Select/foreach

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Software Ontwikkelaar PHP

Functie omschrijving Full Stack Software Ontwikkelaar gezocht! Voor een bedrijf in de regio van Ermelo zijn wij op zoek naar een Software Ontwikkelaar die gaat bijdragen aan het door ontwikkelen, onderhouden en optimaliseren van SaaS applicatie van dit bedrijf. Hierbij ga jij voor- en samenwerken met de klanten van de organisatie, het is hierbij dus van groot belang dat je communicatief vaardig bent en dat je beschikt over beheersing van zowel de Nederlandse als Engelse taal. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Altijd al in een echt familiebedrijf willen werken? Dan is dit je kans! Het bedrijf waar je komt te

Bekijk vacature »

Senior .NET developer

Functie Als Senior .NET ontwikkelaar ga jij aan de slag in ons Research & development team. Ons team bestaat uit 17 collega’s! Wij zijn momenteel druk bezig met het opzetten van een geheel nieuwe architectuur voor een nieuw product. Hierbij maken wij o.a. gebruik van VS2022 en .NET 6.0. Jouw functie is dan ook voornamelijk backend georiënteerd bij ons. Aangezien wij meetapparatuur ontwikkelen voor de chemische industrie is het ook erg belangrijk om kwalitatief hoogwaardige software te ontwikkelen voor de besturing hiervan. Verder ben jij verantwoordelijk voor het designen, implementeren en testen van nieuwe features. Ook zorg jij voor toekomstbestendige

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Onze klant is sinds 2 jaar actief als adviseur en bemiddelaar in de verzekeringsmarkt. Sindsdien proberen zij deze slapende markt flink wakker te schudden. Dit willen zij doen door het bouwen van slimme vergelijkers op hun eigen website en die van partners. Het bedrijf wil continu voorop lopen, zodat consumenten eenvoudig de verzekeringen kunnen vinden die het beste bij ze past. Functieomschrijving Als Front-end Developer werk je aan vergelijkingsmodules die consumenten dagelijks gebruiken bij het vergelijken en afsluiten van verzekeringen. Je vindt het leuk om samen te werken met de product owner, bestaande modules te verbeteren en nieuwe vergelijkers "from

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Front end developer React

Functie Wij zijn van origine een wordpress bureau, maar sinds 2006 zijn wij dit wel redelijk ontgroeid. Naar mate de jaren verstreken zijn we gegroeid in omvang, maar ook in de complexiteit van opdrachten waarin wij onze klanten kunnen bedienen. Momenteel bestaat onze organisatie uit 4 front end developers, 12 back end developer 3 projectmanagers en een 2 koppig management. Wij zijn een hele informele, bijna familiaire organisatie. Geen strak pak of overhemd, nee gewoon dragen waar jij je prettig bij voelt. De gemiddelde leeftijd ligt tussen de 25 en 30 en wij doen er veel aan om onze hechte

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Full Stack PHP Developer

Functieomschrijving Ervaren PHP Developer gezocht! Wij zijn op zoek naar een ervaren PHP Developer die het IT team van een organisatie in de regio Ermelo gaat versterken. Voor deze functie zijn we op zoek naar een enthousiaste en breed georiënteerde IT-er die deze innovatieve organisatie nog een stap verder gaat brengen. Wij zijn op zoek naar iemand die communicatief goed is en die zelfstandig problemen op kan lossen. Je bent verantwoordelijk voor het samenwerken met een externe partij het is hierbij jouw taak om deze partij uit te dagen op het geleverde werk. Het schrijven van concepten aan de AI

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Fullstack Developer

Functieomschrijving Heb je kort geleden jouw HBO diploma ICT development behaald? Of zit je nog aan het begin van je carrière en heb je affiniteit met C#.NET? Voor een erkende werkgever in de omgeving van Oosterhout zijn wij op zoek naar een fullstack developer. Als C#.NET developer werk je samen met een vooruitstrevend team aan het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten. Je hebt affiniteit met SQL, maar nog belangrijker is dat je kennis en ervaring hebt met C#.NET. Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Het ontwikkelen van onze high-availability en high-performance backend; Je begint de dag rond 8:30

Bekijk vacature »

C#.NET developer

Functie Het development team bestaat momenteel uit vijf backend C#/.NET ontwikkelaars. Op dit moment zit één ontwikkelaar dedicated op de mobiele applicatie. Als team werk je samen aan het zelf ontwikkelde software platform. Dit bestaat uit zowel apps als websites. Om het systeem door meer dan honderdduizenden gebruikers wordt gebruikt is het bijna vanzelfsprekend dat de kwaliteit van het product hoog moet liggen. Het systeem bestaat uit drie projecten. Je werkt dus aan deze drie projecten waarbij de focus op z’n tijd verschuift. De technieken die worden toegepast zijn o.a. .NET Core, Xamarin, C# en MVC. Je zal dus met

Bekijk vacature »

Ervaren Full stack developer

Functie omschrijving Ben jij op zoek naar een uitdagende in-house functie bij een bedrijf met enorme groeipotentie? Ben jij op zoek naar een nieuwe uitdaging vol afwisseling en gezelligheid? Dan ben je bij dit bedrijf aan het juiste adres! Wij zijn in omgeving Breda op zoek naar een ervaren full stack developer. Je gaat werken voor een zeer gewilde werkgever met goede arbeidsvoorwaarden. Je krijgt een plekje in het jonge IT team, work hard, play hard is hier duidelijk het motto! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Jij bent verantwoordelijk voor het ontwerpen en bouwen van webapplicaties. Je bent

Bekijk vacature »

Fullstack JavaScript developer (ReactJS, NodeJS, T

Functie Het team bestaat momenteel uit ruim 15 collega’s, waarvan ruim de helft in het ontwikkelteam werkzaam is. Er zijn gave plannen om het platform ook te gaan toepassen op bijv. vliegvelden, maar ook internationale groei zit in het verschiet en daarom zijn ze op zoek naar versterking. Als Fullstack JavaScript developer werk je nauw samen met 9 fullstack (Python en .NET) developers. Binnen het team ga jij je toespitsen op het creeren van de optimale toegankelijkheid en user experience. Om dit voor elkaar te krijgen zul je ontwerpen, programmeren, testen en implementeren. Het hele proces dus! Maar ook bijvoorbeeld

Bekijk vacature »

App Developer

Samen werken aan een gezonder Nederland en toekomstbestendige zorg voor iedereen. Dat is de impact die jij kan hebben als App Developer bij VGZ. Wil jij een bijdrage leveren aan een maatschappij waarin iedereen zich thuis voelt? Bekijk dan de vacature. Uit onderzoek van Computable is VGZ verkozen tot ‘beste niet-ICT werkgever voor ICT’ers van Nederland’ Hoe ook jij het verschil maakt Als App developer werk jij aan het belangrijkste communicatiekanaal van VGZ, namelijk de App! Als App developer bij VGZ maak je onderdeel uit van een van onze App-teams. Met een goede mix van kennis en ervaring zet je

Bekijk vacature »

Software developer - C Sharp

Functie omschrijving Heb jij interesse in het programmeren en ontwikkelen van software? En heb jij enige ervaring met Oracle databases en PL/SQL? Wij zijn voor een leuke opdrachtgever in omgeving Naaldwijk op zoek naar een software ontwikkelaar die graag werkt met C#, JAVA of Oracle. Wij zoeken iemand die breed inzetbaar is en die aan veel verschillende applicaties wilt werken. Als software developer werk je met je collega's samen in een leuk en informeel team aan het (her)ontwerpen van bedrijfssystemen. Je houdt je bezig met het ontwikkelen van REST API's en je onderhoudt applicaties in Oracle PL/SQL en APEX. Vind

Bekijk vacature »
Arend Koor

Arend Koor

04/01/2022 18:24:04
Quote Anchor link
Beste Forumers,

Te weinig bezig met PHP en kom er niet uit.
Het probleem is het volegende;

In een array probeer ik een dropdown menu te maken.
Dat lijkt deels te lukken maar krijg met de foreach opeens een tweede dropdown menu en krijg de goede niet gevuld met data.
Misschien kan iemand mij de goede kant op helpen.
Deze code gebruik ik;

echo '<select>';
$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => __( 'Target information: ', 'extra-field' ),
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => 8,
);

echo '<option id="$fields">Please Choose</option>';
foreach ($fields as $key => $value) {
echo "$key = $value\n";
}
echo "</select>";
return $fields;

}
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:57:37
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2022 19:17:05
Quote Anchor link
Waar is de <option> in je foreach?
Gewijzigd op 04/01/2022 19:20:17 door - Ariën -
 
Arend Koor

Arend Koor

04/01/2022 22:06:16
Quote Anchor link
Okay dan zou het dit worden. Het probleem is nog steeds dat ik dit niet in het array $fields['job']['job_doelgroep_info'] maar krijg.

Er komt opeens wel een extra dropdown veld bij met deze opties.


echo '<select>';
$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => __( 'Target information: ', 'extra-field' ),
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => 8,
);

echo '<option id="$fields">Please Choose</option>';
foreach ($fields as $key => $value) {

echo "<option>Test</option>";
echo "<option>Test2</option>";
echo "<option>Test3</option>";

}
echo "</select>";
return $fields;

}
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2022 22:12:09
Quote Anchor link
Je herhaalt nu dus steeds Test1, Test2 en Test3.

Je weet wat foreach doet?
 
Arend Koor

Arend Koor

07/01/2022 12:04:06
Quote Anchor link
Na gepuzzel en try en error een oplossing gevonden.
Wie weet heeft iemand anders ook wat aan deze manier.
Bedankt voor de input.

$fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
'label' => 'Select',
'type' => 'select',
'required' => false,
'placeholder' => '',
'omschrijving' => '',
'priority' => '8',
'options' => array(
'option 1' => 'Kies een optie',
'option 2' => 'optie 1',
'option 3' => 'optie 2'
)
);

return $fields;
}
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2022 12:35:06
Quote Anchor link
Quote:
'option 2' => 'optie 1',
'option 3' => 'optie 2'

Heerlijk dit soort logica ...
 
Arend Koor

Arend Koor

07/01/2022 14:00:33
Quote Anchor link
Fijn dit soort sarcasme, lekker opbouwend. :=(
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/01/2022 15:00:17
Quote Anchor link
Haha, het was ook best grappig toch ;-) Het was goed bedoeld hoor ;-) En wellicht voor jou ook een reminder om altijd de logica een beetje in de gaten te houden. Overigens zeg ik niet dat het fout is om een 'option 2' een waarde 'optie 1' te geven, maar je maakt het jezelf op die manier niet echt gemakkelijk.

Hier een voorbeeldje van hoe een formulier met dropdown er in html uitziet:

https://www.w3schools.com/tags/tryit.asp?filename=tryhtml_select

Dan heb je een beetje houvast.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/01/2022 15:43:04
Quote Anchor link
'Kies een optie' zou ik eerder gewoon standaard in de HTML defineren, en niet als opvulling via PHP.
 
Arend Koor

Arend Koor

08/01/2022 10:55:23
Quote Anchor link
Beste forumers,

De code maakt deel uit van een plugin tbv de jobmanager in wordpress. De hier getoonde code is als voorbeeld genomen . Ga geen bedijfsinfo tonen op een forum en is ook niet van belang bij het oplossen.
De totale plugin bestaat uit extra velden met een tekst editor een upload voor pdf bestanden en inderdaad een keuze menu. Dit om de sollicitant meer informatie te geven dan standaard aanwezig in de jobmanager. Om dezelfde aanpak als de jobmanger doet heb ik gekozen voor deze manier van codering. De code is open source en wordt tzt gepubliceerd op de site van github.
Mijn dank voor de input en commentaar.
Arend

De totale code tot dusver en wederom tekst zijn aangepast;

<

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
175
176
177
178
179
180
181
182
183
184
185
186
187
188
189
190
<?php
/**
 * Plugin Name: Extra fields
 * Description: Creates extra fields in the add a job of the Job Manager.
 * Version: 1.0.3
 * Author: Clown
 * Author URI: https://nu.nl
 * Requires at least: 5.2
 * Requires PHP:      7.2
 * License:           GPL v2 or later
 */

/**
 * Prevent direct access data leaks
 **/

if ( ! defined( 'ABSPATH' ) ) {
  exit;
}


add_action( 'plugin_action_links_' . plugin_basename( __FILE__ ), 'gma_wpjmef_add_support_link_to_plugin_page' );

// Submit form filters
add_filter( 'submit_job_form_fields', 'gma_wpjmef_frontend_add_omschrijving_field');
add_filter( 'submit_job_form_fields', 'gma_wpjmef_frontend_add_doelgroep_info_field');
// Text fields filters
add_filter( 'job_manager_job_listing_data_fields', 'gma_wpjmef_admin_add_omschrijving_field' ); // #
add_filter( 'job_manager_job_listing_data_fields', 'gma_wpjmef_admin_add_doelgroep_info_field' );
// Single Job page filters
add_action( 'single_job_listing_meta_end', 'gma_wpjmef_display_job_omschrijving_data' );
add_action( 'single_job_listing_meta_end', 'gma_wpjmef_display_doelgroep_info_data' );
// Dashboard: Job Listings > Jobs filters
add_filter( 'manage_edit-job_listing_columns', 'gma_wpjmef_retrieve_omschrijving_column' );
add_filter( 'manage_job_listing_posts_custom_column', 'gma_wpjmef_display_omschrijving_column' );

/**
* Sets the job_omschrijving metadata as a new $column that can be used in the back-end
**/

function gma_wpjmef_retrieve_omschrijving_column($columns){

$columns['job_omschrijving']         = __( 'omschrijving', 'extra-field' );
return $columns;

};


/**
* Adds a new case to WP-Job-Manager/includes/admin/class-wp-job-manager-cpt.php
**/


function gma_wpjmef_display_omschrijving_column($column){

global $post;

switch ($column) {    
  case
'job_omschrijving':
    
    $omschrijving = get_post_meta( $post->ID, '_job_omschrijving', true );
    
    if ( !empty($omschrijving)) {
      echo $omschrijving;
    }
else {
      echo '-';
    
    }

  break;
}


return $column;

};



/**

* Adds a new optional "omschrijving" text field at the "Submit a Job" form, generated via the [submit_job_form] shortcode
**/

function gma_wpjmef_frontend_add_omschrijving_field( $fields ) {

$fields['job']['job_omschrijving'] = array(
  'label'       => __( 'Job vacancy information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'file',
  'required'    => false,
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => '',
  'priority'    => '7',
);


return $fields;

}


/**
* Adds a new optional "doelgroep Information" text field at the "Submit a Job" form, generated via the [submit_job_form] shortcode
**/

function gma_wpjmef_frontend_add_doelgroep_info_field( $fields ) {

  $fields['job']['job_doelgroep_info'] = array(
    'label'       => 'Select',
    'type'        => 'select',
    'required'    => false,
    'placeholder' => '',
    'omschrijving' => '',
    'priority'    => '8',
    'options'  => array(
      'option1' => 'Kies een optie',
          'ww.nu.nl' => 'www.nu.nl',
               'www.buienradar.nl' => 'www.buienradar.nl'
      )
    );


    
  return $fields;
}


/**
* Adds a text field to the Job Listing wp-admin meta box named “omschrijving”
**/

function gma_wpjmef_admin_add_omschrijving_field( $fields ) {

$fields['_job_omschrijving'] = array(
  'label'       => __( 'Job vacancy information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'file',
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => ''
);

return $fields;

}


/**
* Adds a text field to the Job Listing wp-admin meta box named "doelgroep Information"
**/

function gma_wpjmef_admin_add_doelgroep_info_field( $fields ) {

$fields['_job_doelgroep_info'] = array(
  'label'       => __( 'Target information', 'extra-field' ),
  'type'        => 'select',
  'placeholder' => '',
  'omschrijving' => ''
);

return $fields;

}


/**
* Displays "omschrijving" on the Single Job Page, by checking if meta for "_job_omschrijving" exists and is displayed via do_action( 'single_job_listing_meta_end' ) on the template
**/

function gma_wpjmef_display_job_omschrijving_data() {

global $post;

$omschrijving = get_post_meta( $post->ID, '_job_omschrijving', true );
$doelgroep_info = get_post_meta( $post->ID, '_job_doelgroep_info', true );

if ( $omschrijving ) {

  echo '<a href="'.( $omschrijving ). ' " target="_blank">Vacature informatie</a><br>';
}

}


/**
* Displays the content of the "doelgroep Information" text-field on the Single Job Page, by checking if meta for "_job_doelgroep_info" exists and is displayed via do_action( 'single_job_listing_meta_end' ) on the template
**/

function gma_wpjmef_display_doelgroep_info_data() {

global $post;

$doelgroep_info = get_post_meta( $post->ID, '_job_doelgroep_info', true );

if ( $doelgroep_info ) {
  echo '<a href= "'.($doelgroep_info).  ' " target="_blank">Doelgroep</a><br>';
}

}


/**
* Display an error message notice in the admin if WP Job Manager is not active
*/

function gma_wpjmef_admin_notice__error() {

$class = 'notice notice-error';
$message = __( 'An error has occurred. WP Job Manager must be installed in order to use this plugin', 'extra-field' );

printf( '<div class="%1$s"><p>%2$s</p></div>', esc_attr( $class ), esc_html( $message ) );

}

>
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/01/2022 10:58:01
Quote Anchor link
Waarom zou je die -kies een optie - in PHP definiëren?
 
Arend Koor

Arend Koor

09/01/2022 20:16:41
Quote Anchor link
Beste Ariën,

Zoals aangegeven heb ik teksten aangepast, ook de tekst in option heb maar wat neer gezet. Wat daar hoort te staan zijn url's maar mij lijkt dat niet verstandig om dat op een forum te zetten. Dus in die zin heb je gelijk dat zoiets beter in html kan.
Deze code lijkt goed samen te werken met de job manager en WordPress. Hoewel zowel jobmanager als een beetje wordpress mij flink hebben dwarsgezeten met allerlei overrides verborgen in bijna ondoorgrondelijke folders. Elke codering die maakte gaf weer een foutmelding.
Bijvoorbeeld de foreach gaf geen krimp in de code.
Gelukkig met vereende krachten toch tot werkende plugin voor wordpress gekomen.

Groet
Arend
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.