sessie binnen een function

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Mark Vergroesen

Mark Vergroesen

12/02/2006 22:06:00
Quote Anchor link
hallo allemaal,

Ik wil waardes die in een functie gemaakt worden, wegschrijven naar een sessie.. Ik heb geen idee wat ik fout doe, zou dit niet mogelijk zijn?

Ik heb een voorbeeldje gemaakt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?
session_start();

function
sessiestesten($zin)
{

echo "$zin <br><br>" ;
$_SESSION['testzin'] = $zin ;
}


sessiestesten('Dit moet opgeslagen worden in de sessie...')

$testzin = $_SESSION['testzin'];

echo "$testzin" ;

?>


de error die ik krijg:
Parse error: syntax error, unexpected T_VARIABLE in ***dir*** on line 12

Dat klopt, dat is de regel $testzin = $_SESSION['testzin']; want hij kent die sessie niet...

Wie weet hoe dit wel lukt?
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 19:56:20
 

12/02/2006 22:14:00
Quote Anchor link
Voor parser errors zie:
[faq]1[/faq]

Moet daarna wel werken
 
Mark Vergroesen

Mark Vergroesen

12/02/2006 22:28:00
Quote Anchor link
Bedankt voor je reactie, maar dat is niet wat ik bedoel..ik krijg die fout, omdat hij gewoon die sessie niet weggeschreven heeft binnen de functie...

Dat is ook juist het probleem..
 

12/02/2006 22:36:00
Quote Anchor link
Nee je krijgt de fout omdat je hier

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
  sessiestesten('Dit moet opgeslagen worden in de sessie...')
?>


nog een ; achter moet zetten dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
  sessiestesten('Dit moet opgeslagen worden in de sessie...');
?>
Gewijzigd op 12/02/2006 22:36:00 door
 
Mark Vergroesen

Mark Vergroesen

12/02/2006 22:39:00
Quote Anchor link
sorry, neem me niet kwalijk..

bedankt!

vreemd, in een veel groter script werkt het namelijk niet (maar ook geen foutmelding)..
Ik ga het uitzoeken
 

12/02/2006 22:48:00
Quote Anchor link
Is de volgende regel dan misschien ?> of wordt het script geïnclude met een @voordeinclude
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.