Dus met views:
index.phtml
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="index.php"><?php echo $this->text; ?></a>


of templates (dit is smarty syntax)
index.tpl
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<a href="index.php">{$text}</a>


Goedzo! je presteerd het om weer nutteloos te reaguren in een topic! :)

OT;
Ik deel de mening van hierboven. Als je goed script (en dus je vars buiten quotes haalt) zijn de enige verschillen tussen die 2 een klein snelheids verschil (je bent een mieren-neuker als je daar wakker om ligt, echt dan zoek een leven), en dat je dus newlines etc alleen kan gebruiken bij dubbele quotes (of andere "speciale karakters").

Maar, ook dat is te combineren:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo '<a href="fap">bier</a>' . "\n";
?>


Ligt er dus maar net aan wat je allemaal wil ;-) Het maakt niet veel uit, en netheid is deels ook smaak.
Gewijzigd op 31/08/2010 18:37:09 door niek s
 
- -

- -

31/08/2010 21:02:30
Quote Anchor link
Vaak wordt aangeraden om enkele quotes te gebruiken. Dat dwingt je namelijk om net te scripten, bijvoorbeeld je variabelen buiten de quotes. Voor newlines is er een handige constante, PHP_EOL (waarin EOL staat voor end of line), die afhankelijk van het systeem van de webserver (Windows of UNIX) zorgt voor een goed regeleinde.

Voorbeeldje:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$naam
= 'Jonathan';
echo 'Hallo!' . PHP_EOL . 'Welkom op mijn website, ' . $naam '!';
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.