selecteren vanaf datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 13382 Introductie We is looking for a HANA Developer to work for our client. The candidate has to have an experience in building Data Intensive Applications (DIA’s). The role of a HANA Developer at ASML involves working on building Data Intensive Applications in an industrial/enterprise environment. The primary responsibility is to handle data from various sources and determine the best way to structure it for use by data analysts, who will run queries and algorithms against it for predictive and prescriptive analytics through machine learning. Wat verwachten we van jou?

Bekijk vacature »

Digital Agency is looking for PHP developers!

Functie The team currently has 20 colleagues, consisting of developers (front and backend) and the operations team, which also includes management and two scrum masters. They are looking for a PHP developer who is able to work independently. You will work in one of the three scrum teams and start working on a project for the customer. The interesting thing about this is that you do have variety in terms of work, but at the same time continuously work for existing customers. This also gives you the opportunity to really go into depth and develop innovative technical solutions. In terms

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in omgeving Breda ben je als PHP/Symfony Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van software. Daarnaast ben je voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe trends en ontwikkelingen die van waarde kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Hieronder een kort overzicht van jouw takenpakket: Het ontwerpen en implementeren van webapplicaties met het Symfony Framework; Het schrijven van een schone en efficiënte codes; Het testen van ontwikkelde applicaties om te zorgen dat ze goed functioneren en voldoen aan de eisen van de klant; Onderhouden en updaten van bestaande applicaties die zijn gebouwd met het

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functieomschrijving Ben jij klaar voor de volgende stap in jouw carrière? Kom werken bij dit kleine softwarebureau en werk aan de gaafste maatwerk projecten. Je komt te werken in een klein development team en werk nauw samen met elkaar, om maatwerk software te leveren en bij te dragen aan bedrijfsautomatiseringen. Je gaat werken met de Microsoft stack en technieken als .NET, C#, Entity, MVC, SQL server. In de functie krijg je veel vrijheid om zelf beslissingen te nemen en je hebt impact op de bedrijfsprocessen. Bedrijfsprofiel Dit familiebedrijf bestaat al ruim 20 jaar. Zij hebben een vast netwerk van klanten,

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als ervaren Front end developer bent een expert het gebied van Javascript en React. Je wordt onderdeel van een multidisciplinair team bestaande uit een PO, twee Front end developers, een DevOps/Back end developer, een UX/UI designer en een projectmanager. Verder is er iemand verantwoordelijk voor de HR en is de algemeen directeur nauw betrokken bij alle projecten. Dagelijks hou jij je bezig met de verschillende projecten die zijn opgenomen in de sprint. Daarnaast denk je mee over mogelijke oplossingen om de behoefte van de klant op de beste manier in te vullen. Verder spar jij intern met collega’s

Bekijk vacature »

Laravel PHP developer in een jong team

Bedrijfsomschrijving Als je op zoek bent naar een werkplek waar plezier en uitdaging hand in hand gaan, dan is dit bedrijf de juiste keuze voor jou. Hier kun je werken aan uitdagende projecten en krijg je als developer veel verantwoordelijkheid. Het bedrijf waardeert kwaliteit boven kwantiteit en richt zich op het ontwikkelen van hoogwaardige applicaties en websites waar klanten enthousiast over zijn. Dit bedrijf is vooruitstrevend en streeft naar het leveren van de best mogelijke resultaten voor hun klanten. Als medior PHP ontwikkelaar met 3 jaar ervaring ben jij de persoon die we zoeken. Je krijgt hier de kans om

Bekijk vacature »

Senior Cobol Applicatieontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving De IV- organisatie van de Belastingdienst is verantwoordelijk voor en verzorgt de ICT- voorzieningen. Het merendeel van de applicaties wordt op dit moment door de IV- organisatie zelf ontwikkeld, onderhouden en beheerd in het eigen data center. Naast de zorg voor continuïteit op de massale heffing- en inningsprocessen die plaatsvinden binnen een degelijke, stabiele omgeving, wordt er tevens volop gewerkt aan modernisering van het IV- landschap. Dit gebeurt deels intern door gebruik te maken van de expertise die intern aanwezig is, maar ook door het aantrekken van (kant-en-klaar) oplossingen en expertise uit de markt. Functieomschrijving In de applicatie ETM

Bekijk vacature »

Back-end Developer

Functieomschrijving Heb jij kort geleden jouw HBO ICT diploma in ontvangst mogen nemen? Of ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Voor een gewaardeerde werkgever in regio Oosterhout zijn wij op zoek naar een back-end developer. Kennis of ervaring met C# & SQL is een must! Je bent verantwoordelijk voor de beheer en ontwikkeling van de software; Je draagt bij aan de implementatie van aanpassingen, verbeteringen en aanvullingen in de C# based applicaties; Je test de software en ontwikkelt deze door; Je houdt je bezig met het ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten; Je brengt de aanpassingssuggesties van klanten in kaart, om

Bekijk vacature »

.NET developer

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Welke technologieën gaan schuil achter de dagelijkse energievoorziening? Als senior .NET developer bij Kenter maak jij samen met je team het verschil, zowel voor de interne organisatie als voor eindklanten. Samen bouwen jullie aan innovatieve dienstverlening met behulp van de nieuwste technologieën en tools. Het is een functie met veel vrijheid, goede arbeidsvoorwaarden én je draagt jouw steentje bij aan de energietransitie. Klinkt dit als iets voor jou? Lees dan verder of solliciteer direct! Wat ga je doen als senior .NET developer? Als senior .NET developer bij Kenter (onderdeel van Alliander) ben je van onschatbare

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Medior PHP developer

Functie Samen met je development team werk je Agile Scrum en met jullie gezamenlijke kennis en ervaring bepalen jullie samen de beste keuze voor techniek en architectuur. Naast het ontwikkelen van software ben je continue bezig om ook jezelf te ontwikkelen. Ze werken met o.a.: PHP, Laravel, Doctrine, PHP Unit, Behat, React, TypeScript, (My)SQL, Postgress, Redis, ElasticSearch, Docker, Nginx, GIT flow, JIRA, AWS. Eisen • HBO werk- en denkniveau • Je hebt goede kennis en ervaring met PHP • Je bent niet bang voor complexe projecten • Je werkt graag zelfstandig aan applicaties • Je bent altijd nieuwsgierig naar nieuwe

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Typescript Developer / Cloud platform

Dit ga je doen (Door)Ontwikkelen van het cloud platform; (Door)Ontwikkelen van microservices; Bouwen van nieuwe functionaliteiten; Verbeteringen aandragen voor het cloud platform; Sparren met de business. Hier ga je werken Onze opdrachtgever, gevestigd in regio Eindhoven, levert een compleet dienstenpakket op het gebied van IT. Zij pakken verschillende (complexe) vraagstukken van grote organisaties op. De sfeer intern is gezellig en informeel. Men houdt van hard werken maar gezelligheid door middel van een borrel of gezamenlijke lunch komt er veel voor. Als Typescript ontwikkelaar word je onderdeel van het team gericht op de (door)ontwikkeling van hun eigen cloud platform welke wordt

Bekijk vacature »
Sven Onbekend

Sven Onbekend

30/10/2009 23:37:00
Quote Anchor link
Ik wil activiteiten uit m'n mysql database selecteren vanaf 'vandaag'. Daarvoor heb ik de volgende query geschreven (met behulp van de mysql manual:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
 ...
 // Activiteiten weergeven
  unset($dag);
   $dag = date('j');
   $dag_z = date('d');
  unset($maand);
   $maand = date('n');
   $maand_z = date('m');
  unset($jaar);
   $jaar = date('Y');

  $querybis="SELECT * FROM agenda WHERE date >= DATE_FORMAT('".$dag_z."-".$maand_z."-".$jaar."','%e %c %Y') and genre='activiteit' ORDER BY date DESC LIMIT 5";
 ...

?>


date veld in tabel 'j/n/Y'

Ik krijg alleen geen resultaat, weet iemand waarom niet?
 
PHP hulp

PHP hulp

14/05/2024 22:36:09
 

30/10/2009 23:44:00
Quote Anchor link
Je datamodel klopt niet.
Doe de datum in het juiste type, lees in dit waarom.
Voor nu kan je NOW() gebruiken.
Zie ook deze tutorial.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Sven Onbekend

Sven Onbekend

30/10/2009 23:55:00
Quote Anchor link
@ Karl
Thanx :) dat wordt dus de alle velden omschrijven... is daar een makkelijke (automatische) manier voor?

Als ik hem nu met NOW() werkend wil krijgen heb ik dit gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
 ...
                            $querybis="SELECT * FROM agenda WHERE date >= DATE_FORMAT('NOW()','%e %c %Y') and genre='activiteit' ORDER BY date DESC LIMIT 5";
                            $resultbis=mysql_query($querybis) or die(mysql_error());
                                
                                    while ($rowbis = mysql_fetch_array($resultbis)) {
                                        echo "<table>\n";
                                        echo "    <tr>\n";
                                        echo "        <td style=\"padding-left: 15px;\">\n";
                                        echo "            <font class=\"sidered\">&raquo; ".$rowbis['titel']."</font><br>\n";
                                        echo "        </td>\n";
                                        echo "    </tr>\n";
                                        echo "</table>\n";
                                    }
...

?>


Er staan nog 2 activiteiten in na vandaag. Deze zou die zo dan toch weer moeten geven?
 

30/10/2009 23:58:00
Quote Anchor link
Je hebt
sven schreef op 30.10.2009 23:37:
date veld in tabel 'j/n/Y'

en je format met spaties. Klopt dat?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door
 
Sven Onbekend

Sven Onbekend

31/10/2009 00:01:00
Quote Anchor link
date veld in tabel 'j/n/Y' <-- php

format met spaties, bedoel je daar wat ik in m'n query doe mee?
 
- SanThe -

- SanThe -

31/10/2009 00:03:00
Quote Anchor link
Hoe ziet dat date veld er uit in de database?
 

31/10/2009 00:05:00
Quote Anchor link
Je zegt dat je in de database je zooi als j/n/Y hebt staan, maar in je query doe je DATE_FORMAT('NOW()','%e %c %Y'), met spaties dus.
 
Sven Onbekend

Sven Onbekend

31/10/2009 00:06:00
Quote Anchor link
Zie nu waarom het niet werkt... :s

deel van het script kwam uit een tutorial, heeft varchar voor de datum gebruikt :(

Omschrijven naar date --> 2009-01-01 en dan werkt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$querybis="SELECT * FROM agenda WHERE date >= DATE_FORMAT('".$dag_z."-".$maand_z."-".$jaar."','%e %c %Y') and genre='activiteit' ORDER BY date DESC LIMIT 5";


wel?
 
- SanThe -

- SanThe -

31/10/2009 00:16:00
Quote Anchor link
Dit '%e %c %Y' zal nooit een datum geven, wel tekst. Hier zal je ook nooit fatsoenlijk op kunnen sorteren omdat dan 01 01 2009 vroeger zal zijn dan 31 01 1980.
 
Sven Onbekend

Sven Onbekend

31/10/2009 00:20:00
Quote Anchor link
dus

$querybis="SELECT * FROM agenda WHERE date >= DATE_FORMAT('01-01-2009"','%Y-%c-%e') and genre='activiteit' ORDER BY date DESC LIMIT 5";

geeft geen datum, alleen tekst --> datums na 01-01-2009 in de database

snap dan niet hoe wel te selecteren of begrijp ik het dan niet?
 

31/10/2009 00:26:00
Quote Anchor link
Nou, door het dus op de juiste manier in de database te stoppen. Appels en peren kan je niet met elkaar vergelijken.
Als je datums als DATE opslaat kan je er van alles mee doen.
 
Sven Onbekend

Sven Onbekend

31/10/2009 02:27:00
Quote Anchor link
@ Karl
alles netjes in de database gestopt in een 'datumveld' met de volgende code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
<?php
    if($_GET['action'] == "do") {
        $querybis="SELECT id,date,datumveld FROM agenda";
        $resultbis=mysql_query($querybis) or die(mysql_error());
        
        while($rowbis = mysql_fetch_array($resultbis)) {
            $sql = "UPDATE agenda SET `datumveld` = '".$_POST['datumveldinvoer_'.$rowbis['id'].'']."' WHERE `id` = '".$rowbis['id']."'";
            $query = mysql_query($sql);
                if($query == TRUE) {
                    echo "Query ".$rowbis['id']."succesvol<br>\n";
                }
else{
                    echo "Query niet succesvol<br><br>";
                    echo mysql_error();
                }
        }
    }
else{
        // Weergeven formulier
            $querybis="SELECT id,date,datumveld FROM agenda";
            $resultbis=mysql_query($querybis) or die(mysql_error());
            
            echo "<form method=\"post\" border=\"0\" cellspacing=\"0\" action=\"ingelogd.php?pagina=fast&action=do\">";
            echo "<table>\n";    
                while ($rowbis = mysql_fetch_array($resultbis)) {
                    $datum = $rowbis ['date'];
                        $datum_dag = substr($datum, 0, 2);
                            if(substr($datum_dag, -1) == "/") {
                                // 0/
                                $dag = "0".substr($datum_dag, 0, 1);
                                    $datum_maand =    substr($datum, 2, 2);
                                        if(substr($datum_maand, -1) == "/") {
                                            // 0/
                                            $maand = "0".substr($datum_maand, 0, 1);
                                        }
else{
                                            // 00/
                                            $maand = $datum_maand;
                                        }
                            }
else{
                                // 00/
                                $dag = $datum_dag;
                                    $datum_maand = substr($datum, 3, 2);
                                        if(substr($datum_maand, -1) == "/") {
                                            // 0/
                                            $maand = "0".substr($datum_maand, 0, 1);
                                        }
else{
                                            // 00/
                                            $maand = $datum_maand;
                                        }
                            }

                            $jaar = substr($datum, -4);

                    echo "    <tr>\n";
                    echo "        <td>";
                    echo "            ".$rowbis['date'];
                    echo "        </td>\n";
                    echo "        <td><input type=\"text\" name=\"datumveldinvoer_".$rowbis['id']."\" size=\"20\" value=\"".$jaar."-".$maand."-".$dag."\"></td>\n";
                    echo "    </tr>\n";    
                }

                echo "    <tr><td>&nbsp;</td><td><input class=\"inputbutton\" type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"Wijzigen\"></tr>\n";
            echo "</table>\n";
            echo "</form>\n";
    }
    
?>


ik kom alleen nog niet uit met de query:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$querybis="SELECT * FROM agenda WHERE datumveld > NOW() ORDER BY datumveld ASC LIMIT 5";

geeft wat ik nodig heb, alleen niet met de datum in de juiste volgorde.

Nu dacht ik de datum mooi weer te geven met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$querybis="SELECT DATE_FORMAT('NOW()',GET_FORMAT(DATE,'EUR')) AS datumveld FROM agenda WHERE datumveld > NOW() ORDER BY datumveld ASC LIMIT 5";

maar dat werkt helaas niet (zoals SanThe al zei?).

Ik snap alleen niet wat ik moet doen om de datum wel in dd-mm-YYYY weer te laten geven.
 
- SanThe -

- SanThe -

31/10/2009 11:46:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$querybis
="SELECT DATE_FORMAT(datumveld ,'%e %c %Y') AS formatdatum FROM agenda WHERE datumveld > NOW() ORDER BY datumveld ASC LIMIT 5";
?>

En dan ophalen met $xxxxx['formatdatum']
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.