SELECT opdracht lukt niet

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan H

stefan H

18/05/2012 15:53:37
Quote Anchor link
Goeiemiddag

heeft er iemand een idee waarom ik de gegevens niet uit de database krijg ??

alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
            include ('config.php');

            $sql = mysql_query ("SELECT id,product,prijs,omschrijving,bedrijfsnaam,contactpersoon,telefoonnummer,email,date FROM aanbod ORDER BY id DESC ");
                   
            if(mysql_num_rows($sql) <1){
            echo "Er zijn nog gegevens gevonden!";
              
            }
else{
        while
            ($rij = mysql_fetch_object($sql));
            (
$product = ($rij->product));
                (
$prijs = ($rij->prijs));
                (
$omschrijving = ($rij->omschrijving));
                (
$bedrijfsnaam = ($rij->bedrijfsnaam));
                (
$contactpersoon = ($rij->contactpersoon));
                (
$telefoonnummer = ($rij->telefoonnummer));
                (
$email = ($rij->email));
                (
$date = ($rij->date));
        {

                    
                
                echo "
                    Product: "
.$product."<br />
                    Prijs: "
.$prijs."<br />
                    Omschrijving: "
.$omschrijving."<br />
                    Bedrijfsnaam: "
.$bedrijfsnaam."<br />
                    Contactpersoon: "
.$contactpersoon."<br />
                    Telefoonnummer: "
.$telefoonnummer."<br />
                    Email adres: "
.$email."<br />
                    Geplaatst op: "
.$date."<br />
                            
                        <br />"
;
            }
        }

            
            ?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 20:47:57
 
Wouter J

Wouter J

18/05/2012 15:55:08
Quote Anchor link
Omdat je geen goede foutafhandeling gebruikt? http://github.com/WouterJ/sql-boilerplate/tree/mysql

En die while loop mag volgens mij niet op deze manier
Gewijzigd op 18/05/2012 15:56:07 door Wouter J
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2012 15:59:55
Quote Anchor link
Wouter J op 18/05/2012 15:55:08:
Omdat je geen goede foutafhandeling gebruikt?


Inderdaad. Foutafhandeling is eerste vereiste.

En natuurlijk omdat je ... email,date FROM ... gebruikt.
Date is een reserved word.
Gewijzigd op 18/05/2012 16:00:26 door - SanThe -
 
Stefan H

stefan H

18/05/2012 16:16:39
Quote Anchor link
Notice: Trying to get property of non-object in /home/blablabla

krijg dus deze fout melding voor alle rijen

het is de bedoeling dat alle kolommen en de daarbij hoorde records opgehaald worden uit de database

kan iemand mij helpen hoe ik dit dan wel moet doen met die while loop ?

Toevoeging op 18/05/2012 16:18:08:

als ik while weghaal dan komen wel netjes de gegevens in de tabel maar krijg dan alleen de laatset record hoe krijg ik deze allemaal uit de DB
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2012 16:21:10
Quote Anchor link
Hou het eenvoudig en gebruik geen mysql_fetch_object() maar mysql_fetch_assoc().

Toevoeging op 18/05/2012 16:23:48:

Dit is jouw while:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
while($rij = mysql_fetch_object($sql));
?>


Meer niet. Daarmee haal je alle records op en je doet er niks mee. Na de while() heb je dus alleen het laatste record nog. Oplossing: Zorg dat de while() om alles heen staat.
 
Stefan H

stefan H

18/05/2012 16:40:08
Quote Anchor link
zou zoiets kunnen werken ?

het werkt in iedergeval niet iemand idee wat hier fout gaat ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
<?php
            include ('config.php');
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting (E_ALL);

            $sql = mysql_query ("SELECT id,product,prijs,omschrijving,bedrijfsnaam,contactpersoon,telefoonnummer,email,datum FROM aanbod ORDER BY id DESC ");
    
            if(mysql_num_rows($sql) ==0){
            echo "Er zijn nog gegevens gevonden!";
            
            }

        
      
        else{
        $rij = mysql_fetch_assoc($sql)
            echo "Product: ".$rij['product'].;
        echo "Prijs: ".$rij['prijs'].;
        echo "Omschrijving: ".$rij['omschrijving'].;
        echo "Bedrijfsnaam: ".$rij['bedrijfsnaam'].;
        echo "Contactpersoon: ".$rij['contactpersoon'].;
        echo "telefoonnummer: ".$rij['telefoonnummer'].;
        echo "Email adres: ".$rij['email'].;
    }

    ?>
 
Erwin H

Erwin H

18/05/2012 16:48:19
Quote Anchor link
Ten eerste haal je zo dus maar 1 record op. Als je er meer wilt hebben heb je dus een while loop (oid) nodig. Ten tweede heb je op elke regel een nutteloze punt staan aan het einde. De punt is de concatenate operator die twee strings aan elkaar plakt. Aan het einde van een opdracht heb je daar dus weinig aan, omdat er niets meer aan de string te plakken valt.
 
- SanThe -

- SanThe -

18/05/2012 16:49:41
Quote Anchor link
- SanThe - op 18/05/2012 15:59:55:
Wouter J op 18/05/2012 15:55:08:
Omdat je geen goede foutafhandeling gebruikt?


Inderdaad. Foutafhandeling is eerste vereiste.
 
Jurgen B

Jurgen B

18/05/2012 16:57:21
Quote Anchor link
Wouter J op 18/05/2012 15:55:08:
Omdat je geen goede foutafhandeling gebruikt? http://github.com/WouterJ/sql-boilerplate/tree/mysql

En die while loop mag volgens mij niet op deze manier


Niet inhoudelijk maar ik zat even je query_delete.php te bekijken en het is safeSQL en niet saveSQL ;) Save = opslaan, safe = veilig :P (weet je waarschijnlijk maar ik zeg het maar even)
Gewijzigd op 18/05/2012 16:57:42 door Jurgen B
 
Stefan H

stefan H

18/05/2012 16:58:46
Quote Anchor link
jurgen ? verkeerde post denk ik ?
 
Wouter J

Wouter J

18/05/2012 17:06:18
Quote Anchor link
Offtopic:
Jurgen, bedankt. Het is nu als het goed is aangepast.
Gewijzigd op 18/05/2012 17:06:45 door Wouter J
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

18/05/2012 19:25:54
Quote Anchor link
Probeer deze code eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
<?php
            include ('config.php');
ini_set('display_errors', 'On');
error_reporting (E_ALL);
        $sql = "SELECT id,product,prijs,omschrijving,bedrijfsnaam,contactpersoon,telefoonnummer,email,datum FROM aanbod ORDER BY id DESC";
            $query = mysql_query($sql);
            if(!$query){
        echo "Er is iets misgegaan!";
            }
elseif(mysql_num_rows($query) == 0){
                echo "Er zijn nog gegevens gevonden!";
            }
else{
            while($rij = mysql_fetch_array($sql)){
            echo "Product: ".$rij['product']."<br>";
        echo "Prijs: ".$rij['prijs']."<br>";
        echo "Omschrijving: ".$rij['omschrijving']."<br>";
        echo "Bedrijfsnaam: ".$rij['bedrijfsnaam']."<br>";
        echo "Contactpersoon: ".$rij['contactpersoon']."<br>";
        echo "telefoonnummer: ".$rij['telefoonnummer']."<br>";
        echo "Email adres: ".$rij['email']."<br>";
}
    }

    ?>
 
Stefan H

stefan H

18/05/2012 19:28:56
Quote Anchor link
Bedankt ga ik proberen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.