Sessie login

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functieomschrijving Wij zijn op zoek naar een PHP Developer met Laravel ervaring! Voor een groeiende werkgever in regio Breda zijn wij op zoek naar een medior PHP developer met Laravel ervaring. Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van maatwerk software voor klanten in een specifieke markt. Als PHP developer ben je samen met een gemotiveerd team van 6 collega’s verantwoordelijk voor de ontwikkeling, beheer en het innoveren van informatiesystemen voor klanten in een specifieke branche. Als software developer ondersteun je complexe uitdagingen van klanten. Je brengt hun wensen in kaart en vertaalt deze door naar maatwerk software. Om

Bekijk vacature »

IoT Developer

Ben jij innovatief, heb jij passie voor energie en ben je data gedreven? Bouw dan mee aan IoT binnen Bredenoord. Samen met een gedreven team werk jij aan mooie technische en innovatieve oplossingen. Wat houdt de functie van IoT Developer in? Binnen Bredenoord zijn wij momenteel volop in ontwikkeling met ons IoT platform. Als uitbreiding van ons team zijn wij op zoek naar een IoT Developer. Je zal in projectverband meehelpen met het implementeren van IoT vraagstukken binnen Bredenoord. Als IoT Developer op onze R&D-afdeling word je verantwoordelijk voor het verder inrichten en beheren van ons nieuwe IoT platform. Dat

Bekijk vacature »

Senior front end developer Digital Agency Amsterda

Functie Wij werken in multidisciplinaire teams aan verschillende projecten, echter blijf je niet gebonden aan 1 team. Dit houdt in dat wij verschillende specialisten in dienst hebben en deze door middel van een roulatiesysteem in multidisciplinaire teams laten werken. Het team bestaat vaak uit Frontend developer(s), Backend Developer(s), Designer(s), Tester(s) en Mobile Developer(s). Deze teams worden afgewisseld waardoor jij de mogelijkheid krijgt om met iedereen een keer samen te werken. Als Frontend Developer ben jij ónze Specialist op dit gebied. Jij werkt mee aan verschillende projecten voor verschillende klanten. Denk bijvoorbeeld aan klanten, zoals’; BAM, IDFA en Ultimaker. Hierbij zorg

Bekijk vacature »

Senior Mobile Developer

Sogeti is een organisatie met een goede werksfeer en zo min mogelijk hiërarchische verhoudingen. Ga je bij ons als Senior Mobile Developer aan de slag? Dan werk je dagelijks met collega’s aan de mooiste IT-projecten. Deze snelgroeiende groep collega’s krijgt energie van hun vak en dat merk je op de werkvloer. Onze klantenkring is groot en divers, dat vraagt om flexibiliteit van jou. Tegelijkertijd betekent dit dagelijks nieuwe dingen leren én dat geen werkdag hetzelfde is. Natuurlijk krijg jij de mogelijkheid je te certificeren. We organiseren regelmatig technische Meet-ups en doen we veel aan kennisdeling waarbij iedereen welkom is, zowel

Bekijk vacature »

Fullstack Developer TOTO

Do you want to work with the latest technologies on the development of new systems and applications? Get moving and strengthen Nederlandse Loterij as a Fullstack Developer TOTO. Thanks to your efforts, complex business critical applications are always running smoothly. In this way, you directly contribute to a happy, healthy and sporty Netherlands. As a Fullstack Developer you score by: Taking ownership of the development cycle of an application in a large scale, high availability, geo redundant landscape Coaching your peer developers and safeguarding code quality Integrating the application with other components of the system using the available API’s Managing

Bekijk vacature »

Software Developer / .NET / Azure

Dit ga je doen Als Lead .NET Software Developer zal je je bezig houden met: Het vertalen van bedrijfswensen naar een technische roadmap; Uitwerken van nieuwe architectuur / designs; Het team aansturen en motiveren; Toezien op de kwaliteit van de code; Mee ontwikkelen van nieuwe features en applicaties. Hier ga je werken Deze organisatie is op dit momenteel marktleider in het ontwikkelen van productielijnen voor de voedselindustrie en heeft een wereldwijd klantnetwerk. Binnen deze organisatie is het team van software developers dagelijks bezig met het ontwikkelen van maatwerk oplossingen om alle productiemachines aan te sturen, maar ook bedrijf kritische applicaties

Bekijk vacature »

.net developer

Hoi! Wij zijn auto.nl en wij verkopen auto's online. je bestelt bij ons een auto net zo makkelijk als een spijkerbroek. En bevalt ie niet? Dan stuur je 'm gewoon weer terug. En dat we dat goed doen bewijst onze hoge klanttevredenheid van een 9,3. Nu maken we de volgende stap bij auto.nl. We starten met fysieke winkels. Online zoeken, offline bekijken. Maar nog altijd, geen gedoe! Gewoon eerlijk, transparant en zonder zorgen een auto kopen.. Maar om dat waar te blijven maken en nóg beter te worden, zoeken we uitbreiding van ons development team. Wat ga je precies doen?

Bekijk vacature »

Software Developer

Dit ga je doen Ontwikkelen aan de software dat beschikbaar is op de substations; Ontwikkelen in C++, C, Python en JavaScript. Daarnaast op een Embedded Linux omgeving, opgebouwd met containers en DevOps; Meewerken aan cyber security (OWASP); Uitvoeren/bouwen van geautomatiseerde testen in samenwerking met de Quality Specialist; Vertalen van wensen van de klanten/business naar werkbare/duurzame oplossingen. Hier ga je werken Als Software Ontwikkelaar kom je te werken bij een organisatie gericht op de (internationale) energiemarkt, waar wordt gewerkt voor het verwerven en verwerken van realtime, high quality data. Er wordt gewerkt vanuit het hart van de substations en direct voor

Bekijk vacature »

Front-end developer E-Commere

Functie E-commerce is een ‘’snelle’’ wereld. Om hierin continu voorop te blijven omarmen ze in een vroeg stadium nieuwe technieken. Een webshop is nooit af en kan altijd beter, sneller en efficiënter. Tegelijkertijd hebben ze vanaf hun oprichting altijd vastgehouden aan kwaliteit boven snelheid, en dit loont. Als front-end developer heb je een adviserende rol en sta je aan het eindpunt van alles wat met designs te maken heeft. Je overlegt met klanten en collega’s, en zet je in om ideeen om te zetten tot unieke concepten. Je bent het aanspreekpunt voor de klant en bewaakt tevens de planning. Eisen

Bekijk vacature »

C# Developer Research and Development - Delft

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Delft Vacature ID: 6307 Introductie C# Developer Research and Development - Delft - Onze klant is één van de meest innovatieve bedrijven in de region van Delft. Op dit moment zijn ze voor het innovatie centrum. In het innovatie centrum wordt gewerkt aan de nieuwste technieken voor navigatie software. R&D / C# / Pattern Recognition / Algorithms / 3d Data / DotNET Functieomschrijving Als C# Developer kom je te werken in een innovatief scrumteam. We ontwikkelen en door ontwikkelen de nieuwste technieken op het gebied van navigatie software. Deze software wordt onder andere

Bekijk vacature »

Lasrobot Programmeur

Over de functie Off-line programma’s maken die het beste resultaat bij de lasrobot mogelijk maken De programma’s met behulp van teach verder optimaliseren Proactief meedenken over oplossingen en over de juiste invulling van lasmallen Het lasrobotproces zoveel mogelijk optimaliseren Over het bedrijf Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in de engineering, productie en assemblage van samengestelde plaatwerkproducten en monodelen uit metaal. Onze klant werkt samen met het team aan de mooiste producten van de toekomst. Binnen dit bedrijf staat een sterk team van specialisten op het gebied van industrial design, mechanical engineering, in-house prototyping en all-round projectmanagement. Met daarbij uiteenlopende kennis in

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer wanted!

Functie Because of the growth within the company, we are looking for reinforcement in the devlopmenttean. As a back-end developer you build the company software that helps us with the primary processes. A fun (internal) project in which you continuously develop the software! You will work in a small team, we have daily stand-ups and a scrum session every fortnight, led by our Scrum Master. During these sessions, you get the opportunity to present your ideas and discuss them with your fellow developers and the Product Owner. Within the development teams, we use Trello, Gitlab, Jiira, Confluence and Boockstack. They

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Medior/senior Back-end developer gezocht!

Functie Vanwege de groei binnen het bedrijf zijn we op zoek naar versterking in het devlopmenttean. Als back-end developer bouw je aan de bedrijfssoftware die ons helpt bij de primaire processen. Een leuk (intern) project dus waarbij je de software continu doorontwikkeld! Je werkt in een klein team, we hebben dagelijks stand-ups en iedere twee weken een scrum-sessie, begeleid door onze Scrum Master. Hierin krijg je uitgebreid de kans om je ideeën te presenteren, en te overleggen met je mede-ontwikkelaars en de Product Owner. Binnen de ontwikkelteams gebruiken we Trello, Gitlab, Jiira, Confluence en Boockstack. Hiernaast werken ze met de

Bekijk vacature »
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

22/03/2011 17:23:47
Quote Anchor link
Goede avond,
Ik gebruik dit om te controleren of iemand is ingelogd, dit klopt allemaal.
Maar, zodra iemand opnieuw inlogt krijg je altijd de zelfde "unieke" string per gebruiker.
Is dit veilig of moet ik er nog iets anders instoppen?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$ses_c
= md5(salt(sha1(($_SESSION['naam'])." ".($_SESSION['status'])." ".($_SESSION['email']))));

$sql = mysql_query("SELECT unaam FROM users WHERE unaam = '".$_SESSION['naam']."' AND email = '".$_SESSION['email']."' AND ses_c = '".$ses_c."'");
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 02:00:36
 
Yea Rupie

Yea Rupie

22/03/2011 17:28:02
Quote Anchor link
Waar is ses_c goed voor, waarom al die functies eromheen.?
 
Sander de Vos

Sander de Vos

22/03/2011 17:35:19
Quote Anchor link
Als je niet dezelfde string terug krijgt, hoe wil jij dan gaan controleren of het wachtwoord goed of fout is?
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

22/03/2011 17:35:55
Quote Anchor link
Nou, ik sla iets op in de db (ses_c).
Die ses_c krijg ik via die hash.
De hash maakt hij van naam status en email. --> ses_c..
Nu kijkt die of al die 3 gegevens kloppen dan hasht die hem en controleert dat weer?

Toevoeging op 22/03/2011 17:36:43:

Hoe bedoel je sander?

Toevoeging op 22/03/2011 17:38:51:

BTW dit is als controle.php de login stap is al gemaakt.
 
Yea Rupie

Yea Rupie

22/03/2011 17:39:05
Quote Anchor link
Ik zie er het nut niet echt van in, dan kun je beter de hash in je sessie opslaan en daarna de gegevens uit de db halen?
 
Sander de Vos

Sander de Vos

22/03/2011 17:40:55
Quote Anchor link
Ocirina - op 22/03/2011 17:35:55:
Nou, ik sla iets op in de db (ses_c).
Die ses_c krijg ik via die hash.
De hash maakt hij van naam status en email. --> ses_c..
Nu kijkt die of al die 3 gegevens kloppen dan hasht die hem en controleert dat weer?

Toevoeging op 22/03/2011 17:36:43:

Hoe bedoel je sander?

Toevoeging op 22/03/2011 17:38:51:

BTW dit is als controle.php de login stap is al gemaakt.


Nou, je slaat je wachtwoord waarschijnlijk bij het registreren op in je database.
Laten we even zeggen dat je wachtwoord de volgende string is: 1299asjI8.
Als je iedere keer bij het inloggen een andere string genereert (uniek dus), kan dat nooit overeen komen met 1299asjI8, en word je niet ingelogd.
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

22/03/2011 17:43:12
Quote Anchor link
Nee dat snap ik, maar kijk: Iemand logt in, alles klopt.
Dan neem je de user status en email (mischien datum) dan hash --> naar de db.
Nja.. ik weet niet hoe ik dit eigenlijk moet uitleggen. Hoe controleren jullie dit?
 
Sander de Vos

Sander de Vos

22/03/2011 17:48:07
Quote Anchor link
Als ik een login script maak creer ik maar 1 sessie, namelijk de gebruikersnaam. Ik controleer de gebruikersnaam en wachtwoord, zet gebruiker op online in de database en maak de sessie aan.

Op iedere pagina controleer je dan of de sessie bestaat, en of de gebruiker online is. Als dat zo is update je de tijd bij online in je database en laat je de bezoeker lekker zijn gang gaan. Als de tijd in de database bij de gebruiker meer dan 5 minuten verschilt met de tijd nu, verwijder je de sessie en laat je hem opnieuw inloggen.

Jou methode is dus nogal omslachtig, en onnodig.
Gewijzigd op 22/03/2011 17:50:13 door Sander de Vos
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

22/03/2011 18:40:48
Quote Anchor link
Nja, je kunt dus de sessie niet hacken?
Want, ik doe iedere maal een controle, maar als dit niet nodig is doe ik:
$_session['status'] == 'admin' $_session['naam'] == 'ocirina'
 
Roel -

Roel -

22/03/2011 18:48:10
Quote Anchor link
Dat zou een mooie boel zijn als je sessies kon veranderen.
Dat kan dus niet nee.
 
Jasper DS

Jasper DS

22/03/2011 18:54:55
Quote Anchor link
Roel van de Water op 22/03/2011 18:48:10:
Dat zou een mooie boel zijn als je sessies kon veranderen.
Dat kan dus niet nee.


Ben je 100% zeker? Ik heb toch links en rechts gehoord dat dat zou kunnen..
 
Ocirina Ocirina

Ocirina Ocirina

22/03/2011 18:55:43
Quote Anchor link
Ja, inderdaad door een of andere master hacker?:P
Mischien ben ik dan wel dom?:p ik snap wel dat je 1.2.3. niet een sessie kunt editen.

Toevoeging op 22/03/2011 18:57:20:

Maar onmogelijk?
 
Sander de Vos

Sander de Vos

22/03/2011 19:46:49
Quote Anchor link
Ocirina - op 22/03/2011 18:55:43:
Ja, inderdaad door een of andere master hacker?:P
Mischien ben ik dan wel dom?:p ik snap wel dat je 1.2.3. niet een sessie kunt editen.

Toevoeging op 22/03/2011 18:57:20:

Maar onmogelijk?


Het is wél mogelijk, maar erg moeilijk. Heb ik ooit in een artikel gelezen, maar weet allang niet meer waar.

Trouwens, status zou ik alsnog niet in een sessie zetten, maar in de database.
 
Mark de Wit

Mark de Wit

22/03/2011 19:52:09
Quote Anchor link
Ik gebruik zelf ook altijd zoiets. Ik heb een tabel voor gebruikers (gebruikersnaam en wachtwoord) en een tabel die ik 'sessies_inloggen' noem. Na (tijdens) het inloggen plaats ik in deze 'sessies_inloggen' een rij met gebruikersnaam en IP. Vervolgens kijk ik op elke pagina die wordt geopend na of het een geldige sessie is bij dit IP via de database.

Ik heb namelijk ook gehoord dat je met een programma sessies van andere bezoekers kan overnemen of zo iets. Het kan een fabeltje zijn, maar gewoon een extra veiligheidje.
 
Sander de Vos

Sander de Vos

22/03/2011 20:12:03
Quote Anchor link
Mark de Wit op 22/03/2011 19:52:09:
Ik gebruik zelf ook altijd zoiets. Ik heb een tabel voor gebruikers (gebruikersnaam en wachtwoord) en een tabel die ik 'sessies_inloggen' noem. Na (tijdens) het inloggen plaats ik in deze 'sessies_inloggen' een rij met gebruikersnaam en IP. Vervolgens kijk ik op elke pagina die wordt geopend na of het een geldige sessie is bij dit IP via de database.

Ik heb namelijk ook gehoord dat je met een programma sessies van andere bezoekers kan overnemen of zo iets. Het kan een fabeltje zijn, maar gewoon een extra veiligheidje.


Leuk als je een statisch ip-adres hebt :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.