Selectie meegeven aan een dropdownbox

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Donny Wie weet

Donny Wie weet

31/08/2011 17:19:39
Quote Anchor link
Hoi,

Ik heb een script gemaakt voor mijn werk met kaartjes, alleen wanneer in het dropdownmenu kaartje 1 wordt geselecteerd, moet ie een achtergrond afbeelding gebruiken die daaraan koppelt, kaartje 2 etc etc. Ik denk dat je beter kan kijken dan snap je me beter.

Groeten

Manier 1

<html>
<body>


//Formulier
<form action="index.php" method="post"
Kies kaartje: <select name="kaartkeuze">
<option value="images/1.png">kaart1</option>
<option value="images/2.png">kaart2</option>
<option value="images/3.png">kaart3</option>
<option value="images/4.png">kaart4</option>

<img src="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $_POST['kaartkeuze1']; ?>
"/>

</body>
</html>





Manier 2

<html>
<body>


//Formulier
<form action="index.php" method="post"
Kies kaartje: <select name="kaartkeuze">
<option value="kaart1">kaart1</option>
<option value="kaart2">kaart2</option>
<option value="kaart3">kaart3</option>
<option value="kaart4">kaart4</option>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php

if ($_POST['kaartkeuze'] == kaart1) {

}

echo "<img src="images/1.png"/>";

}
elseif ($_POST['kaartkeuze'] == kaart2) {

}

echo "<img src="images/2.png"/>";

}


// Zo door tot kaartje ##
?>

</body>
</html>


Someone with a solution?
Gewijzigd op 31/08/2011 17:20:31 door Donny Wie weet
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:22:36
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

31/08/2011 17:40:08
Quote Anchor link
Echo de waarde van $_POST['kaartkeuze'] eens om te zien wat daar wordt meegegeven.

De vergelijking in je if gaat volgens mij sowieso niet werken.
Ook je echo gaat problemen geven.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

31/08/2011 17:47:35
Quote Anchor link
Obelix,

Wanneer ik de waarde een echo geef dan komt de waarde er goed uit. Wanneer ik de var koppel met een automatische waarde ook zoals:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$test
= waarde;
 echo $test;

?>


daarom snap ik ook zelf niet waarom het nie werkt:S
 
- SanThe -

- SanThe -

31/08/2011 18:50:42
Quote Anchor link
Donny van Grondelle op 31/08/2011 17:47:35:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
$test
= waarde;
 echo $test;
?>


Dit werkt natuurlijk niet.
Of is 'waarde' een reeds gedefinieerde constante?
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

01/09/2011 12:05:57
Quote Anchor link
Donny,

Ik zou in jouw plaats alles wat met tekst te maken heeft in php tussen enkele haakjes zetten ('tekst').

Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if ($_POST['kaartkeuze'] == 'kaart1') {
    #then...
}else{
    #anders..
}
?>


Ik zie ook dat je hetgeen dat moet gebeuren in een bepaald geval, niet TUSSEN de {} haakjes staat, maar erna...
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if($iets == 'iets anders'){
    //HIER moet hetgeen staan dat in dit geval moet gebeuren
}else{
    //HIER moet het andere geval staan.
}
?>


Ook waar je die img wilt echo-en gebruik je beter
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo '<img src="images/2.png"/>';?>


Als je een bepaalde PHP variabele tussen tekst wilt zetten, onderbreek je de test tussen haakjes op volgende manier:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$var1
= 'een variabele';
$var2 = 'Dit is '.$var1.' tussen tekst in PHP.';
echo $var2;

//result: Dit is een variabele tussen tekst in PHP.
?>
Gewijzigd op 01/09/2011 12:13:09 door Ruben Vanhoeyveld
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

01/09/2011 13:14:12
Quote Anchor link
Het is wel de bedoeling dat de img iedere keer een andere waarde bevat zodat hij van afbeelding veranderd. Ik heb een aantal afbeeldingen die moeten wijzigen wanneer ik een andere selectie in het dropdownmenu geef. Elseif werkt niet, terwijl dat wanneer ik $voorbeeld een locatie van het bestand geef dan doet ie het wel.

Zijn er ook andere oplossing inplaats van een dropdown/$_POST manier?


Ik heb hier de code die ik gebruik om te testen. Ik heb ook de $_POST['kaartje'] ge-echo-d, en die komt er goed uit dus daar ligt het niet aan...

Aan de locatie van het plaatje ook niet want zoals jullie kunnen zien heb ik 2 <img src"" /> gebruikt, 1 met een waarde die kan wijzigen en 1 met een vaste waarde.

EDIT:

Ik hou er niet van als iets niet lukt en zet dapper door tot ik resultaat heb:D


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?

if ($_POST['kaartje'] == donkergroen) {
    echo '<img src="images/dgr.png" />';
    }
elseif ($_POST['kaartje'] == donkeroranje) {
        echo '<img src="images/dor.png" />';
        }


?>




Dit werkt:D Is het wel de goede manier vraag ik me af. Hoor graag opbouwende kritieken
Gewijzigd op 01/09/2011 13:44:21 door Donny Wie weet
 
- SanThe -

- SanThe -

01/09/2011 14:40:36
Quote Anchor link
Zijn 'donkergroen' en 'donkeroranje' constanten?
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

01/09/2011 15:03:01
Quote Anchor link
het zijn de value's van een option in een select box

<select name="kaartje">
<option value="donkergroen">Donkergroen</option>
<option value="donkeroranje">Donkeroranje</option>
Gewijzigd op 01/09/2011 15:07:16 door Donny Wie weet
 
- SanThe -

- SanThe -

01/09/2011 15:07:59
Quote Anchor link
Dan zijn het dus strings en moeten ze tussen (enkele) quotes staan.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

01/09/2011 15:17:51
Quote Anchor link
Hoe bedoel je?

Kan je eventueel een voorbeeld laten zien?
 
- SanThe -

- SanThe -

01/09/2011 15:28:26
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
// Niet (geeft een Notice melding)
if ($_POST['kaartje'] == donkergroen) {
// Maar
if ($_POST['kaartje'] == 'donkergroen') {
?>
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

01/09/2011 15:30:44
Quote Anchor link
Aaaaaah zo :) Nja ik zette altijd de error reporting uit:P Heel fout ik weet het maar wist niet meer hoe het moest xD Bedankt SanThe :)
 
Ruben Vanhoeyveld

Ruben Vanhoeyveld

01/09/2011 15:38:20
Quote Anchor link
Dat werd je van in het begin al verteld, Donny.. Je zou opmerkingen moeten opnemen en bekijken alvorens te oordelen dat het niet daaraan ligt.

Hopelijk is je probleem opgelost.
 
Donny Wie weet

Donny Wie weet

01/09/2011 17:07:34
Quote Anchor link
Ruben, probleem is inderdaad opgelost. Ook op jouw manier. Ik had het wel goed gelezen, alleen het progamma wat ik gebruik gooit de haakjes gelijk dicht en moet dan een stapje terug klikken. Dit wil ik weleens vergeten en krijg je het resultaat wat ik had. In ieder geval bedankt voor de hulp allemaal:)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.