select box get / update

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Milcoi

Milcoi

05/07/2009 10:59:00
Quote Anchor link
Hallo,

zit met een klein probleempje n.l. de database gegevens worden niet getoond in m'n edit optie. Dit zou ik graag willen toevoegen want dat is wel zo handig. dus als ik een "row" selecteer om te updaten dan zie ik graag meteen wat de waarde is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
ik kan natuurlijk wel de ingevulde waarde tonen maar dan wil ik nogwel dat ik de overige kan selecteren als dit veranderen moet.

de kleuren zitten in deze tabel
<?php echo$icon; ?>

<option value="gray">appel</option>
<option value="red">peer</option>
<option value="green">banaan</option>
<option value="blue">pruim</option>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 08:35:49
 
Noppes

Noppes

05/07/2009 11:09:00
Quote Anchor link
En nu duidelijker je probleem uiteen zetten!

Volgens mij ben je opzoek naar het attribuut selected
http://www.w3schools.com/htmldom/prop_option_selected.asp

Mag je zelf uitzoeken hoe je dat in php codeerd.
 

05/07/2009 14:41:00
Quote Anchor link
<option value="gray">appel</option>
Dan komt dus dit ervan:
<option selected value="gray">appel</option>
 
Milcoi

Milcoi

05/07/2009 14:53:00
Quote Anchor link
inmiddels gelukt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
echo '<select name="icon" id="icon">';
echo '<option value="red"'.($myrow['icon']=="red"? ' selected' : '').'>peer</option>';
echo '<option value="green"'.($myrow['icon']=="green"? ' selected' : '').'>banaan</option>';
echo '<option value="gray"'.($myrow['icon']=="gray"? ' selected' : '').'>appel</option>';
echo '<option value="blue"'.($myrow['icon']=="blue"? ' selected' : '').'>pruim</option>';
echo '</select>';
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Milcoi
 
Noppes

Noppes

06/07/2009 19:00:00
Quote Anchor link
Kan me niet voorstellen dat dat goed gaat

Worden alle optie dan niet selected ?
 
- SanThe -

- SanThe -

06/07/2009 20:09:00
Quote Anchor link
Noppes schreef op 06.07.2009 19:00:
Kan me niet voorstellen dat dat goed gaat

Worden alle optie dan niet selected ?

Waarom zou dat zo zijn.
Ziet er wat mij betreft goed uit.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.