select, order by datum, met voorwaarde en limit

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Danny Kater

Danny Kater

23/09/2010 17:08:59
Quote Anchor link
Beste mensen,

Ik probeer uit m'n database de rijen te halen die van vandaag of nieuwer zijn. Echter krijg ik dit met de huidige voorwaarden niet voor elkaar! Diegene die ouder zijn komen ook tevoorschijn, zie 21-09-1990 Verjaardag Danny. (http://www.expect-leeuwarden.nl/nieuw) Wat gaat er fout?

De datum is opgeslagen als date veld (0000-00-00)

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
$huidigedatum = date('Y-m-d');

echo "<table border=0 align=center width=100%>";
echo "<tr>";
        
$sql1 = " SELECT *,DATE_FORMAT(datum, '%d/%m')
          AS adatum
          FROM agenda
          WHERE datum >= ".$huidigedatum."
          ORDER BY datum
          LIMIT 5";
                    
if ($qry1 = mysql_query($sql1))
{
      while ($rij1 = mysql_fetch_assoc($qry1))
    {

  echo "<td colspan=1 width=10 class=black>";
  echo "<i>  " . $rij1['adatum'] . "<br>";
  echo "</td>";
  echo "<td colspan=1 class=black>";
  echo "<a href='".$rij1['pagina']."'>". $rij1['naam'] . "</a>";
  echo "</td>";
  echo "<tr>";

    }
}
    
echo "</tr>";
echo "</table>";


gelieve in het vervolg code, tussen code tags plaatsen.[/modedit]
Gewijzigd op 29/09/2010 09:55:33 door Bas IJzelendoorn
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 13:46:05
 

23/09/2010 17:19:08
 
Danny Kater

Danny Kater

23/09/2010 17:24:04
Quote Anchor link
Ik zie daar een heleboel informatie, ik weet niet precies wat je bedoeld, kun je specifieker zijn?

Toevoeging op 23/09/2010 21:17:52:

Heeft iemand anders nog een oplossing?

Alvast bedankt
 
Danny Kater

Danny Kater

29/09/2010 09:53:49
Quote Anchor link
Problem solved!

$sql1 = " SELECT *,DATE_FORMAT(datum, '%d/%m')
AS adatum
FROM agenda
WHERE datum >= '".$huidigedatum."'
ORDER BY datum
LIMIT 5";

Ik miste de '.......' bij de WHERE
Daardoor werd de variabele geen getal.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.