Server bericht weergeven als er geen toestemming is

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Iltar van der berg

iltar van der berg

24/07/2008 22:17:00
Quote Anchor link
Als de bezoeker niet voldoet aan bepaalde eisen moet er een Unauthorized pagina van de server te voorschijn komen. Dit probeerde ik met:
header('HTTP/1.1 401 Unauthorized');

Echter leverd dat gewoon een blanco pagina. Hoe kan ik ervoor zorgen dat er netjes een unauthorized server message komt?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:50:34
 
B a s
Beheerder

B a s

24/07/2008 22:18:00
Quote Anchor link
Je eigen pagina maken als de header niet werkt?! ;)
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

24/07/2008 22:21:00
Quote Anchor link
Bah -.-"

Niet wat ik bedoel
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door iltar van der berg
 
--

--

24/07/2008 22:27:00
Quote Anchor link
Een custom error pagina?? Gewoon met htaccess doen..
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

24/07/2008 22:34:00
Quote Anchor link
En hoe doe je dat in htaccess, het is validatie voor een pagina die alleen via curl bereikt mag worden.
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

24/07/2008 22:43:00
Quote Anchor link
Staan deze niet automatisch geconfigureerd in Apache, even controleren in je httpd.conf (2.0) of apache2.conf(2.2.x) en kijken of de pagina's aanwezig zijn.
 
--

--

24/07/2008 22:54:00
Quote Anchor link
Dit zet je in je .htaccess:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ErrorDocument 401 /errors/404.php

Dan moet je alleen nog een mooi error-paginaatje maken en die in de dir errors (of waar je hem wilt, alleen even de url aanpassen) zetten.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door --
 
Iltar van der berg

iltar van der berg

25/07/2008 09:26:00
Quote Anchor link
dus als ik dan in php een header stuur met 401 Unauthorized, krijg ik bv /errors/401.php ??

Waarom kan dan niet gewoon de standaard?
 
Winston Smith

Winston Smith

25/07/2008 11:11:00
Quote Anchor link
Quote:
Echter levert dat gewoon een blanco pagina.
Dat is normaal. De header is wel verzonden, en de browser weet dat jij geen toegang hebt. Om dat te controleren kan je je site ook even telnetten bijvoorbeeld.

Je kan na het verzenden van de header dus wel een eigen bericht maken dat de bezoeker geen toegang heeft. Op dezelfde manier verstuur ik bijvoorbeeld wel eens normale webpagina's maar met een 404 - Not found-melding eraan. Op die manier worden ze niet opgenomen in de index van Google.

Edit:
In plaats van telnetten kan je ook de Webdeveloper's Toolbar (extensie) van Firefox gebruiken. Onder Information, View Response Headers kan je dan zien dat de juiste header wel verzonden is. Heb het net getest voor de zekerheid. :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Winston Smith
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.