Select array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »

Senior Front-end Developer

Wordt jij de nieuwe Front end specialist / developer? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel binnen als

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Wij hebben drie scrumteams. Het eerste team focust zich op het stukje hardware wat wij in huis doen. Zij maken als team o.a. gebruik van C++. De andere twee scrumteams zijn allebei bezig met data verwerking en maken hierbij in de backend gebruik van C# .NET / .NET Core. Het verschil tussen deze teams is dat één team de data verwerking doet voor de mobiele applicatie. Zij werken hierbij dus ook met Xamarin. Het andere team focust zich op de webapplicaties en maakt hierbij ook gebruik van ASP.NET MVC. Op basis van jouw ambities en kwaliteiten kijken wij samen

Bekijk vacature »

OutSystems Developer

Dit ga je doen Het van scratch af aan ontwikkelen van applicaties met OutSystems; Het aanhaken bij diverse projecten binnen de organisatie; Schakelen met de business; Meedenken over de mogelijkheden van het platform binnen de organisatie. Hier ga je werken Deze organisatie is een toonaangevende speler in de vastgoedbranche en telt momenteel ruim 500 medewerkers. Met meer dan 150 applicaties staat er een complex applicatielandschap, bestaande uit standaard- en maatwerkapplicaties. De maatwerkapplicaties worden ontwikkeld door een inhouse development team. Het doel voor de komende periode is het verder vernieuwen en optimaliseren van het huidige applicatielandschap. Zo staat de organisatie aan

Bekijk vacature »

Medior Java developer

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

PHP Developer (junior functie)

Functie omschrijving Ben jij een starter en wil je werken bij een jong en leuk bedrijf? Lees dan verder! Wij zijn op zoek naar een PHP Developer binnen een junior functie. Binnen dit bedrijf gaat het om persoonlijke aandacht en ontwikkeling! Je komt te werken voor een leuk communicatiebureau die alles op het gebied van online en offline communicatie doet. Dit doen zij voor verschillende branches, waardoor je aan diverse soorten projecten mag werken, dit maakt deze baan erg leuk! Daarbij werk je aan een door hun zelf ontwikkeld framework welke goed leesbaar is. Je maakt voor bedrijven op maat

Bekijk vacature »

C# .Net Developer

Dit ga je doen Het bouwen van Api's; Nieuwe oplossingen bouwen met C# .Net; De huidige software uitbouwen met C# .Net; Meewerken in projecten; Meedenken aan de toekomstplannen en verbeteringen; Onderdeel van het Scrum Team. Hier ga je werken Onze klant is een dienstverlenende organisatie voor diverse soorten organisaties in Nederland. Ze zijn van oorsprong een familiebedrijf en er is een open cultuur. Ze zijn vooruitstrevend op IT gebied en hebben een eigen inhouse development team van circa 11 man. Je komt hier te werken in het subteam .Net Core. Hier werken ze volgens scrum met de nieuwste technieken en

Bekijk vacature »

C#.NET ontwikkelaar

Functieomschrijving Voor een gewaardeerde werkgever in regio Tilburg zijn wij op zoek naar een C#.NET ontwikkelaar. Je bent verantwoordelijk voor het ontwikkelen van dashboards, webapplicaties en apps voor de eigen IOT-oplossingen. Samen met een vooruitstrevend team van ontwikkelaars en engineers krijgen jullie de opdracht om de sensoren in de apparatuur te scannen en vervolgens de data om te zetten in belangrijke inzichten voor de klanten. Taken en verantwoordelijkheden: Heb jij ideeën over nieuwe technieken die jullie kunnen implementeren? Hier wordt echt naar je geluisterd en gekeken of jouw idee daadwerkelijk ingezet kan worden; Je gaat aan de slag met de

Bekijk vacature »

Lead developer

Functie Als lead developer wordt jij verantwoordelijk voor een van onze development teams. Samen met de Software Architect bewaak jij de kwaliteit en uitvoering van onze complexe vraagstukken. Daarnaast ben jij verantwoordelijk voor het inschatten, designen en ontwikkelen van middelgrote tot grote veranderingen in de software. Ook coördineer jij het proces rondom complexe technische vraagstukken. Verder bestaat jouw takenpakket uit het volgende: – Het aansturen van jouw development team; – Het begeleiden van Junior Software Engineers; – Het maken van technische analyses m.b.t. nieuwe aanvragen en het tijdsbestek inschatten voor de uitvoering hiervan; – Het uitvoeren van de ontwikkeling van

Bekijk vacature »

Front End Ontwikkelaar (React)

In het kort Als front end developer ga je aan de slag met maatwerkprojecten voor onze klanten. Denk bijvoorbeeld aan het toevoegen van een machine aan een database of het corrigeren van formulieren voor ingestuurde orders. Voorbeeld van zo’n project is Smart Link. De projecten waar je op ingezet kunt worden liggen binnen het technische domein waar jij als front end developer een grote rol speelt om samen met je back end collega’s de juiste oplossingen te leveren. please note that this particular role requires fluent Dutch language skills. Dit vind je leuk om te doen Het omzetten van designs

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Software developer

Werkzaamheden voor jou als software developer Voor een goede relatie in de regio Zwolle (meerdere locaties) zoeken wij een software developer die betrokken is bij de ontwikkelcyclus en verantwoordelijk is voor het testen en keuren van nieuwe en geoptimaliseerde software. In deze functie ben je in de implementatiefase de persoon die risico's beoordeelt en intern oplossingen aanbrengt om risico's te verkleinen. Binnen het ontwikkelteam van de software ben je een belangrijke schakel waar je intensief meewerkt met scrum. Het voorkomen van bugs in de programma's en het bevorderen van gebruiksvriendelijkheid voor eindklanten zijn voor jou een uitdaging en geeft voldoening

Bekijk vacature »

Front end developer Zorgplatform

Functie Jij als Front end ontwikkelen zult komen te werken samen met 1 PHP ontwikkelaar, 1 Python developer en een flexibele schil aan ontwikkelaars . Samen ga je ervoor zorgen dat de huidige producten doorontwikkeld worden. De Marketplace is geschreven in PHP Laravel en in de front end React. De roostersoftware is ontwikkeld in Python in combinatie met React in de front end. Jij zult als Front ender dus voornamelijk bezig zijn met het verbeteren van onze interfaces op onze verschillende producten. Momenteel ligt de uitdaging in het feit dat de roostersoftware breder schaalbaar moet worden zodat het voor meerdere

Bekijk vacature »

Lead developer (PHP, Symfony, DDD)

Functie Als Lead developer zorg je ervoor dat het team (bestaande uit zowel junior als ervaren developers) in staat is om de kwaliteit van de software (en code) verder te verhogen. In samenwerking met het team, de product owner en de andere lead developers zet je technische lijnen uit en bepaal je de prioriteiten per sprint. Lijkt het jou interessant om complexe problemen op te lossen en bijvoorbeeld een nieuwe applicatiestructuur in Symfony op te zetten? Dan komen wij graag met je in contact. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar papieren, maar naar denkniveau, motivatie en

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »
N K

N K

22/07/2013 15:56:26
Quote Anchor link
Argh..Ik kom er even niet uit.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<select id="category" name="category[]" multiple="multiple" >
    <?php  while( $row = mysqli_fetch_assoc($result_sql_get_categories)):?>
    <option value="<?php echo htmlspecialchars($row['category_id']);?>"<?php if(isset($_POST['category'])&&($_POST['category'] == $row['category_id'])){echo 'selected="selected"';}?> ><?php echo htmlspecialchars($row['category_descr']);?></option>
    <?php endwhile?>
</select>


De bedoeling is dat de gekozen waarde wordt onthouden na een form submit. Volgens mij lukt het nu niet omdat ik een variabele vergelijk met een array. Hoe kan ik de juiste waarde binnen de array vergelijken met de waarde uit de database? Mocht iemand tips hebben om dit trouwens mooier te schrijven is dat ook welkom..;-)
Gewijzigd op 22/07/2013 15:56:42 door N K
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 09:00:51
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/07/2013 16:10:07
Quote Anchor link
je kunt met selects twee kanten uit. Of je gebruikt de value attribute of niet.

Als je de value attribute niet gebruikt krijg je als waarde de inhoud van het option element terug. Als je hem wel gebruikt krijg je altijd de waarde van de value attribute terug.

je moet je altijd afvragen wat je nodig hebt nadat een gebruiker een keuze heeft gemaakt. Indien je meer nodig hebt dan de waarde die in de value attribute is opgegeven dan kun je het beste de primary key van de database-record meegeven. met dat id kun je dan weer alle gegevens van een record opvragen met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
SELECT * FROM mytable WHERE id=<value>



Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo htmlspecialchars($row['category_id']);
?>

htmlspecialchars kan hier weg. je haalt data uit de database. Deze data is schoon en behoeft niet bewerkt te worden.

Probeer jezelf aan te leren om PHP logica Bovenin je script te houden en HTML onderin.
In de HTML is dit wel goed:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $weetIkVeelWat; ?>


maar allerlei if-statements kun je beter zo veel mogelijk vermijden.
Gewijzigd op 22/07/2013 16:18:23 door Frank Nietbelangrijk
 
N K

N K

22/07/2013 16:19:32
Quote Anchor link
Is de value niet verplicht? Dat is nieuw voor mij.
Ik zie daarnaast niet zo snel hoe ik jouw antwoord kan matchen met mijn vraag.
Ik wil de geselecteerde opties tonen nadat ik het form gesubmit heb. Dan zal ik toch selected="selected" voor die regels moeten toevoegen?

Toevoeging op 22/07/2013 16:25:50:

M.b.t. htmlspecialchars:
Ik heb geleerd om htmlspecialchars te gebruiken vlak voor je output om XSS te voorkomen.
Waarom is dit niet goed?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

22/07/2013 16:31:07
Quote Anchor link
N K op 22/07/2013 15:56:26:
Mocht iemand tips hebben om dit trouwens mooier te schrijven is dat ook welkom..;-)


Indenteren. Niet alles op 1 lijntje schrijven; zo kunnen we de code in 1 oogopslag zien.
---
Edit ... die notatie, waarbij je <?php in en uit gaat, maakt het niet gemakkelijk om leesbare code te krijgen. Zeker gezien daar nog if's staan, beveiliging, ...
Gewijzigd op 22/07/2013 16:37:37 door Kris Peeters
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/07/2013 16:48:41
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?php

function getCategoryOptions($link)
{

    // return '<option value="1">pannekoeken</option>' . '<option value="2">patat</option>' . "\n"; // testje zonder database!
    
    $out = '';
    $result = mysqli_query($link, "SELECT `category_id`,`category` FROM category");
    
    while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
    {

        $out .= '<option value="' . $row['category_id'] . '">' . $row['category'] . '</option>' . "\n";
    }

    
    return $out;
}


if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // dump deze array om te zien hoe die is opgebouwd
    print_r($_POST);
    
    // nu de nette manier:
    if(isset($_POST['category'])) // als er niets uit de lijst gekozen wordt bestaat deze variabele helemaal niet!
    {
        echo '<br/><br/>U heeft de volgende category id\'s gekozen:<br/>';
        foreach($_POST['category'] as $value)
        {

            echo $value . '<br/>';
        }

        echo '<br/>';
    }
}


?>

<form action="" method="post">
    <select id="category" name="category[]" multiple="multiple" >
        <?php echo getCategoryOptions($link); ?>
    </select>
    <button type="submit">Go!</button>
</form>


Toevoeging op 22/07/2013 16:50:30:

$link = de connectie naar je database
Gewijzigd op 22/07/2013 16:49:27 door Frank Nietbelangrijk
 
N K

N K

22/07/2013 16:56:56
Quote Anchor link
@Frank, zo is het inderdaad wat mooier gescheiden. Heb nog bijna geen functies gemaakt eigenlijk maar zie nu wel het nut ervan. Dank!
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/07/2013 17:00:45
Quote Anchor link
die indruk had ik al en je bent niet de enigste maar je doet er heel goed aan om dat op te pakken.
 
N K

N K

22/07/2013 17:38:37
Quote Anchor link
Frank, om op mijn oorspronkelijke vraag terug te komen ;-)
Ik moet echt gebruik maken van selected = "selected".
Ik wil geen tekst laten zien maar buttons die oplichten (Ik gebruik een jquery multiselect variant..)
Weet jij zo hoe ik dit kan implementeren in deze code?
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

22/07/2013 19:33:01
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
<?php

function getCategoryOptions($link, $selected = false)
{

    $out = '';
    $result = mysqli_query($link, "SELECT `category_id`,`category` FROM category");
    
    while($row = mysqli_fetch_assoc($result))
    {

        $sel = '';
        if( in_array($row['category_id'], $selected))
        {

            $sel = 'selected="selected"';
        }

        $out .= '<option value="' . $row['category_id'] . '"' . $sel . '>' . $row['category'] . '</option>' . "\n";
    }

    
    return $out;
}


$link = mysqli_connect('localhost', 'root', '', 'test');
$gekozen = false;

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{

    // dump deze array om te zien hoe die is opgebouwd
    print_r($_POST);
    
    // nu de nette manier:
    if(isset($_POST['category'])) // als er niets uit de lijst gekozen wordt bestaat deze variabele helemaal niet!
    {
        echo '<br/><br/>U heeft de volgende category id\'s gekozen:<br/>';
        foreach($_POST['category'] as $value)
        {

            echo $value . '<br/>';
        }

        echo '<br/>';
        
        // overschrijf $gekozen nu naar een array met de gekozen opties
        $gekozen = $_POST['category'];
    }
}


?>

<form action="" method="post">
    <select id="category" name="category[]" multiple="multiple" >
        <?php echo getCategoryOptions($link, $gekozen); ?>
    </select>
    <button type="submit">Go!</button>
</form>


Toevoeging op 22/07/2013 19:35:22:

je mag jquery en javascript gewoon door elkaar gebruiken.
 
N K

N K

22/07/2013 20:04:57
Quote Anchor link
Nice, dit ga ik even bestuderen..
Dank!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.