Selectie box filteren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Senior Java Developer

Als Senior Java Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende community die bestaat uit ruim 100 gepassioneerde Java professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfs kritische systemen voor onze klanten in regio Noordoost zoals DUO, ING, CJIB en Tendernet. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We organiseren regelmatig technische Meetups en doen veel aan kennisdeling. Sogetisten hebben plezier in hun werk en

Bekijk vacature »

SQL Database developer

Functie omschrijving Wil jij meewerken aan het creëren van slimme software om magazijnen als een geoliede machine te laten lopen? Wij zoeken een zorgvuldig persoon, iemand die niet snel de hand omdraait voor complexe algoritmes. Denk jij dat jij de SQL ontwikkelaar bent die wij zoeken? Lees snel verder en wie weet zitten we binnenkort samen aan tafel! Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien: Je houdt je bezig met het ontwerpen en ontwikkelen van MS SQL server databases, dit doe je met T-SQL als programmeer laag. Je gaat aan high-end software oplossingen werken, dit doe je voor de optimalisatie

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Om half 9 kom jij binnen en pak jij als eerst natuurlijk een bakje koffie of thee. Vervolgens ga jij je voorbereiden op de stand-up van kwart voor 9. Zijn er bijvoorbeeld dingen waar jij nog tegen aan loopt? Of is er nog code die getest of gereviewd moet worden? Vervolgens starten jullie met de stand up en na de stand up zoeken jullie elkaar op en gaan jullie aan de slag. Als team met 6 developers werken jullie in drie wekelijkse sprints. Het einde van een sprint is altijd op een donderdag zodat jullie op vrijdag de demo

Bekijk vacature »

Frontend Developer Vue Nuxt HBO Javascript

Samengevat: Deze werkgever levert elke dag betere digitale gebruikerservaringen. Ben jij geschikt als frontend Developer? Heb je ervaring met Vue en Nuxt? Vaste baan: Front-End Developer HBO €3.100 - €4.600 Zij bieden opdrachtgevers een complete dienstverlening op gebied van ontwerpen en ontwikkelen van websites, zoekmachine optimalisatie, online adverteren, content marketing en conversie verbetering. Zij werken met een eigen ontwikkeld CMS. Bij bij hun werk je aan onze eigen bedrijfsapplicaties. Je ontwikkelt met ons de meest nieuwe software. Wij blinken uit als het gaat om de inzet van technologie. Deze werkgever staat open voor elke nieuwe trend. Onze systemen zijn groot

Bekijk vacature »

Software Developer Mendix / Maatschappelijk Betrok

Dit ga je doen Het bouwen van de Mendix applicaties in samenwerking met jouw team of zelfstandig; Werken met Scrum methodiek; Ontwikkelen van vooruitstrevende oplossingen; Meedenken over nieuwe applicaties en ontwikkelingen; On the job eigen maken van de Mendix omgeving. Hier ga je werken Deze dynamische en snelgroeiende organisatie begeeft zich in de recyclingbranche. Zij nemen op duurzame en efficiënte manier de recycling op zich. Vanwege hun snelle groei zijn zij op zoek naar een young professional die zich graag wilt ontwikkelen als Mendix Developer. Je komt te werken binnen een IT team van +/- 15 medewerkers. Het huidige ‘vaste’

Bekijk vacature »

Front-end developer wanted! (Angular, React, Vue.j

Functie Under the guidance of 3 account managers, one of whom will be your point of contact within your expertise, you will start working for various clients. He or she will help you find a suitable and challenging assignment. Naturally, they will take your situation, experience and (technical) ambitions into account. The assignments last one to two years on average. This allows you to really commit to a project and make an impact as a consultant. Besides the assignment, you will regularly meet your colleagues from the IT department to share knowledge or discuss new trends, for example. Master classes

Bekijk vacature »

Senior Front end developer

Functie Wij zijn op zoek naar een ambitieuze, zelfsturende Front-end Expert die ons (internationale) team komt versterken. Onze huidige software development afdeling bestaat uit 7 developers en designers. Wij zijn een écht softwarehuis, dus ervaring in software development is wel echt een must. Er wordt tegelijkertijd aan meerdere projecten gewerkt, voor mooie toonaangevende klanten. Je hebt dus regelmatig te maken met deadlines en opleveringen. Een deel van onze omgeving is in Angular.JS. Dit deel wordt langzamerhand omgebouwd naar de nieuwste versie van Angular. Jouw werkzaamheden zullen bestaan uit: Het aansturen en begeleiden van jouw collega’s Het implementeren van visuele elementen

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Start op 7 augustus 2023 bij de Experis Academy en ontwikkel jezelf tot een gewilde Full Stack .NET Developer. Maar hoe ziet het traineeship eruit en wat kun je verwachten? Periode 1 De eerste 3 maanden volg je fulltime, vanuit huis, een op maat gemaakte training in teamverband. Je leert belangrijke theorie en krijgt kennis van de benodigde vaardigheden en competenties die nodig zijn om de IT-arbeidsmarkt te betreden. Zowel zelfstandig als in teamverband voer je praktijkopdrachten op het gebied van front- en backend development uit. Wat er per week op het programma staat kun je

Bekijk vacature »

Node.js developer

Functie Onder begeleiding van 3 accountmanagers waarvan er 1 binnen jouw expertise je aanspreekpunt zal zijn ga je aan de slag bij diverse opdrachtgevers. Hij of zij helpt je bij het vinden van een passende en uitdagende opdracht. Hierin houden ze uiteraard rekening met jouw situatie, ervaring en (technische) ambities. De opdrachten duren gemiddeld één tot 2 jaar. Hierdoor kun je je ook echt vastbijten in een project en als consultant impact maken. Naast de opdracht ben je regelmatig met je collega’s van de IT-afdeling om bijvoorbeeld onderlinge kennis te delen, of nieuwe trends te bespreken. Ook worden er regelmatig

Bekijk vacature »

Laravel Developer

Functie omschrijving Voor een gave organisatie in de buurt van Den Bosch zoek ik een PHP developer. Het is van belang dat je kennis/ervaring hebt met het framework Laravel. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Andere taken zijn onder andere: documentatie schrijven over applicaties/uitleg geven over software en applicaties/ klantcontact over bestaande applicaties/applicaties optimaliseren. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van Den Bosch en is een klein bedrijf. Er werken circa

Bekijk vacature »

Randstad - Freelance Backend Developer/ Data Engin

Starting date: 10.05.2023 Salary range: €67,00 - €77,00 Duration: 6 months Hours: 40 Working model: Hybrid* MUST be NL based Job description: Our vision is to have a consistent and data driven experience for all sales across all our operating companies. Our mission is to enable our salespeople to be able to reach out to the right company at the right time. We do this by creating data driven micro services and solutions. We mainly focus on implementation in the Google Cloud but also integrate with local systems and other cloud solutions. A typical day: As a back-end developer you

Bekijk vacature »

Low Code Developer voor o.a. overheidsprojecten!

Bedrijfsomschrijving Wil jij ook behoren tot de specialist in Low Code? Dan zou ik zeker aanraden om verder te lezen. Deze organisatie is ooit opgericht door twee studenten en is inmiddels uitgegroeid tot een serieuze werkgever met een groot aanzien op Low Code projecten. De sfeer is echter niet veranderd, er heerst een informele sfeer met een open deuren beleid, en hierin mag de eigen bar natuurlijk niet ontbreken. Momenteel maakt deze organisatie een flinke groei door en hier kan jij natuurlijk niet bij ontbreken. Daarom ben ik op zoek naar Low Code Developers met een degelijke technische achtergrond. Kennis

Bekijk vacature »

Traineeship Full Stack Java developer

Dit ga je doen Start jij op 7 augustus bij de Experis Academy dan kickstart jij jouw IT-carrière! We leiden je op tot een gewilde Full Stack Java Developer met alle kennis en vaardigheden die nodig zijn om de arbeidsmarkt te betreden. Wat kun je verwachten, hoe zit een dag in het leven van een Trainee eruit? Periode 1 Als Full Stack Java Developer Trainee volg je vanuit huis een op maat gemaakte onlinetraining die in het Engels wordt gegeven. De tijd die je kwijt bent aan het volgen van de training kun je vergelijken met een fulltime werkweek. In

Bekijk vacature »

PHP Back-end Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Starter Werklocatie: Nijmegen Vacature ID: 13633 Introductie OUr client develop websites, webshops, and digital environments that are used by many visitors daily. They are seeking an experienced PHP-Developer Back-end to join the team. If you're looking for a position where you can tackle challenging, innovative, and multidisciplinary ICT projects and make a difference, this vacancy might be for you! Functieomschrijving As a PHP developer, you'll develop websites and digital environments used by many visitors daily. You'll work as a back-end developer and want to continuously develop in this field. You can work independently and efficiently,

Bekijk vacature »
J h

j h

23/01/2011 23:17:17
Quote Anchor link
Hallo,

Voor het eerst hier.

Voor school wil ik een filter maken op een site. Je kiest uit een selectbox het vak, bijvoorbeeld bio uit bio, nat, sch (resp id=1,2,3). Ik haal deze uit een mysql_tabel (tabel=vak).

Dat lukt nog wel.

Maar nu wil ik dat ik het vak_id koppel aan de proeven (uit tabel=proeven). Zoals bijvoorbeeld de proefnaam "valsnelheid" dat van natuurkunde(met id=2) is, wordt getoond en al de andere natuurkunde proeven natuurlijk (uit een mysql database). Dus de bio en sch worden er uitgehaald.

Ik weet dat je dat alleen kan doen als je submit gebruikt, maar hoe doe je dat zonder dat je de informatie verliest na het submitten?

(is mijn vraag zo duidelijk genoeg omschreven?)

M.v.g,

Jeroen

Toevoeging op 23/01/2011 23:25:11:

sorry nog even een aanvulling,

Het gaat er om dat het in dezelfde pagina gemaakt kan
worden (bijv overzicht.php)dus niet steeds door naar een andere pagina en
zonder gebruik te maken van javascript.

Gaat dit via div of zo?

mvg jeroen
 
PHP hulp

PHP hulp

17/04/2024 00:05:56
 
Kris Peeters

Kris Peeters

24/01/2011 11:01:01
Quote Anchor link
Waarom zonder javascript?

Je moet kiezen. Ofwel heel erg gebruiksvriendelijk, met javascript; ofwel telkens met submit knop
 
J h

j h

26/01/2011 11:47:49
Quote Anchor link
Ik heb alleen php en mysql beginners kennis. Zoals je overal php/mysql ziet, ben ik daar mee bezig.

Blijkt dat als je wat wilt, met een database je toch javascript nodig hebt?

Ik kan me daar wel weer in verdiepen, maar dat kost tijd. Liever doe ik het via php, of toch maar beter het via javascript te doen?

mvg jeroen
 
Mark L

Mark L

26/01/2011 14:40:28
Quote Anchor link
Ik zou gewoon PHP gebruiken. Wat is er erg aan dat een pagina opnieuw geladen wordt?
 
Kris Peeters

Kris Peeters

26/01/2011 15:05:02
Quote Anchor link
Dit zou moeten werken.

Uiteraard mysql connectie gegevens aanpassen.

Controleer of de velden de zelfde namen hebben ...
eventueel (vrij waarschijnlijk) moet je de SQL strings aanpassen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
<?php
  // database openen en connecteren en zo...
  $link = mysql_connect('localhost', 'root', 'paswoord');
  mysql_select_db('phphulp', $link);
  
  $vak_options = '<option value="0">--- KIES EEN VAK ---</option>';
  $sql_vak = "SELECT id, naam FROM vak ORDER by naam";
  $res_vak = mysql_query($sql_vak);
  while ($row = mysql_fetch_assoc($res_vak) ) {
    // onthouden welke option gekozen was
    $selected = '';
    if ( (!empty($_POST['vak'])) && $_POST['vak'] == $row['id']) {
      $selected = ' selected="selected"';
    }

    $vak_options .= '<option'. $selected .' value="'. $row['id'] .'">'. $row['naam'] .'</option>' .PHP_EOL ;
  }

  
  $proeven_options = '<option value="0">--- KIES EERST EEN VAK ---</option>';
  if (!empty($_POST['vak'])) {
    // Gegevens helen van de tabl proeven
    $proeven_options = '<option value="0">--- KIES EEN PROEF ---</option>';
    $sql_proeven = "SELECT id, titel, beschrijving FROM proeven WHERE vak_id = ". (int) $_POST['vak'] ." ORDER by titel";
    $res_proeven = mysql_query($sql_proeven);
    while ($row = mysql_fetch_assoc($res_proeven) ) {
      // onthouden welke option gekozen was
      $selected = '';
      if ( (!empty($_POST['proef'])) && $_POST['proef'] == $row['id']) {
        $selected = ' selected="selected"';
      }

      $proeven_options .= '<option'. $selected .' value="'. $row['id'] .'">'. $row['titel'] .'</option>' .PHP_EOL ;
    }
  }

  
  echo '
  <form action="" method="post">
    <select name="vak">
    '
. $vak_options .'
    </select>
    <select name="proef">
    '
. $proeven_options .'
    </select>
    <input type="submit" value="GO"/>
  </form>
'
;
?>


EDIT:
Kwestie dat je weet waarmee ik getest heb.
SQL dump:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
CREATE TABLE proeven (
  id int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  titel varchar(255) NOT NULL,
  vak_id int(11) NOT NULL,
  beschrijving text NOT NULL,
  PRIMARY KEY (id)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1;
INSERT INTO proeven (id, titel, vak_id, beschrijving) VALUES
(1, 'valversnelling', 1, 'Een kanonbal samen met een knikker van de toren van Pisa laten vallen'),
(2, 'lichtbreking', 1, '...'),
(3, 'statische elektriciteit', 1, '...'),
(4, 'dissectie kikker', 2, '...'),
(5, 'DNA uit ajuin halen', 2, '...'),
(6, 'platonische lichamen', 3, '...'),
(7, 'kansberekening', 3, '...');
-- --------------------------------------------------------
CREATE TABLE vak (
  id int(11) NOT NULL AUTO_INCREMENT,
  naam varchar(255) NOT NULL,
  PRIMARY KEY (id)
) ENGINE=InnoDB  DEFAULT CHARSET=latin1;
INSERT INTO vak (id, naam) VALUES
(1, 'Fysica'),
(2, 'Biologie'),
(3, 'Wiskunde');
Gewijzigd op 26/01/2011 16:31:15 door Kris Peeters
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.