select dropdown

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

C# .NET developer voor innovatieve applicaties gez

Bedrijfsomschrijving Deze werkgever houdt zich al ruim 20 jaar bezig met het ontwikkelen van innovatieve software en dat willen ze graag nog lang doorzetten. En dat merk je ook als je als .NET developer hier aan de slag gaat. De applicaties worden continu doorontwikkeld met altijd als uitgangspunt dat zowel de kwaliteit als het gebruikersgemak van hoog niveau is. Het bedrijf telt inmiddels ruim 25 medewerkers waarvan meer dan de helft op de development afdeling werken. Meer weten over deze werkgever? Mail naar [email protected] of bel 0657578548 Functieomschrijving Je komt te werken in een Scrum team met andere .NET developers

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie As a Senior .NET developer you will work in our Research & development team. Our team consists of 17 colleagues! We are currently busy setting up a completely new architecture for a new product. We use VS2022 and .NET 6.0 for our new product. Your function is therefore mainly backend oriented. Since we develop measuring equipment for the chemical industry, it is also very important to develop high-quality software for its control. You are also responsible for designing, implementing and testing new features. For this position its also very important to ensure future-proof and sustainable architecture. Eisen - A

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Het team bestaat uit User Experience designers, Data Scientists en Software Engineers met passie voor hun vak. De consultants en ontwikkelaars werken volgens de Design Thinking methode waarbij de eerste stappen van ontwerp en ontwikkeling zullen samenkomen in een proof of concept. Nadat is vastgesteld dat de oplossing voldoet aan de belangrijkste behoeftes worden producten of services gevalideerd door middel van korte iteraties. Hiermee zorgen ze ervoor dat het werk voldoet aan de technische vereisten en gebruikersbehoefte. Door het inzetten van de nieuwste technologieën die toekomstbestendig zijn weten ze klanten omver te blazen. Ook geven en organiseren ze veel

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

PHP back-end developer gezocht!

Functie Werk je liever zonder druk en keiharde deadlines maar met de focus op kwaliteit? Dan kom je hier op de juiste plek terecht! In Het team bestaat momenteel uit 12 developers, hiernaast werken er collega’s van front-end, UX maar ook marketing/sales en support. In iedere sprint ontwikkel je samen functionaliteiten met als uitdaging om de klanten de beste gebruikerservaring te bieden. Ze bieden een werkplek waar je jezelf kunt blijven ontwikkelen, en mee te werken aan zowel bestaande als nieuwe mogelijkheden. Eisen • HBO werk- en denkniveau (ze kijken niet naar een papiertje) • Je denkt graag mee over

Bekijk vacature »

Embedded Software Developer

Functie omschrijving Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Ridderkerk zijn wij op zoek naar een Embedded Software developer. Ben jij enthousiast en een echte team player? Lees dan snel of dit iets voor jou is! Binnen deze rol houdt jij je bezig met alle werkzaamheden die nodig zijn om een functionaliteit te bouwen. Denk aan ontwerpen, architectuur, programmeren en algoritmes. Je voert test en validatie werkzaamheden uit bij de implementatie bij de klant. Ben jij een Embedded Software Developer die affiniteit heeft met de allernieuwste technieken? Laat dan snel wat van je horen! Bedrijfsprofiel Onze opdrachtgever bestaat uit een groot

Bekijk vacature »

Trainee pega developer

Wil jij een mooie stap maken in jouw carrière? Mooi! Bij De Mandemakers Groep haal je binnen 6 maanden je CSA- en CSSA-certificaten, waarna jij aan de slag kan als Pega-developer in ons IT-team. Achter de schermen zorg jij ervoor dat collega’s efficiënt werken en klanten iedere dag beter geholpen worden. Wil jij daaraan bijdragen? En jouw ICT-skills ontwikkelen? Lees dan snel verder en solliciteer vandaag nog als trainee Pega-developer. Wat ga je doen? Als trainee Pega developer leiden wij je op tot gecertificeerd software developer voor het low-code platform PegaSystems. In de training ben je verantwoordelijk voor een te

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

.NET developer

Functie Als junior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in één van de 5 IT teams van dit bedrijf. Jullie werken op basis van interne klantprojecten aan voornamelijk webapplicaties. Dit betekent dat jij continu uitgedaagd wordt en veelal met verschillende soorten projecten bezig bent. Het gave is dan ook dat jullie als team samen bekijken welke technieken het beste passen bij het project waar jullie verantwoordelijk voor zijn. Zo kan het zijn dat jij als .NET developer gaat werken aan een project, maar dat jullie als team liever gebruik maken van Haskell of F# om de klus te klaren.

Bekijk vacature »

Junior/medior PHP developer Onderwijssector

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een developer die, veelal fullstack, mee gaat werken aan de ontwikkeling van de producten en zo helpt aan de uitvoering van hun ontwikkelprojecten. Je komt te werken binnen hun development team bestaande uit 6 ontwikkelaars. Ze staan zowel open voor meer junior als medior/senior developers. Je kunt snel veel verantwoordelijkheid krijgen en doorgroeien binnen het bedrijf. Bovendien ben je betrokken bij het bepalen van de product roadmap en de inbreng van (nieuwe) technologieën. De applicaties waaraan je werk worden gebruikt op onderwijsinstellingen door heel Nederland. De tech-stack bestaat voornamelijk uit Laravel (PHP), Vue.js

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

Digitale Tovenaar Gezocht: Junior Low-code/No-code

Bedrijfsomschrijving Duik mee in een wereld vol innovatieve avonturen waar gegevens en technologie een magische symbiose aangaan! Al meer dan twee decennia lang zijn we de tovenaars achter de schermen die oplossingen creëren voor de meest complexe klantcontactvraagstukken en datagedreven software-uitdagingen. Bij ons draait het om de kracht van samenwerking en groei. We zijn een hechte vriendengroep die samen bergen verzet om elkaar én onze klanten te laten schitteren. Jouw succes is ons succes en we streven ernaar om elkaar naar nieuwe hoogten te tillen, niet voor even, maar voor altijd. We willen dat jij je helemaal thuis voelt in

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »
TnT -

TnT -

08/09/2005 15:58:00
Quote Anchor link
Ik zoek een dropdown script. Wanneer ik 1 dropdown selecteer op een poule dat ik in een andere dropdown de teams krijg uit die poule. ik weet dat het kan met verschillende opties. maar het lukt me niet om er 1 echt werkend te krijgen. wie weet hier een oplossing voor. ik denk nu eigenlijk zelf aan de pagina laten refreshen en de gegevens te laten behouden wanneer je de eerste dropdown selecteerd. wie heeft hier een script voor en of wie heeft hier een andere optie voor.

bijvoorbaad dank
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 05:43:40
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

08/09/2005 16:02:00
Quote Anchor link
Als je dit zonder een refresh wilt doen moet je JavaScript gebruiken. Het nadeel is dat je dan je info niet uit een database kunt halen.

Als je het PHP doet, heb je een page refresh nodig.
Aan de hand van de waarde van je eerste <select> kun je dan een query opbouwen die de juiste velden voor de tweede <select> uit je database trekt.
 
TnT -

TnT -

08/09/2005 16:05:00
Quote Anchor link
ik wil het inderdaad uit een database gaan halen. ik heb het ook wel eens gezien met xml. dan hoef je volgens mij helemaal de site te refreshen. volgens mij moet je dan de waardes eerst op een andere pagina neerzetten en dan ophalen met javascript en xml.

wanneer ik het met php ga doen moet ik de gegevens toch op gaan slaan met cookies
 
Barman V

Barman V

09/09/2005 00:00:00
Quote Anchor link
Heb je zelf al een beginnetje gemaakt? Ik wil je hiermee best helpen, maar ik heb geen zin om het complete script te gaan typen.

Je beschrijft tevens subcategorieën
Dus:
poule > teams > personen > enz

Staat de diepte (het aantal subs) vast of moet dit instelbaar zijn?
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/09/2005 07:28:00
Quote Anchor link
Als je voor de data XML gebruikt kun je deze ook met JavaScript laden. Helaas alleen in IE.

Bijv:

<script type="text/javascript">
xmlDocument = new ActiveXObject("microsoft.xmldom");
xmlDocument.async = "false";
xmlDocument.load("jouwdatabase.xml");
</script>
 
TnT -

TnT -

09/09/2005 08:39:00
Quote Anchor link
opzich kan ik het zelf wel schrijven, maar ik wou even een beginnetje hebben. ik ga het gewoon zelf proberen daar leer ik het beste van, en wanneer ik er dan niet meer uit kom dan koppel ik het wel weer terug hierheen. maar ik doe het denk ik zoals jan de eerste keer zei. met een refresh tag
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

09/09/2005 14:16:00
Quote Anchor link
Nou, het hoeft niet met een refresh TAG hoor.

Het gaat meer om het volgende:

Stel dat de bezoeker op de eerste select klikt en een andere optie kiest. Dan moet daarna de tweede selectbox veranderen om de opties weer te geven die bij de eerste horen.
 
Barman V

Barman V

11/09/2005 02:01:00
Quote Anchor link
Je zou bijvoorbeeld dit kunnen doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
<?php
$toon
= '
<select name="poulenr" onChange="'
.$_SERVER['PHP_SELF'].'">
<option value=""'
; if(!$_POST['poulenr']){ $toon .= ' selected'; } $toon .= '>Kies een poule</option>';
$result = mysql_query("SELECT * FROM poule");
while($rij = mysql_fetch_array($result)){
  $toon .= '
  <option value="'
.$rij['poulenr'].'"'; if($_POST['poulenr'] == $rij['poulenr']){ $toon .= ' selected'; } $toon .= '>'.$rij['poulenaam'].'</option>';
}


//als er voor een poulenr gekozen is, toon dan de dropdown van de teams in die poule
if (isset($_POST['poulenr'])){
$toon .= '
<select name="teamnr" onChange="'
.$_SERVER['PHP_SELF'].'">
<option value=""'
; if(!$_POST['teamnr']){ $toon .= ' selected'; } $toon .= '>Kies een team</option>';
$result = mysql_query("SELECT * FROM team WHERE poulenr = '".$_POST['poulenr']."'");
while($rij = mysql_fetch_array($result)){
  $toon .= '
  <option value="'
.$rij['teamnr'].'"'; if($_POST['teamnr'] == $rij['teamnr']){ $toon .= ' selected'; } $toon .= '>'.$rij['teamnaam'].'</option>';
}
}


//enz enz

echo $toon;
?>
Gewijzigd op 11/09/2005 02:03:00 door Barman V
 
TnT -

TnT -

11/09/2005 12:39:00
Quote Anchor link
oke heel erg bedankt barman, ik ga het eens uitproberen. het gaat vast wel lukken.
 
Barman V

Barman V

11/09/2005 19:42:00
Quote Anchor link
Ik ben benieuwd of hij geen fouten geeft. Ik zat het namelijk blind te typen, omdat ik achter een andere pc zat.

Dus als je fouten krijgt, wil ik het graag horen.
 
TnT -

TnT -

11/09/2005 23:02:00
Quote Anchor link
ik zou het morgen eens gaan uitproberen
wanneer er fouten in zitten dan zeg ik het wel ff, heb je het wel eens eerder gemaakt dan zoiets. want ik kom het weinig tegen. op het internet.
 
Barman V

Barman V

12/09/2005 11:07:00
Quote Anchor link
Ik heb het wel eens eerder gemaakt.
Maar toen heb ik die selects een size gegeven. M.a.w. je krijgt dan geen dropdown-menu, maar meer een keuzelijst met zonodig een scrollbar. Als je dan op een optie klikt, dan verschijnt de volgende keuzelijst, enz
 
TnT -

TnT -

12/09/2005 15:56:00
Quote Anchor link
ik heb wat gemaakt, wat het doet. het is niet precies wat ik echt wil maar het werkt wel perfect.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php

// de database connectie


?>


<html>

<head>
<title>dropdown</title>
<SCRIPT language=JavaScript>
function reload(form)
{
var val=form.cat.options[form.cat.options.selectedIndex].value;
self.location='dd.php?cat=' + val ;
}

</script>
</head>

<body>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?


///////// pak de data uit de db//////////
$quer2=DoQuery("SELECT DISTINCT naam,wedstrijd_poule_id FROM Wedstrijd_poule order by naam");
/////////////einde////////////

/////// als in de eerste dropdown niks geselect is dan laat de 2de drop alles zien/////

if(isset($cat) and strlen($cat) > 0){
$quer=DoQuery("SELECT DISTINCT naam FROM Teams where poule_id=$cat order by naam");
}
else{$quer=DoQuery("SELECT DISTINCT naam FROM Teams order by naam"); }
////////// einde ///////////////////////////

echo "<form method=post name=f1 action=''>";
//////////        eerste drop /////////
echo "<select name='cat' onchange=\"reload(this.form)\"><option value=''>Select one</option>";
while($line = mysql_fetch_array($quer2)) {
if($line['wedstrijd_poule_id']==@$cat){echo "<option selected value='$line[wedstrijd_poule_id]'>$line[naam]</option>"."<BR>";}
else{echo  "<option value='$line[wedstrijd_poule_id]'>$line[naam]</option>";}
}

echo "</select>";
//////////////////  einde ///////////

//////////        2de drop /////////

echo "<select name='subcat'><option value=''>Select one</option>";
while($line2 = mysql_fetch_array($quer)) {
echo  "<option value='$line2[team_id]'>$line2[naam]</option>";
}

echo "</select>";
//////////////////  einde ///////////

echo "</form>";
?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.