Selectiemaken

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Medior C# Developer

Samen met het development team zorg je ervoor dat alle systemen achter de schermen vlekkeloos werken. Wat doe je als Medior C# Developer bij Coolblue? Als C# developer doe je regelmatig mee aan brainstormsessies over user experience, data en task flow met de UX Designer, Product Owner en Data Scientist in je team. Daarnaast schrijf je op zichzelf staande, consistente en testbare code die goed onderhoudbaar en toekomstbestendig is. Ook C# Developer worden bij Coolblue? Lees hieronder of het bij je past. Dit vind je leuk om te doen Werken met verschillende soorten data-opslag, zoals Oracle of AWS. Problemen oplossen

Bekijk vacature »

Front end developer

Functie Jij als front end developer gaat werken binnen de teams van onze klant, uiteraard met alle moderne technieken. Opdrachten worden echt gericht op jouw leerdoelen en jouw behoeftes. Wij hebben een omgeving gecreëerd waarin je echt jezelf kan zijn en waar echt gekeken wordt naar jouw voorkeuren. Maak je een fout? Geen probleem, leer ervan en dan ga weer door. Door de variëteit aan werk kun je in verschillende omgevingen een kijkje nemen en dus jezelf snel ontwikkelen. Eisen Je bent communicatief vaardig en houdt van een dynamische omgeving Je hebt HBO werk- en denkniveau Je hebt gedegen kennis

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET developer start jij in een development team met twee ervaren software ontwikkelaars. Jouw persoonlijke ontwikkeling is voor ons erg belangrijk en jij gaat dan ook meelopen met onze Senior .NET ontwikkelaar die jou met zijn kennis en ervaring een goede begeleiding kan aanbieden. Als team zijn jullie verantwoordelijk voor het schrijven van software voor onze toonaangevende Automatiseringssystemen. Jij gaat aan de slag met de onderhoud van de kernsoftware, ondersteund de software van derden door het gebruik van onze webservices en als team zijn jullie verantwoordelijk voor het ontwikkelen van onze backend oplossingen. Wij maken op dit

Bekijk vacature »

Database developer - SQL

Functie omschrijving Kan jij goed overweg met complexe algoritmes en het schrijven van procedures in T-SQL? Heb jij al wat ervaring opgedaan met SQL en vind je het tijd voor de volgende stap? Lees dan snel verder! Dit software bedrijf, gespecialiseerd in de ontwikkeling van logistieke software, is op zoek naar een ervaren SQL database developer. Jouw werkzaamheden zullen onder andere bestaan uit: Je sluit aan bij meetings en brengt het gehele logistieke proces in kaart. Vervolgens ga je als lead developer aan de slag om de klus te klaren. Je stuurt het junior developer team en helpt, zo nodig,

Bekijk vacature »

Robot Programmeur

Een verantwoordelijke baan met leuke uitdagingen. Heb jij ervaring met het programmeren van robots? Kan jij goed samenwerken met collega's die verschillende specialisaties hebben? Ben je oplossingsgericht, analytisch en flexibel? Ga dan aan de slag als Robot Programmeur bij Gibas in Nijkerk! Als Robot Programmeur kom je te werken bij Gibas. Dat betekent dat je gegarandeerd meewerkt aan unieke oplossingen in productieprocessen. Bij elk project moet er opnieuw geëngineerd en geprogrammeerd worden. Dat maakt jouw werk uitdagend! Voordat je robots gaat programmeren komt er het volgende bij kijken: De opdracht gaat van de afdeling Sales naar de afdeling Operations door

Bekijk vacature »

Randstad B.V.- Freelance Senior Fullstack Develope

Startdatum: 01.05.2023 Richttarief: € 75,00 - €85,00 Duur van de opdracht: 1 jaar Uren per week: 40 Werkmodel: Hybride, dinsdag en donderdag aanwezig op kantoor in Diemen en meer wanneer dit nodig is. Functieomschrijving: De ideale kandidaat gaat onderdeel uitmaken van een junior team binnen het foundation domein. Vanuit het foundation domein werkt dit team samen met andere foundation teams en teams uit het online domein (professionals B2B en B2C) voor het bouwen en integreren van HRM functionaliteiten (verlof en benefits) in de persoonlijke portal van Interim Professionals. Er is meer backend werk dan frontend, maar kandidaat moet beiden leuk

Bekijk vacature »

Junior/medior Back end developer PHP, Laravel

Functie Jij als ontwikkelaar komt te werken in een team bestaande uit 4 back end programmeurs, 2 vormgevers/ Front end developers en een online marketeer. Qua persoonlijkheden is het team erg gevarieerd van sportfanaten tot gameliefhebbers en Golfers. Een ding heeft iedereen hier gemeen; Passie voor goede code. In jouw rol zul je voor veel van je tijd je bezig houden met het ontwikkelen van maatwerk features en applicaties. Daarnaast hebben wij op aanvraag ook wel eens een website of onderhoudsklusje, die opgepakt moet worden en hier ben jij ook niet vies van. Jij als full stack developer zult dus

Bekijk vacature »

C# .NET Ontwikkelaar ASP.NET

Samengevat: Deze werkgever is een inkooporganisatie. Ben jij een ervaren .Net ontwikkelaar? Heb je ervaring met .Net en C#? Vaste baan: C# .NET Developer .Net MBO HBO €3.100 - €4.300 Onze missie is: “Een essentiële bijdrage leveren aan het verlagen van de integrale kostprijs van de aangesloten groothandels, middels het bundelen van inkoopvolume en het creëren van synergie met en tussen de groothandels en leveranciers, met scherpe inkoopprijzen, goede handelscondities en gerichte dienstverlening als resultaat” Zij werken voor MKB klanten. Deze werkgever heeft veel verschillende projecten. Houd jij van afwisseling? Dan zit je bij hun goed! De branche van dit

Bekijk vacature »

Medior/Senior Python developer (Django)

Functie Je komt te werken in het IT-team bestaande uit de Lead developer en 4 (medior/senior) developers. Gezamenlijk werken jullie aan de verbetering en uitbreiding van de software. Binnen het development team is er veel vrijheid en zelfstandigheid, zonder dat ze hiermee afdoen aan de kwaliteit. Zo hebben ze elke ochtend een korte stand-up (10:00 uur) en werken ze met pair-programming sessies. Ook is er een hele professionele ontwikkelcyclus waarbij code altijd eerst door een collega wordt getest voordat het naar deployement gaat. Er is een kwaliteitsfocus en dan biedt ruimte om verbeteringen echt door te voeren binnen de gehele

Bekijk vacature »

Senior Java developer

Als Senior Developer bij Sogeti ben je onderdeel van onze toonaangevende best-gecertificeerde Java community. Deze bestaat uit ruim 100 gepassioneerde professionals. In teamverband lever je mooie prestaties. Daarmee draag je aan bij de meerwaarde die wij leveren aan onze top-opdrachtgevers. Geen werkdag is hetzelfde! Je bent voortdurend bezig met het oplossen van allerlei complexe vraagstukken binnen bedrijfskritische systemen. Een voorbeeld hiervan is een cliënt-volgsysteem bij Reclassering Nederland. Andere klanten waar wij onder andere voor werken: KPN, Philips, Nationale-Nederlanden, Kamer van Koophandel, ABN AMRO, Bovemij, Aval en de Nationale Politie. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je verder te certificeren in dit vakgebied. We

Bekijk vacature »

Front-end developer

Functie Als front-end developer kom je te werken in een team van 30 gedetacheerde, en het team is momenteel flink aan het groeien. Je hebt ervaring met het bouwen van complexe bedrijfsapplicaties waar je gebruik maakt van de nieuwste technologieën waarmee jij elke klant omver blaast. Het gaat om uitdagende projecten met een gemiddelde doorlooptijd van 2 jaar. Hierdoor heb jij echt de volledige focus op een project en kun je flinke impact maken. Het team zit boordevol met ervaren developers die samen dezelfde ambitie delen. Aan de hand van opleidingen en trainingen kun je certificaten halen in jouw expertise

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Full stack developer

Functie Binnen een ontzettend stimulerende werkomgeving kom jij te werken in een software team van 14 developers. Met ontzettend stimulerend bedoel ik een modern pand, wat voorzien is van alle nodige soft- en hardware, zodat jij jouw werk goed kan uitvoeren. Daarnaast zitten ze in een bos, waardoor je in een groene omgeving rustig kunt werken. Het team bestaat uit front end, back end en full stack developers. Jij krijgt dus de keuze hier waar jij jezelf het liefst op zou richten, maar de voorkeur gaat uit naar back end. Er wordt hier Scrum (agile) gewerkt in multidisciplinaire teams met

Bekijk vacature »

Gezocht: .Net ontwikkelaars met een maatschappelij

Bedrijfsomschrijving Zoek jij als medior .Net ontwikkelaar een inspirerende werkplek bij een bedrijf met maatschappelijk verantwoordelijkheidsgevoel? Dan is deze vacature je op het lijf geschreven. De organisatie bestaat ruim 20 jaar en ze ontwikkelen in house applicaties waarmee de zorgsector enorm mee gebaat is. Jouw applicaties worden gebruikt door duizenden gebruikers waardoor je echt een waardevolle bijdrage kan leveren aan de maatschappij. Het bedrijf is zeer innovatief en vindt een goede werk/privé balans belangrijk. Je krijgt alle mogelijkheden om jezelf verder te ontwikkelen, je werktijden in te delen en daarnaast is het ook mogelijk om deels thuis te werken. Het

Bekijk vacature »

C# ontwikkelaar

Functie omschrijving Werk jij graag met C# en het .NET framework in een leuk familiebedrijf? Lees dan snel verder! Jouw takenpakket hierbij is: Je gaat maatwerk software ontwikkelen en softwareoplossingen creëren. Je gaat werken in een Microsoft omgeving (ASP.NET) en gebruikt daarnaast C# en MVC. Samen met het huidige IT team binnen deze organisatie verwerk je de wensen van de klant tot een (eind)product. Daarnaast optimaliseer je de bestaande software. Bedrijfsprofiel Deze organisatie is gevestigd in de omgeving van Best en is een echt familiebedrijf. Je komt te werken in een klein team van developers, die zich voornamelijk bezighouden met

Bekijk vacature »
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

29/06/2011 11:09:22
Quote Anchor link
Hoi Iedereen,

Ik heb een collectiepagina waarin ik met een select * From een tabel helemaal uitlees en print op het scherm.

Daarbij heb ik drie form gemaakt, zodat mensen de tabel kunnen filteren. Ik heb dit gedaan door aan elke form een if statment te hangen. Dus als je kiest voor categorie 1 zie je alleen de collectie die is ingedeel in categorie 1.

Nu wil ik de selectie verder filteren op deze query. En dan loop ik vast. Als ik bijvoorbeeld in categorie 1 wil filteren op kleur, voert het script deze filter toe op heel de tabel en niet alleen op mijn geprinte tabel.

Kan iemand mij helpen hoe ik dit op kan lossen?
Bedankt alvast.

Hieronder vind je mijn code.

Tabel met filter forms:
<html>
<table width="100%">
<tr>
<td><form name="categorie" action="" method="post" style="margin-bottom:20px;">Filter op Categorie:<br />
<input name="categorie" type="radio" onclick="submit()" value="design" />design<br />
<input name="categorie" type="radio" onclick="submit()" value="leuk" />leuk<br />
<input name="categorie" type="radio" onclick="submit()" value="saai" />saai
</form></td>

<td><form action="" method="post" style="margin-bottom:20px;">
Filter op opstelling:<br />
<input name="opstelling" type="radio" onclick="submit()" value="eiland" />eiland<br />
<input name="opstelling" type="radio" onclick="submit()" value="l-vorm" />l-vorm<br />
<input name="opstelling" type="radio" onclick="submit()" value="recht" />recht
</form></td>
</tr>
</table>
</html>

En tabel met mijn php code:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php //
    if (isset ($_POST['categorie'])){
        $query = "SELECT img_thumb FROM collectie WHERE categorie = '".$_POST['categorie']."' ";
    }

    
    
    elseif (isset ($_POST['opstelling'])){
        $query = "SELECT img_thumb FROM collectie WHERE opstelling = '".$_POST['opstelling']."' ";
    }

    
    else
    $query = "SELECT img_thumb FROM collectie";
    $result_collectie = mysql_query($query) or die ("FOUT: " .mysql_error());
    
    while (list ($img_thumb) = mysql_fetch_row($result_collectie) ){
    echo ("<td><img src='img/collectie/".$img_thumb.".jpg'/></td>");}
    ?>



Bedankt alvast voor jullie hulp!
Gewijzigd op 29/06/2011 11:13:36 door Ed van Papenrecht
 
PHP hulp

PHP hulp

05/05/2024 13:59:29
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2011 11:23:12
Quote Anchor link
Waarom twee formulieren? Het is nu óf de één óf de ander. Voeg ze samen.

Toevoeging op 29/06/2011 11:24:40:

Script is trouwens lek => SQL-Injection.
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

29/06/2011 11:27:25
Quote Anchor link
SQL injection moet in inderdaad nog toepassen.
Ik had ze eerst in 1 form staan alleen dan kan het maar 1x submitten terwijl ze in het begin er ook voor kunnen kiezen om bijvoorbeeld te filteren op opstelling in plaat van categorie.. Zet ik dit in 1 form dat pakt hij dit niet..

EDIT// Heb het nu samen gevoegd in 1 form. Het werkt toch wel.. excuses!
Gewijzigd op 29/06/2011 11:28:49 door Ed van Papenrecht
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2011 11:30:21
Quote Anchor link
Edwin van beers op 29/06/2011 11:27:25:
SQL injection moet in inderdaad nog toepassen.


Ik zou het proberen te vermijden ;-)


Haal onclick="submit()" weg en zet er een submit knop onder.
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

29/06/2011 11:34:42
Quote Anchor link
- SanThe - op 29/06/2011 11:30:21:
Edwin van beers op 29/06/2011 11:27:25:
SQL injection moet in inderdaad nog toepassen.


Ik zou het proberen te vermijden ;-)


Haal onclick="submit()" weg en zet er een submit knop onder.


haha inderdaad,
Ik heb er 1 submit button onder gezet, maar helaas hij filtert het nog niet zoals ik wil. Zodra ik categorie 1 kies en daarna opstelling eiland, krijg ik nog alle eilanden te zien. Ook degene die in categorie 2 staan.. En dat wil ik juist niet..
HOe kan ik dat oplossen?


Toevoeging op 29/06/2011 11:56:14:

Okey,

Het is me gelukt om de selectie te filteren wanneer je alle keuzes aanvinkt die je wilt hebben. Bijvoorbeeld. Je wilt uit categorie 1 de eiland opstelling. Dan vink je dit in het begin in het formulier aan. Als je op verzenden klikt laat hij alleen de eilanden uit categorie 1 zien. Hier ben ik blij mee..

Alleen nu wil ik een stap verder.
Je kiest categorie 1 en drukt op verzenden. Alles van categorie 1 wordt getoond. Nu wil de bezoeker deze selectie uitbreiden met alleen eilanden. De bezoeker drukt op eiland en daarna op verzenden.. Helaas hij laat alle eilanden zien, ook die uit categorie 2 en 3... Het script onthoud dus niet dat hij al een query heeft uitgevoerd en dat hij op die query de selectie moet toevoegen van Opstelling = eiland..

Hoe kan ik dit realiseren..

Mijn php code nu is:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
<?php
    
    if (isset ($_POST['categorie'], $_POST['opstelling'])){
        $query = "SELECT img_thumb FROM collectie WHERE categorie = '".$_POST['categorie']."' AND opstelling = '".$_POST['opstelling']."'";
    }

    
    elseif (isset ($_POST['categorie'])){
        $query = "SELECT img_thumb FROM collectie WHERE categorie = '".$_POST['categorie']."' ";
    }

    
    
    
    elseif (isset ($_POST['opstelling'])){
        $query = "SELECT img_thumb FROM collectie WHERE opstelling = '".$_POST['opstelling']."' ";
    }

    
    else
    $query = "SELECT img_thumb FROM collectie";
    $result_collectie = mysql_query($query) or die ("FOUT: " .mysql_error());
    
    while (list ($img_thumb) = mysql_fetch_row($result_collectie) ){
    echo ("<td><img src='img/collectie/".$img_thumb.".jpg'/></td>");
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2011 11:58:10
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<?php
$query
= "SELECT img_thumb FROM collectie";
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST")
{

    if(isset($_POST['categorie']) or isset($_POST['opstelling']))
    {

        if(isset($_POST['categorie']) and isset($_POST['opstelling']))
        {

            $query .= " WHERE categorie = '" . mysql_real_escape_string($_POST['categorie']) . "'
                        AND opstelling = '"
. mysql_real_escape_string($_POST['opstelling']) . "'";
        }

        elseif(isset($_POST['categorie']))
        {

            $query .= " WHERE categorie = '" . mysql_real_escape_string($_POST['categorie']) . "'";
        }

        else
        {
            $query .= " WHERE opstelling = '" . mysql_real_escape_string($_POST['opstelling']) . "'";
        }        
    }
}

$result_collectie = mysql_query($query);
if(!$result_collectie)
{

    echo 'Error';
}

else
{
    // afhandelen
}
?>
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

29/06/2011 12:26:07
Quote Anchor link
MMM ik heb je code overgenomen, maar helaas. Nu filtert deze helemaal niets meer...:(
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2011 12:30:43
Quote Anchor link
Hoe ziet het formulier er nu uit?
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

29/06/2011 12:33:24
Quote Anchor link
Edwin van beers op 29/06/2011 12:26:07:
MMM ik heb je code overgenomen, maar helaas. Nu filtert deze helemaal niets meer...:(


Dit is inderdaad wel een stuk net geschreven code:) Hij werkt weer, alleen het werkt wel weer zoals de eerste keer. Dus nog steeds niet dat je na een selectie nog een selectie op die selectie kan maken.. Maar misschien moet ik dit nog neit toepassen. En moet de bezoeker het gewoon vanaf begin selecteren:)

Bedankt iig!
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2011 12:34:55
Quote Anchor link
Als het goed is kan je nu twee radiobuttons aanklikken en krijg je exact wat je vroeg.

Toevoeging op 29/06/2011 12:49:40:

Ik heb het hier even getest. Het werkt perfect.
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

29/06/2011 13:06:31
Quote Anchor link
Inderdaad het werkt... Ik ga hem nu uitbreiden met selectbox zodat je in meerdere categorieen kunt zoeken.. Even kijken hoe ik dat ga doen, maar denk dat ik met jouw code een heel eind kan komen..Bedankt!

Toevoeging op 29/06/2011 13:22:37:

Toch nog een vraag, sorry..;)

het werkt nu perfect, alleen aangezien ik straks een hele collectie moet weer geven wil ik werken met pagenumbers. Ik heb daarvoor een functie van internet gehaald en deze in mijn website gebouwd.. Deze werkt goed, alleen het werkt niet meer als je bijvoorbeeld op pagina twee bent en je wilt een selectie maken. Dit komt omdat je dan op een andere pagina bent waar hij de overige sql niet meer heeft geladen...

Is dit op te lossen?
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2011 13:24:07
Quote Anchor link
Sorry, maar de vraag is mij niet duidelijk.
 
Ed van Papenrecht

Ed van Papenrecht

29/06/2011 13:26:26
Quote Anchor link
Dit ist trouwens de code die ik er voorgebruik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
<?php
/**
 * Used for building query's witch need pagination.
 */

class PagedQuery
{
    /** @var integer Total number of records */
    var $total;
    /** @var integer Record length of a page */
    var $pageSize;
    /** @var integer Total pages */
    var $pages;
    /** @var string Current requested page */
    var $currentPage;
    /** the variable in the url to indicate the current page. Defaul = 'page' */
    var $pageVar;

    /**
    * Construct a PagedQuery. The $query variable will be replaced by a new
    * query wich will allow pagination.
    * @param string $query Sql select query
    * @param integer $totalRows Number of rows to show on a page
    * @param integer $pageVar (optional) The used variable for pagination
    */

    function __construct(&$query, $totalRows, $pageVar = "page")
    {
    
        // set pageVar
        $this->pageVar = $pageVar;
        
        // Get the current page
        if (isset($_GET[$pageVar]) && is_numeric($_GET[$pageVar]))
        {

            $currentPage = $_GET[$pageVar];
        }

        else
        {
            $currentPage = 1;
        }

        
        $this->pageSize = $totalRows;
        $this->currentPage = $currentPage;
        
        $query = strtolower($query);
        // Split the query to create a new count query
        list($queryStart, $queryEnd) = explode(" from ", $query, 2);
        
        // Create the count query
        if (substr_count($queryEnd,"group by ",1) == 1)
            $query = "select count(*) from (select count(*) from " . $queryEnd . ") as t1";
        else
            $query = "select count(*) from " . $queryEnd;
        
        // Get the total rows
        $result = mysql_query($query);
        $row = mysql_fetch_row($result);
        $this->total = $row[0];
        
        // bereken het aantal pagina's
        $this->pages =  ceil($this->total / $totalRows);
        
        // Create the new query
        $offset = ($currentPage - 1) * $totalRows;
        $query = $queryStart . " from " . $queryEnd . " limit " . $offset . "," . $totalRows . " ";

    }

    
    /**
     * Get the base link from the requested url current
     * Used to build the page links
     */

    public function getBaseUrl()
    {

        
        if (!isset($_GET[$this->pageVar]))
        {

            if ($_SERVER['QUERY_STRING'] == "")
                return "?" . $this->pageVar . "=";
            else
                return "?" . $_SERVER['QUERY_STRING'] . "&" . $this->pageVar . "=";
        }

        else
        {
            // replace and append the query string
            if (sizeOf($_GET) <= 1)
            {

                return "?" . $this->pageVar . "=";
            }

            else
            {
                // try to replace the var
                $newQueryString = str_replace("&" . $this->pageVar . "=" . $_GET[$this->pageVar], "", $_SERVER['QUERY_STRING']);
                // try to replace the first var
                $newQueryString = str_replace($this->pageVar . "=" . $_GET[$this->pageVar], "", $newQueryString);
                // correct & if this is the first char
                if(substr($newQueryString,0,1) == "&")
                {

                    $newQueryString = substr($newQueryString,1,strlen($newQueryString)-1);
                }

                
                return "?" . $newQueryString . "&" . $this->pageVar . "=";
            }
        }
        
    }

    
    /**
     * Get the url for the first page,
     * without the page infor in the url.
     * This will prevent urls with duplicate content
     * for search engine optimization.
     */

    public function getFirstUrl()
    {

        if (isset($_GET[$this->pageVar]))
        {

            // try to replace the var
            $newQueryString = str_replace("&" . $this->pageVar . "=" . $_GET[$this->pageVar], "", $_SERVER['QUERY_STRING']);
                // try to replace the first var
            $newQueryString = str_replace($this->pageVar . "=" . $_GET[$this->pageVar], "", $newQueryString);
            // strip off last character for correct url
            return "?" . $newQueryString;
        }

        else
        {
            if ($_SERVER['QUERY_STRING'] != "")
            {

                return "?" . $_SERVER['QUERY_STRING'];
            }

            else
                return ".";
        }
    }


    /**
     * Shorcut function for calling the static
     * method pageLinks from class Pagination
     */
    
    public function pageLinks()
    {

        return Pagination::pageLinks($this);
    }

    
    /**
     * Shorcut function for calling the static
     * method simplePageLinks from class Pagination
     */
    
    public function simplePageLinks()
    {

        return Pagination::simplePageLinks($this);
    }

}

?>



Wat ik dus eigenlijk wil is dat wanneer je op pagina 2 klikt je niet naar http://localhost/test/keuken-collectie.php?page=2 gaat maar gewoon op http://localhost/test/keuken-collectie.php blijft zodat de query hetzelfde blijft. Zodra je naar page2 gaat vervangt hij de query....
Gewijzigd op 29/06/2011 13:30:27 door Ed van Papenrecht
 
- SanThe -

- SanThe -

29/06/2011 13:29:00
Quote Anchor link
Voor classes moet je niet bij mij zijn.
Misschien kan iemand anders je daar mee helpen.

Toevoeging op 29/06/2011 13:30:02:

Ik moet trouwens nu weg.
Succes verder.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.