server offline bericht

Overzicht

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan Renne

stefan Renne

24/07/2010 22:15:30
Anchor link
ik heb momenteel een server en een nas,
mijn nas staat van 10 tot 10 aan, wat ik graag zou willen is dat buiten de tijden dat mijn nas aanstaat het webdomein waaraan mijn nas vast zit word doorgestuurd naar mijn server zodat ik daar een bericht kan weergeven van "server is offline" ofzo.

Dus kort samengevat ik zoek een methode om tussen bepaalde tijden de dns naar een ander ip te laten linken, iemand een idee?
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 01:12:10
 

24/07/2010 22:18:28
Anchor link
Dns altijd naar server laten verwijzen en die weer redirect naar NAS. 'Openingstijden' met DNS is voor zover ik niet mogelijk.
 
Stefan Renne

stefan Renne

24/07/2010 22:31:54
Anchor link
mmm dat is dan weer jammer
 

24/07/2010 23:20:55
Anchor link
Stefan Renne op 24/07/2010 22:31:54:
mmm dat is dan weer jammer


Ja, of je moet het via trucjes gaan doen ofzo, dat het IP van die nas na een korte tijd ofzo weer opgevraagd moet worden en dat ie dan naar je server verwijst. Maar dat lijkt niet handig en ook niet echt de bedoeling.
Sowieso lijkt het mij handiger dat je het gewoon via php 'beheert'.
 
Aad B

Aad B

25/07/2010 11:15:35
Anchor link
Geen trucjes, okee: Zijn hele mooie voorzieningen voor te koop:
load balancer aanschaffen er ertussen hangen. Die zijn er voor gemaakt.
 

25/07/2010 11:19:38
Anchor link
Aad B op 25/07/2010 11:15:35:
Geen trucjes, okee: Zijn hele mooie voorzieningen voor te koop:
load balancer aanschaffen er ertussen hangen. Die zijn er voor gemaakt.


Ik weet niet waar jij dat vandaan haalt, maar load balancers zijn er ook niet voor. Lijkt mij ook een trucje als je een load balancer gaat gebruiken.
 
Aad B

Aad B

25/07/2010 11:25:57
Anchor link
Geen trucjes, Kwestie van de routing goed inregelen. In woorden: Server A is preferred route en als server A niet bereikbaar is dan server B (Alternative route). Het is een misvatting te denken dat load-balancers alleen maar staan te balancen.
 

25/07/2010 11:31:05
Anchor link
Aad B op 25/07/2010 11:25:57:
Geen trucjes, Kwestie van de routing goed inregelen. In woorden: Server A is preferred route en als server A niet bereikbaar is dan server B (Alternative route). Het is een misvatting te denken dat load-balancers alleen maar staan te balancen.


Dan is het nog een trucje, want dan er moet ook een bericht komen. En je komt heel ergens anders uit dan verwacht wordt uit te komen.
 
Stefan Renne

stefan Renne

25/07/2010 12:51:17
Anchor link
en vergeet niet dat je dan aardig wat centen moet hebben
 
Aad B

Aad B

25/07/2010 13:25:22
Anchor link
Dan toch maar trucjes, wie arm is moet slim zijn :)
 
Martijn van H

Martijn van H

24/09/2013 01:38:11
Anchor link
Zou dit niet werken?

if (date("H") >= 10) //alleen voor 10:00 uur te zien.
site_error_message("Foutmelding", "Pagina tijdelijk gesloten.");

if (date("H") <= 22)
site_error_message("Foutmelding", "Pagina tijdelijk gesloten.");

Optie??

Groet
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

24/09/2013 09:28:23
Anchor link
Test het eens uit Martijn... ;-)

Let in het vervolg even op de datums van topics als je reageeert.
Alvast bedankt....

Dit topic doe ik op slot.
 
 

Dit topic is gesloten.



Overzicht

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.