Select gegevens uit JQuery variabele

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java (Java EE) Developer

In het kort Werken als Java developer betekent werken aan complexe IT projecten bij onder meer een internationaal containeroverslag bedrijf. Zo sturen we apparaten en eindgebruikers aan d.m.v. onze custom-made software oplossing, die dagelijkse vele duizenden containers verwerkt. Denk aan systemen die volautomatische kranen aansturen en op afstand bedienen, de volledige afhandeling van containernummerherkenning bij het laden en lossen van zeeschepen of het tonen van instructies aan de chauffeurs van ruim 300 straddle carriers. En dat allemaal redundant, robuust en in een dynamische 24/7 omgeving! Jij versterkt ons ontwikkelteam en gaat aan de slag met oa. Java i.c.m. Spring (Boot),

Bekijk vacature »

Back-end developer

Dit ga je doen Development d.m.v. XQuery, JSON/XML en REST API's; Ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform; Koppelingen maken met de NoSQL database; Testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten; Samenwerking met andere front- en back-end ontwikkelaars. Hier ga je werken Voor een vooruitstrevende organisatie binnen de zorg in Den Haag zijn wij opzoek naar een Back-end Developer die ervaring heeft met o.a.XQuery en Vue.JS of daarin graag zou willen ontwikkelen. Je zal ontwikkelen aan een tof en complex zorgplatform en koppelingen maken met de NoSQL database. Ook het testen en documenteren van de ontwikkelde functionaliteiten behoort tot jouw

Bekijk vacature »

SQL Developer

Functie omschrijving Altijd al willen werken bij een snelgroeiend bedrijf, actief in de logistieke sector? Dit is je kans! Ik ben op zoek naar een ervaren SQL Developer in de omgeving Tilburg. Dit bedrijf is gespecialiseerd in in de ontwikkeling van software en maatwerk oplossingen voor het automatiseren van logistieke processen. Klanten zijn o.a. BOL en andere grote distributiecentrums. Jouw taken worden vooral: Verantwoordelijk voor ontwikkelen van stored procedures, voor snelle afhandeling van data; Optimalisatie van de SQL query's en T-SQL query's; Jij gaat je bezig houden met ontwerpen, ontwikkelen en optimaliseren van de MS SQL Databases; In deze functie

Bekijk vacature »

Softwareontwikkelaar Cleopatra

Functieomschrijving: De directie Verkeer en Openbare ruimte van de gemeente Amsterdam beschikt over een softwareapplicatie, "Cleopatra", waarmee geautomatiseerde handhaving plaatsvindt (op basis van kentekenherkenning) van bepaalde gebieden waarin toegangseisen worden gesteld aan het verkeer. Voorbeelden ervan zijn de milieuzones, de zone zwaar verkeer, handhaving van bromen snorfietser op het fietspad en autoluwe gebieden. Voor de doorontwikkeling en uitbreiding ervan zijn gespecialiseerde softwareontwikkelaars nodig die helpen bij het programmeren van de handhavingsmodules voor nieuwe gebieden en het verbeteren en bijwerken van de bestaande onderdelen van de softwareapplicatie.De opdracht bestaat uit: het programmeren van de diverse modules;het tijdens demo's tonen van de

Bekijk vacature »

IoT Software Developer PHP

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in Breda, zijn wij op zoek naar een IoT software developer met kennis van PHP. In deze rol wordt je verantwoordelijk voor het vernieuwen van het multimedia platform van een super tof bedrijf in Breda. Je gebruikt PHP als programmeerlaag, en bent in staat om de helicopterview te pakken / projectmatig te werken. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je gaat aan de slag met de ontwikkeling en vernieuwing van het "intern" ontwikkelde multimedia platform. Je neemt de lead in het moderniseren van het platform door het deels opnieuw op te zetten of

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

Mendix Ontwikkelaar - Vernieuwen van het applicati

Bedrijfsomschrijving De ontwikkelingen in de transportsector gaan razendsnel. Bij ons kun je een belangrijke rol spelen in deze sector. We streven ernaar om onze klanten te ontzorgen op het gebied van continuïteit en veiligheid met innovatieve producten en diensten. We willen dat onze klanten de veiligste vervoerders van Europa worden. Ons team werkt hard om deze ambitieuze doelstellingen te bereiken en we bieden een motiverende werkomgeving aan. We zijn op zoek naar zelfstarters met een focus op resultaat en beslissingsbevoegdheid. Functieomschrijving Als Mendix ontwikkelaar bij deze organisatie heb je een gevarieerde baan. Het applicatielandschap wordt vernieuwd en de “schade en

Bekijk vacature »

Software Programmeur

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een organisatie waar je samen met een team werkt aan iets moois en waar je naast hard werken ook hard kunt lachen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Voor een informeel IT-bedrijf in omgeving Wassenaar zijn wij op zoek naar versterking. Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging als Software Programmeur lees dan snel verder! Werkzaamheden Programmeur Je bent bezig met het ontwikkelen van software en webapplicaties. Je kunt technische klussen uitvoeren op locatie. Je onderhoudt contact met de projectleider om er zeker van te zijn dat een project goed

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Full stack .NET developer Microsoft 365

Wat ga je doen als Full stack .NET developer Microsoft 365? Je stelt je op als sparringpartner voor het team en PO over toekomstige functionaliteiten, architectuur en mogelijke nieuwe producten. Je bent mede-verantwoordelijk voor het vertalen en omzetten van een user story in een passend technisch design. Je implementeert functionaliteiten op basis van een technisch design en user story. Je bent mede-verantwoordelijk voor het beheer van Azure DevOps, waaronder het beheer van GIT, Build Pipelines, Release Pipelines en geautomatiseerde testen. Hier herken jij jezelf in Hbo werk- en denkniveau of hoger aangevuld met relevante certificeringen en/of cursussen; Minimaal 3 jaar

Bekijk vacature »

Functioneel Applicatiebeheerder

Wij van CNB zijn op zoek naar een leergierige Functioneel Applicatiebeheerder CNB is de grootste dienstverlener in de markt van bloembollen en vaste planten. In deze markt verricht CNB de volgende diensten: bemiddeling, veilen en het koelen en prepareren van bloembollen. Vanuit ons hoofdkantoor in Lisse werken bijna 100 collega’s dag in dag uit aan de bemiddeling van bloembollen. In Bovenkarspel vindt het koelen en prepareren van de bloembollen plaats. Wij zijn op zoek naar een enthousiaste Functioneel Applicatiebeheerder die naast een applicatie, ook sfeer kan bouwen! Jij: Vindt het leuk om binnen een klein IT-team aan de slag te

Bekijk vacature »

C#.NET Developer

Functieomschrijving We are looking for a dutch native speaker In deze uitdagende functie ga je werken als onderdeel van het development team, in de functie van C#.NET Developer, Je gaat maatwerk software bouwen voor diverse klanten. Ook optimaliseer je bestaande software en bouw je API koppelingen. Je bent vooral met back-end development bezig. Je krijgt veel vrijheid in deze functie en je krijgt de kans om mee te denken in bedrijfsprocessen. Deels thuiswerken is geen enkel probleem! Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de regio van Boxtel. Het is van oorsprong een familiebedrijf, die gestart zijn met het bouwen van

Bekijk vacature »

Senior front-end developer (React)

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren front-end developer. Als senior werk je nauw samen met 5 collega developers. Een klein scrum team dus, met korte lijnen waardoor jouw ideeën snel tot uitvoering gebracht kunnen worden. De huidige applicaties worden veelal ontwikkeld met o.a. React, Redux, TypeScript. Ze zijn echt op zoek naar een kartrekker in het team. Naast het meedenken over, opzetten en uitvoeren van bijvoorbeeld de architectuur of toepassing van nieuwe technieken krijg je ook veel tijd om de meer junior (front-end) developers te begeleiden. Hierin nemen ze graag de tijd om mensen de ruimte te

Bekijk vacature »

C# Developer

Dit ga je doen De requirements in kaart brengen van de klant; Implementeren van functionele en technische specificaties bij opdrachtgevers; Oplossen van bugs; Meewerken aan maatwerksoftware voor nieuwe opdrachtgevers; Het testen en uitleveren van nieuwe functionaliteiten naar de acceptatie en productieomgeving De database ontwikkelen en onderhouden; Hier ga je werken Onze klant is gevestigd in het westen van Nederland en is gespecialiseerd in het ontwikkelen van software voor de levensmiddelen industrie. De software die het team maakt optimaliseert voornamelijk de administratieve processen, maakt deze meetbaar en zorgt ervoor dat de data zo goed mogelijk gebruikt kan worden. Binnen een van

Bekijk vacature »
Olivier Peeters

Olivier Peeters

16/01/2013 14:21:32
Quote Anchor link
Hallo allen,

ik zit hier met een probleem, waarschijnlijk is de oplossing even eenvoudig als de vraag, maar ik kom er niet uit :|
Ik heb op een webpagina een autocomplete staan, met heel wat mogelijke gegevens (variabele availableTags). Bij implementatie werkt dit perfect.

Nu ik wil daarnaast ook een button maken, waarmee men kan doorgaan.
Bedoeling is dat indien men hierop klikt, de id geselecteerd word.

Stel dus ik vul in "Ami Bia", dan moet uit de variabele availableTags de bijhorende id (5094301) geselecteerd worden.

Hieronde het script van de auto-complete, welke werkt.


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
     $(function() {
        var availableTags = [
             {
                            label: "Ami Bia",
                            value: "2002-02-04",
                            id: "5094301"
                            },{
                            label: "An Lae",
                            value: "2002-07-14",
                            id: "5055975"
                            },...*KNIP*
                            *KNIP*...,{
                            label: "Wa Ze",
                            value: "2003-05-16",
                            id: "5074982"
                            },  
        ];
        $( "#tags" ).autocomplete({
            minLength: 2,
            source: availableTags,
            focus: function( event, ui ) { return false; },
            select: function( event, ui ) {
                $( "#tags" ).val( ui.item.label );
                $( "#results").text(ui.item.id);
                $.post("post-gegevens.php", { lifenummer: ui.item.id }, function(data) {
                    $('#stap2').append(data);
                    $(".stap2").show("slow");
                    $(".stap1").hide("slow");
                });
            return false;
        }
    });        
    });


Hieronder het basisscript van de drukknop, maar deze is dus nog onvolledig
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
$('.Submitstap1').click(function() {        
            var gegevens = $("#ui-id-1").text();
                    $.post("post-gegevens.php", { naam : gegevens }, function(data) {
                        $('#stap2').append(data);
                        $(".stap2").show("slow");
                        $(".stap1").hide("slow");
                    })
        return false;
    });
   });  


Hopelijk helpen jullie me verder met dit probleem, want geen enkele website op het wereldwijde web kon me helpen....

Alvast bedankt!

* edit: Code-tags aangepast
** Alle code's die gepost zijn, werken op mijn localhost, dus moest er toevallig een ;/)/} ontbreken, ligt het aan mijn copy/paste kwaliteiten ;--
Gewijzigd op 16/01/2013 14:29:21 door Olivier Peeters
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 05:36:14
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/01/2013 15:16:37
Quote Anchor link
In stap 1 zet je de id in <div id="results">.
Daar kan je ze ook opnieuw lezen, bij het klikken op de knop.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
      $('.Submitstap1').click(function() {    
        var gegevens = $("#ui-id-1").text();
        $.post(
          "post-gegevens.php",
          {
            naam : gegevens,
            lifenummer: $("#results").text()
          },
...
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

16/01/2013 15:24:55
Quote Anchor link
Hallo Kris,
als ik dit test werkt dit niet ($_POST[lifenummer] = ""). Ik denk dat de results enkel gevuld wordt indien men klikt op de autocomplete-lijst....

Allezinds, het zal op een andere manier moeten dus :-(
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/01/2013 15:37:14
Quote Anchor link
Olivier Peeters op 16/01/2013 15:24:55:
... Ik denk dat de results enkel gevuld wordt indien men klikt op de autocomplete-lijst ...


Wel ja.
Eerst wordt een item van de lijst geselecteerd.
Dan komt dat resultaat in een div (of iets anders...)
Die waarde in de div wordt gelezen

Uiteraard betekent dit dat de gebruiker eerst een item van de autocomplete lijst moet selecteren.

Zie jij dit anders?
Of anders snap ik niet precies wat je laatste probleem is.
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

16/01/2013 15:57:18
Quote Anchor link
Bedoeling is dat naast de naam te selecteren (en aan te klikken) uit de lijst, men ook gewoon de naam kan typen (dus ZONDER selecteren).

En bij klikken moet dan uit de Jquery array de juiste lifenumemr (id dus) geselecteerd worden.
Snap jae (of is het nog steeds onduidelijk)?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

16/01/2013 16:27:59
Quote Anchor link
Okay,

De gebruiker typt exact iets wat in de lijst staat, maar klikt niet op het item.
Je wil dan toch de id hebben (alsof de gebruiker wel had geklikt).

Indien de gebruiker iets typt dat niet exact overeen komt met een item, moet er geen id worden doorgestuurd.

Is dit de bedoeling?

---

Iets anders:
Wanneer de gebruiker een item aanklikt, ga je de id onmiddellijk doorsturen.
Blijft dit de bedoeling?

In dat geval zou het dus niet de bedoeling zijn dat de gebruiker nog op de knop kan drukken; anders wordt die id mogelijks twee keer doorgestuurd.

---

Zie ik het nu juist?
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

19/01/2013 10:45:38
Quote Anchor link
Hallo Kris,

het 1e deel klopt.

Inderdaad, als er geklikt wordt op een item zal er eveneens doorgestuurd worden. Maar ik het de functie zodanig gemaakt de dat knop verdwijnt (& disabled) vanzodra er iets word doorgestuurd. Men zou dus, theoretisch , maar een keer gegevens kunnen doorsturen.

Vriendelijke groeten,
Olivier Peeters
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

19/01/2013 13:42:51
Quote Anchor link
Hallo Olivier,

JQueryUI autocomplete zal zelf alleen het id updaten als er met de muis op een option geklikt wordt. (of met de pijltjes toetsen en dan enter of met tab)

bij de api staan echter een aantal option methodes beschreven waarmee je volgens mij je doel kunt bereiken.

dit is de url:

http://api.jqueryui.com/autocomplete/#method-option

Ik denk dat je deze method zult moeten aanroepen nadat de gebruiker op de button klikt en alvorens het formulier verder te verzenden/af te handelen.

Groet Frank
Gewijzigd op 19/01/2013 13:45:17 door Frank Nietbelangrijk
 
Olivier Peeters

Olivier Peeters

23/01/2013 09:33:24
Quote Anchor link
Beste Frank,

van harte dank voor jou hulp, maar ik ben niet zo vertrouwd met al die APi's. Heb hier vroeger ook neit veel van begrepen, dus ik weet echt niet hoe dit te begrijpen/toe te passen.

Heb ook al wat gegoogled maar dat helpt echt niet (*).

Alvast bedankt

Vriendelijke groeten,
Olivier Peeters
(*) Ik heb al enkele dingen geprobeerd, niets werkte. Hopelijk kom ik niet over als iemand die iets voorgekauwd moet krijgen, maar gewoon een hulp om te starten is al voldoende? =)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.