<select> in een while/for loop

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Thomas de vries

thomas de vries

03/09/2012 18:56:56
Quote Anchor link
Hallo mede leden,

Ik heb een vraag ik weet eigenlijk niet hoe ik moet beginnen dus leg ik het zo uit

ik heb 2 tabellen
1 = web_mall
--mid
--name
--catid

2 = web_mallcategories
--mcatid
--catname
--catid

nu wil ik het zo dat ik een loop krijg met een select

Dus zo
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<select name="test">
<?php

while($res['catid'] == $res1['catid'])
{

   echo '<option value='.$res1['catid'].'>'.$res1['catname'].'</option>';
}

?>

</select>


Dit is een voorbeeld maar ik weet dus niet hoe ik moet beginnen hiermee.
Een duwtje in de goede richting zou helpen.

Bijvoorbaat dank
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 03:32:06
 
Mathias B

Mathias B

03/09/2012 19:37:31
Quote Anchor link
Wat is precies het verband tussen deze twee tabellen, want ik heb het vermoeden dat je hier een join kunt gebruiken.
 
Thomas de vries

thomas de vries

03/09/2012 19:41:40
Quote Anchor link
in web_mall staan de namen en de costen van een product.
en in web_mallcategories
staan de categorie id en naam.

dus voorbeeld
web_mall
--mid = 1
--name = sword
--catid = 1
-------------
--mid = 2
--name = Hat
--catid = 2

web_mallcategories
--mcatid = 1
--catname = Weapons
--catid = 1
------------------------
--mcatid = 2
--catname = Clothes
--catid = 2

en ga zo maar door
het probleem is dan ook gelijk het volgende als ik een categorie toe wil voegen
dan zou ik ook graag zien dat die categorie ook in de <select> komt te staan.
 
Mathias B

Mathias B

03/09/2012 20:09:22
Quote Anchor link
zoiets bedoel je?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php echo '<select name="'.$name.'">';
            foreach ($options as $key => $value) {
                
                $selected = $select == $key ? ' selected="selected"' : '';
                echo '  <option value="'.$key.'"'.$selected.'>'.$value.'</option>'."\n";
            }

            echo '</select>';?>
Gewijzigd op 03/09/2012 20:10:14 door Mathias B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.