Serialize checkboxes laat niets zien

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP developer

Functie omschrijving Voor een klein bedrijf in de buurt van Nieuwegein zijn wij per direct op zoek naar een talentvolle PHP developer. Er wordt veel ruimte geboden voor eigen initiateven, waardoor je een mooie stempel kan drukken op jouw eigen werkzaamheden (zowel operationeel als strategisch). Het bedrijf heeft middels externe programmeurs een multimedia platform ontwikkeld, maar willen geleidelijk de ontwikkeling naar binnen halen. Om die reden zoeken zij een communicatieve interne PHP developer die graag meebouwt aan het succesvolle product. Je gaat de volgende werkzaamheden verrichten: Platform beheren en programmeren (PHP, MySQL, JQuery, Javascript, XML & HTML); Communicatie en aansturing

Bekijk vacature »

Junior .NET developer

Functie Als junior .NET Core developer wordt jij onderdeel van ons team met drie breed ontwikkelde software engineers en een flexibele schil met zes ervaren freelancers. Jij gaat mee in de visie van onze organisatie om als IoT partner in deze branche specifieke markt “het” platform te blijven innoveren en deze ook steeds slimmer te maken. Wij hopen dan ook zeker dit in de toekomst te kunnen realiseren met bijvoorbeeld Artificial Intelligence. De architectuur van ons platform is opgemaakt uit een deel eigen protocol, een interface laag en een laag welke de protocollen van derde partijen vertaald naar het eigen

Bekijk vacature »

Senior Organisatieontwikkelaar

Als Organisatieontwikkelaar zorg je ervoor dat we in het magazijn van Coolblue altijd vooruit voetballen op het gebied Medewerker en Organisatie Ontwikkeling. Zo draag je bij aan een toekomstbestendig magazijn waar we klanten én medewerkers elke dag blijven verwonderen. Wat doe je als Senior Organisatieontwikkelaar bij Coolblue? Als Organisatieontwikkelaar werk je voor het magazijn van Coolblue. Je krijgt er energie van om continue te bouwen aan een toekomstbestendige organisatie. Dat doe je samen met 17 collega's in het HR-team, ieder met een eigen specialisme. Je werkt graag zelfstandig en je weet snel je weg te vinden als verandermanager. Ook ben

Bekijk vacature »

Front end ontwikkelaar

Functie Het huidige team bestaat uit momenteel uit 5 back end developers verdeeld van senior tot junior. Omdat de gehele front end van applicaties anders gaan insteken zijn ze op zoek naar een ervaren Front end developer die hen kan helpen de juiste keuzes te maken. Je krijgt veel vrijheid om te bepalen hoe je dit wilt ontwikkelen en vrijheid in welke techniek je hiervoor wilt gebruiken. Je zult je dus bezighouden met architectuur, documentatie en natuurlijk ontwikkeling van nieuwe functionaliteiten binnen de verschillende applicaties. natuurlijk heb jij ook mogelijkheden om te sparren binnen het team, maar ze gaan uit

Bekijk vacature »

Magento2 Developer

Functie Ben jij een ontwikkelaar en wil jij een volgende stap zetten en als teamlead aan de slag? Lees dan snel verder! Voor een gewilde opdrachtgever in omgeving Delft zijn wij op zoek naar een programmeur die als meewerkend voorman aan de slag wilt gaan. Een developer die een team van twee man aan zal sturen. Jouw werkzaamheden zullen er als volgt uitzien; Ontwikkelen en ontwerpen van API's; Maatwerkoplossingen; Databeveiliging; Optimalisatie webshops; Ontwikkelen technische implementaties voor verbetering database; Aanspreekpunt voor de organisatie en verantwoordelijk voor de aansturing van externe developers. Zoek je veel uitdaging en veelzijdigheid in je werk dan

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Create elegant interfaces using VueJS for thousands of users? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Front-end Developer. Thanks to your efforts, our services are always presented in style. As a Front-end Developer you are responsible for website development and improving customer experience based on data analyze. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Front-end Developer you score by: Writing elegant, testable components without side-effects to provide functionality to the users Website development, adding

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie De perfecte combinatie tussen techniek en vastgoed. Werk samen met de senior software developer om allerlei software van fluX te verbeteren. Gelukkig voel jij je helemaal thuis in de codewereld van .NET. Dus of je nu bezig bent met het verhogen van de conformiteitscore of het automatiseren van allerlei taxatiemodellen, jij weet precies hoe je de doelstellingen realiseert. En dat terwijl je ook samenwerkt met een extern ontwikkelteam. Waar dit team bepaalde softwaresystemen ontwikkelen, richt jij je vooral op onze Nederlands georiënteerde producten en alle wetgeving die daarbij komt kijken. Voor minimaal 32 uur per week verrijk jij onze

Bekijk vacature »

Oracle APEX Ontwikkelaar (3.500-6.000 euro)

Bedrijfsomschrijving Ben jij een getalenteerde Oracle APEX ontwikkelaar met minimaal één jaar ervaring in het ontwikkelen van Oracle APEX-applicaties? Ben je gepassioneerd over het ontwikkelen van bedrijfskritische oplossingen en wil je werken bij een toonaangevend consultancybedrijf? Dan zijn wij op zoek naar jou! Deze organisatie beschikt over zowel inhouse als externe projecten, maar bovenal over een sterk team en netwerk van opdrachten waardoor jij jezelf verder kunt ontwikkelen. Het team bestaat uit een aantal junior en medior developers, maar vooral uit senioren. De business unit managers binnen het team zijn mensen die hun vak verstaan en zelf als Oracle APEX

Bekijk vacature »

PHP Laravel Ontwikkelaar

Functie omschrijving Weet jij alles over Laravel en krijg je energie van het developen van software hiermee? Laat het weten want wij zoeken een PHP/Laravel developer in regio 's-Hertogenbosch voor klein bedrijf welke softwareoplossingen maakt voor hun klanten. Jouw taken hierbij: Softwareapplicaties ontwikkelen en verder optimaliseren in veel diverse projecten op basis van Agile/Scrum. Documentatie schrijven over applicaties. Uitleg geven over software en applicaties Klantcontact hebben over bestaande applicaties. Techstack: PHP, Laravel, HTML, CSS, Javascript. Bedrijfsprofiel Deze organisatie zit in de regio van 's-Hertogenbosch en is een klein bedrijf. Er werken circa 15 medewerkers, verdeeld in meerdere teams, zoals back-end

Bekijk vacature »

Java developer

Functie Je gaat aan de slag als Tester voor een aantal mooie projecten. Je komt terecht in een DevOps team waar jij aan de slag gaat om de kwaliteit te waarborgen omtrent de maatwerk software voor de klanten. Je draait je hand er niet voor om de adviserende rol te bekleden op het gebied van testautomatisering en het opzetten van testframeworks. Zoals aangegeven ga je daadwerkelijk in het eigen team aan de slag en is het daarnaast ook gebruikelijk bij de klanten op locatie te komen om te werken aan de opdrachten. Je krijgt zodoende echt een mooie kijk in

Bekijk vacature »

Fullstack developer - medior

Functie omschrijving Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging en zou jij graag bij een platte maar informele organisatie willen werken? Voor een mooi softwarebedrijf in omgeving Dordrecht zijn wij op zoek naar versterking voor op de afdeling Software Development! Als Fullstack developer wordt je bij dit bedrijf onderdeel van de volledige ontwikkeling van requirement tot oplevering! Werkzaamheden Jouw focus ligt op de front end en alles wat daarbij komt kijken. Je gaat ontwerpen, ontwikkelen, testen en valideren. Je zult voornamelijk werken met React.js en Typescript. Maar ook Javascript, HTML en CSS komen aanbod. Daarnaast zal je ook regelmatig met

Bekijk vacature »

PHP Software Developer

Functie omschrijving PHP Software Developer gezocht! Voor een organisatie in de regio Zeist die zich bezighoud met het verbeteren van de medicatieveiligheid zoeken wij een Software Developer. In deze functie zijn wij op zoek naar een slimme en enthousiaste Developer die interesse heeft in farmacie, logistiek en ICT. Daarnaast beschik je over een goed analytisch vermogen en ben je van nature gestructureerd en resultaatgericht. Je moet in deze functie daadkrachtig, flexibel en communicatief goed zijn. Je verantwoordelijkheden bestaan uit: Object georiënteerd programmeren; Werken in een scrumteam aan de ontwikkeling van een medicatiebewakingssysteem; Meedenken over de mogelijkheden en onmogelijkheden van projecten;

Bekijk vacature »

Medior/senior front end developer

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn ze op zoek naar een Technische front end developer. Momenteel hun front end back end team gescheiden aan het werk. Hier willen ze verandering in krijgen. Omdat ook veel interne applicaties ontwikkeld worden zoeken ze iemand die hen kan helpen om de interne applicaties te voorzien van de juiste Vue.js componenten. Zodoende willen ze de interactie tussen front end en back end versoepelen en de volgende stap binnen het platform gaan zetten. Deze componenten die jij ontwikkeld zullen in elk project gebruikt worden. Het back end team bestaat momenteel uit 8 ontwikkelaars

Bekijk vacature »

3D BIM Add-on Developer

Als 3D BIM add- on ontwikkelaar bij KUBUS ontwikkel je add-ons (BCF Managers genaamd) voor de toonaangevende building information modeling (BIM) programma's Revit, Navisworks, Archicad, AutoCAD en Tekla Structures. BCF Managers maken gegevensoverdracht mogelijk tussen BIM-software en BIMcollab. Je werkt zowel aan de front- als aan de back-end. Als softwarebedrijf bevindt KUBUS zich in een unieke positie. We bouwen aan onze eigen producten die wereldwijd door tienduizenden gebruikers worden gebruikt. Ons bedrijf heeft precies de juiste grootte: groot genoeg om echt impact te maken in de markt, maar klein genoeg om als individuele ontwikkelaar invloed uit te kunnen oefenen en

Bekijk vacature »
Snelle Jaap

Snelle Jaap

01/12/2015 14:12:42
Quote Anchor link
Ik heb een contactformulier die een paar checkboxes heeft. Het formulier post gewoon, alles werkt. Alleen post hij de checkboxes niet. Dit is wat ik nu heb.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
<?
<div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox1" value="Kantel">
        <
span>Kantel</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox2" value="Schuif">
        <
span>Schuif</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox3" value="Deuropening">
        <
span>Deuropening</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox4" value="Draai">
        <
span>Draai</span>
    <
/label>
<
/div>
<
div>
    <
label>
        <
input type="checkbox" name="checkbox[]" id="checkbox5" value="Draai/kantel">
        <
span>Draai/kantel</span>
    <
/label>
<
/div>

?>


Dit is mijn mailsript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
<?php
session_cache_limiter('nocache');
header('Expires: ' . gmdate('r', 0));

header('Content-type: application/json');

// Enter your email address
$to = '[email protected]';

$subject = $_POST['subject'];

if($to) {
    $name = $_POST['name'];
    $email = $_POST['email'];

    $fields = array(
        0 => array(
            'text' => 'Naam',
            'val' => $_POST['name']
        ),

        1 => array(
            'text' => 'Email adres',
            'val' => $_POST['email']
        ),

        2 => array(
            'text' => 'Adres',
            'val' => $_POST['adres']
        ),

        3 => array(
            'text' => 'Afleveradres',
            'val' => $_POST['afleveradres']
        ),

        4 => array(
            'text' => 'Postcode',
            'val' => $_POST['postcode']
        ),

        5 => array(
            'text' => 'Plaats',
            'val' => $_POST['plaats']
        ),

        6 => array(
            'text' => 'Tweede plaats',
            'val' => $_POST['plaats2']
        ),

        7 => array(
            'text' => 'Telefoonnummer',
            'val' => $_POST['telefoonnr']
        ),

        8 => array(
            'text' => 'Mobiel nummer',
            'val' => $_POST['mobielnr']
        ),

        9 => array(
            'text' => 'Type Raam',
            'val' => $_POST['checkbox']
        ),

        10 => array(
            'text' => 'Contactpersoon',
            'val' => $_POST['contactpersoon']
        ),

        11 => array(
            'text' => 'Bericht',
            'val' => $_POST['message']
        )
    );


    $message = "";
    foreach($fields as $field) {
        $message .= $field['text'].": " . htmlspecialchars($field['val'], ENT_QUOTES) . "<br>\n";
    }


    $headers = '';
    $headers .= 'From: ' . $name . ' <' . $email . '>' . "\r\n";
    $headers .= "Reply-To: " .  $email . "\r\n";
    $headers .= "MIME-Version: 1.0\r\n";
    $headers .= "Content-Type: text/html; charset=UTF-8\r\n";

    if (mail($to, $subject, $message, $headers)){
        $arrResult = array ('response'=>'success');
    }
else{
        $arrResult = array ('response'=>'error');
    }


    echo json_encode($arrResult);

}
else {

    $arrResult = array ('response'=>'error');
    echo json_encode($arrResult);

}

?>


En dit is het ajax stuk dat alles serialized:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
// Ajax Submit
    $.ajax({
    type: "POST",
    url: url,
    data: $("#contact-form").serialize(),
    dataType: "json",
?>

(Met nog wat extra eronder voor een success message maar dat is niet echt van toepassing bij het probleem)

De brackets achter de naam bij het formulier heb ik er neergezet omdat ik las dat dat moet bij checkboxes. Nu krijg ik alleen niks te zien bij het stuk checkboxes in de mail. Als ik de brackets weghaal dan laat hij maar 1 resultaat zien, ook als er meerdere zijn aangevinkt.

Hoe kan ik alle gecheckte boxes uitlezen in de mail? De waarden staan nu in een array.
 
PHP hulp

PHP hulp

02/05/2024 19:09:24
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/12/2015 14:24:22
Quote Anchor link
Wat je in jouw geval kunt doen is bij
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => $_POST['checkbox']
?>


Het volgende gebruiken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => implode(',', $_POST['checkbox'])
?>
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

01/12/2015 14:28:33
Quote Anchor link
Zoiets moet er inderdaad in.. Maar moet dat in het php script? Niet in ajax? Als ik toevoeg wat je net hebt gepost dan laat hij weer niets zien. Laat maar ik had een typo gemaakt. Thanks! Werkt nu.
Gewijzigd op 01/12/2015 14:29:56 door Snelle Jaap
 
- SanThe -

- SanThe -

01/12/2015 15:09:05
Quote Anchor link
Een checkbox wordt alleen meegestuurd met de POST als ie is aangevinkt, anders niet.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

01/12/2015 18:55:36
Quote Anchor link
Correct. Er zal dus wel even een controle met isset() toegevoegd moeten worden voor het geval iemand niets aanvinkt.
 
Snelle Jaap

Snelle Jaap

02/12/2015 09:43:42
Quote Anchor link
Ben van Velzen op 01/12/2015 18:55:36:
Correct. Er zal dus wel even een controle met isset() toegevoegd moeten worden voor het geval iemand niets aanvinkt.


Klopt, maar dat is alleen van toepassing als het required is om een checkbox in te vullen. Als het optioneel is maakt het niks uit lijkt me.
 
Ben van Velzen

Ben van Velzen

02/12/2015 11:18:49
Quote Anchor link
Dan maakt het juist uit, omdat je je anders undefined index notices krijgt. Dus:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
 'val' => isset($_POST['checkbox']) ? implode(',', $_POST['checkbox']) : ''
?>
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

02/12/2015 14:40:42
Quote Anchor link
Ik zou indien er geen checkboxen zijn aangevinkt de default waarde een leeg array laten zijn (in plaats van een lege string) zodat je deze waarde altijd als array kunt behandelen. Constructies als empty() werken dan toch hetzelfde.

EDIT: ah het wordt hier juist weer geserialiseerd, never mind :).
EDIT: als dat hele ding trouwens een value van een key-value paar is, doe je er wel verstandig aan hier nog ronde haken omheen te zetten, dus 'val' => ( X ? Y : Z ).
Gewijzigd op 02/12/2015 14:44:18 door Thomas van den Heuvel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.