sessie probleem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Full stack developer Node.js

Functie Als fullstack JavaScript developer vind jij het uitdagend om op basis van concrete klantvragen nieuwe functionaliteiten te ontwikkelen. Bij voorkeur worden deze functionaliteiten op een bepaalde manier geprogrammeerd, zodat ze door meerdere klanten te gebruiken zijn. Je hebt dus vaak te maken met abstracte vraagstukken. Om dit te kunnen realiseren sta je nauw in contact met de product owner en/of klant. Je bent niet alleen onderdeel van het development team, maar hebt ook vaak contact met de product-owner en/of klanten om daardoor inzichten te verzamelen die leiden tot productverbeteringen. • Inzichten verzamelen bij de klant en/of product owner •

Bekijk vacature »

Fasttrack learning & development voor Java dev

Wat je gaat doen: Wij zoeken enthousiaste en ambitieuze junior en medior ontwikkelaars die toe zijn aan de volgende stap in hun carrière. Wij helpen je op je pad naar senior ontwikkelaar door ons fasttrack learning en development programma. Na een kort en intensief programma ga jij aan de slag bij klanten van DPA. Daarnaast krijg je veel ruimte om je te ontwikkelen als persoon en als specialist. De eerste maand gaan we aan de slag om je certificeringen te behalen waaronder OCP (Oracle Certified Professional). Daarnaast nemen we een deepdive in Spring Boot. Ook laten we je kennismaken met

Bekijk vacature »

Back-end PHP Developer

Dit ga je doen Her- en uitbouwen van het inhouse softwareplatform dmv PHP; Onderhouden van bovengenoemd platform in PHP; Sparren met het team; Meedenken over nieuwe functionaliteiten, security etc; Jouw input leveren aan het proces door op de hoogte te blijven van nieuwe ontwikkelingen etc. Hier ga je werken Onze klant, gevestigd in de omgeving van Alkmaar, levert wereldwijd oplossingen op het gebied van IT. Dag in dag uit werken zij met veel passie aan hun product waarmee ze streven naar verbeteringen binnen zorg. Voor onze klant zijn we op zoek naar een medior PHP Developer. Je komt te werken

Bekijk vacature »

Applicatie Ontwikkelaar

Bedrijfsomschrijving DUO verzorgt als uitvoeringsorganisatie, zijnde onderdeel van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de uitvoering van complexe wet- en regelgeving en heeft een uitgebreid dienstenpakket. DUO financiert en informeert onderwijsdeelnemers en onderwijsinstellingen. Voor verdere informatie zie www.duo.nl Functieomschrijving Wie zoeken we? Jij bent een enthousiaste, flexibele OPS’er die het leuk vindt om het bestaande examenlandschap te vernieuwen. Je bent leergierig en hebt interesse in cloud- en containertechnieken zoals OpenShift, Docker en Helm. Je gaat een uitdaging niet uit de weg en wil je nieuw opgedane kennis graag delen met de collega’s binnen en buiten het team. Doordat de

Bekijk vacature »

Front-end Developer Magento 2/Wordpress

Voor het aantrekkelijk houden en steeds vernieuwen van de huidige websites en webshops en het meedenken in de marketing zijn wij per direct op zoek naar een ervaren Front-end developer met gedegen kennis van Magento 2 (webshops) en Wordpress (websites). Wat bieden wij jou Mooi salaris! Meteen op contract bij de opdrachtgever! Gezellig, Kempisch bedrijf! 35 uur per week! Auto van de zaak! Wie ben jij Van een front-end developer verwachten wij: Een afgeronde Bachelor ICT opleiding met profiel ICT & Media Design. Dat je in het bezit bent van een Magento 2 professional front-end developer certificaat; Je hebt ruime

Bekijk vacature »

C# .NET Software Ontwikkelaar

Functie omschrijving C# .NET Developer gezocht. Ben jij een full stack developer die op zoek is naar een nieuwe uitdaging binnen een leuk snel groeiend bedrijf? Lees dan snel verder! Wij zijn op zoek naar een Developer met ervaring op het gebied van .NET die een organisatie in de regio Arnhem gaat versterken. Jij gaat je binnen dit bedrijf vooral bezighouden met het verbeteren van de functionaliteiten van hun dataplatform. Samen met andere ontwikkelaars denk je mee in oplossingsrichtingen, architectuur en nieuwe technologieën. Als C# .NET Developer binnen dit bedrijf houd je je niet alleen bezig met het verbeteren van

Bekijk vacature »

Delphi Programmeur

Functie omschrijving Onze opdrachtgever is gespecialiseerd in kantoor-bedrijfssoftware en zit gevestigd in omgeving Numansdorp. Als programmeur ben jij bij dit bedrijf met het volgende bezig; Je vertaalt technische en functionele ontwerpen naar kwalitatieve software. Je ontwikkelt, ontwerpt en test software. Je maakt daarbij veel gebruik met de volgende tools & technologieën: Delphi 10.3 (Rio), QuickReport 6. Je krijgt in deze rol veel vrijheid en verantwoordelijkheid. Je levert projecten van A - Z op, en werkt daarbij projectmatig en gestructureerd. Bedrijfsprofiel Dit bedrijf richt zich op maatwerk software oplossingen. Deze software oplossingen worden ingezet in de financiële branche. Het betreft een

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functie omschrijving Als PHP Developer ga jij aan de slag met uitdagende software projecten. Jij gaat in deze functie software applicaties ontwikkelen. Deze software projecten zijn heel divers, en deze organisatie maakt software, van A tot Z. Klanten kunnen in elke sector werkzaam zijn, van profit tot non-profit. Deze software bouw je vooral in PHP en specifiek Laravel. Dit framework kent dus geen geheimen voor jou. De software die jij gaat ontwikkelen is heel divers, van urenregistratiesystemen tot compleet geautomatiseerde tools. In deze veelzijdige functie ga jij je zeker niet vervelen, elke dag bestaat weer uit nieuwe uitdagingen. Bedrijfsprofiel Deze

Bekijk vacature »

Ambitieuze medior developer

Wat je gaat doen: Heb jij al een paar jaar ervaring als developer maar wil jij naar the next level? In ons NextLevelDev Programma helpen wij jou om de volgende stap te zetten: een mooi programma aan trainingen op het gebied van Java, hippe frameworks, Agile/Scrum, OCP-certificering en optioneel: andere JVM-talen als Kotlin en Scala; Cloud (AWS, Azure, GCP) Soc Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun

Bekijk vacature »

Starter/junior Magento developer gezocht!

Functie Je komt te werken in een zelfsturend team waarin vertrouwen voorop staat en inbreng en ideeën worden gewaardeerd. Ook staat innovatie centraal. Ze bieden jou de mogelijkheid om jezelf door te ontwikkelen. Denk hierbij aan cursussen en een persoonlijk ontwikkelplan. Je komt terecht in het team van momenteel 4 (ervaren) collega’s en zal meewerken aan de doorontwikkeling en nieuwbouw van de Magento platformen van meerdere opdrachtgevers volgens Agile/Scrum. Denk hierbij aan nieuwe functionaliteiten, UX en koppelingen met verschillende back-end systemen. Als starter/junior developer zul je direct begeleid worden door een senior uit het team. Het is van belang dat

Bekijk vacature »

Junior Front end developer

Functie Jij als developer gaat ons helpen onze producten verder te ontwikkelen en in te zetten in de markt. Op dit moment bestaat ons SaaS product uit 3 componenten die zowel los als in een pakket gekocht kunnen worden. Het gaat hier om een online kaartapplicatie, een workflow tool en een monitoring tool. Momenteel zijn wij 3 jaar geleden gestart met de ontwikkeling. De tech-stack waarmee we werken is voornamelijk Javascript, Vue.js en Python. Daarnaast gebruiken wij FaundaDB als database en werken we veel met GIS applicaties. De uitdaging die we momenteel hebben is dat we momenteel een intern team

Bekijk vacature »

Senior Lead Front End Developer

Functieomschrijving Voor Stichting Waternet zijn wij op zoek naar een senior Lead Front End Developer. Binnen het DevOps team Online zijn we op zoek naar een Senior Lead Front End developer met kennis van toegankelijkheid. Deze developer zal zich bezighouden met development van webpaginas die in verbinding staan met systemen uit het back office. Taken Ontwerpen, ontwikkelen, implementeren, documenteren en beheren van webapplicaties in een Azure-omgeving Debuggen, analyseren en oplossen van problemen in de OTAPomgevingen Je participeert in het DevOpsTeam Online voor het verder uitwerken en implementeren van gebruikerswensen Je bent betrokken bij toegankelijkheid audits en het implementeren van WCAG

Bekijk vacature »

Back-end .NET Developer

Functie omschrijving C# / .NET Developer gezocht voor een dynamische organisatie in de regio Houten! Voor een leuke organisatie in de regio Houten zijn wij op zoek naar een Back-end developer die klaar is voor een nieuwe uitdaging. In deze functie werk jij aan verschillende projecten en ga je vaak bij klanten op bezoek. Binnen deze functie kun je een grote mate van uitdaging, diversiteit en verantwoordelijkheid treffen. Bedrijfsprofiel Waar ga je werken? Het bedrijf waar je gaat werken is gespecialiseerd in het ontwerpen en implementeren van procesautomatisering en procesinformatisering. Zij doen dit onder andere voor de (petro)chemie, pharma, infra,

Bekijk vacature »

PHP Developer

Functieomschrijving Vanuit het hoofdkantoor in de regio van Bergen op Zoom ben je als PHP Developer niet alleen gefocust op het ontwikkelen van Software. Daarnaast ben je ook voortdurend bezig met het zoeken naar nieuwe mogelijkheden en innovaties die essentieel kunnen zijn voor de efficiëntie van software ontwikkeling. Je deelt veel kennis en informatie met het team en ontvangt deze dan ook graag terug. Techstack: PHP, Symfony & mySQL. Bedrijfsprofiel Deze uitdagende opdrachtgever is ruim 20 jaar actief in de regio Bergen op Zoom. Het vooruitstrevende team staat de hele dag voor je klaar om je te helpen en ondersteunen.

Bekijk vacature »

Software programmeur

Functieomschrijving Voor een erkende werkgever in de regio van Goes zijn wij op zoek naar een enthousiaste software programmeur met PHP/Symfony ervaring. Een gedreven persoon die het development team komt versterken met het aanpakken van complexe projecten. Ben jij op zoek naar een baan met veel uitdaging binnen een snelgroeiend e-commerce bedrijf, waar je de tijd en ruimte krijgt voor zowel professionele als persoonlijke groei? Lees dan snel verder! Dit ga je doen: Beheer en ontwikkeling van de serviceportal in Symfony en de webshops in de tweede versie van Magento; Testen en door ontwikkelen van software; Ontwikkelen van nieuwe functionaliteiten;

Bekijk vacature »
Ronald van e

ronald van e

26/05/2008 11:17:00
Quote Anchor link
hallo ik ben reeds overgestapt van ASP naar php voor een examenproject en kom al goed vooruit alleen ben bezig met een login script waarmee ik een irritant probleem heb met sessies: elke keer als ik inlog pakt hij de gebruikersnaam niet ui de sessie en hij stuurt ook alles verkeerd mee waarschijnlijk. heb al verschillende tutorials gevolgd maar steeds komt het irritante probleem terug dat hij zegt: 'Hoi, je bent ingelogd' ipv 'Hoi Naam, je bent ingelogd'.

Ik heb het ook geprobeerd met een functie maar dit gaf ook geen gewenst resultaat.

Dus ik heb het script gekopieerd:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?php
    include("includes/con.php");

    if($_SESSION['Ingelogd'] == TRUE){
        echo    "Hoi " .$_POST['Gebruikersnaam']. ", Je bent ingelogd";
    }
else {
        echo    "<form name=\"inloggen\" action=\"".$_SERVER['PHP_SELF']."?actie=inloggen\" method=\"post\">
                <br /><br /><p class=\"ft3\">Gebruikersnaam</p>
                <input type=\"text\" name=\"Gebruikersnaam\" id=\"Gebruikersnaam\" class=\"veldOpmaak\" />
                <p class=\"ft3\">Wachtwoord</p>
                <input type=\"password\" name=\"Wachtwoord\" id=\"Wachtwoord\" class=\"veldOpmaak\" />
                <input type=\"image\" src=\"images\btn.gif\" action=\"inloggen\" />&nbsp;&nbsp;<p class=\"ft4\"><a href=\"ww_vergeten.php?actie=ww_verloren\">Vergeten?</a></p>
                </form>"
;
    }

        if ($_GET['actie'] == 'inloggen') {
        
            $sql2 = "SELECT * FROM gebruikers WHERE Gebruikersnaam='".$_POST['Gebruikersnaam']."'";
            $resultaat = mysql_query($sql2) OR die ("Maak maar eerst verbinding dan zien we wel verder :p");
            $records = mysql_num_rows($resultaat);
                                                
                                                if (empty($_POST['Gebruikersnaam'])){
            echo "<p class=\"errormessage\">*gebruikersnaam invullen!</p>";
            }
else if (empty($_POST['Wachtwoord'])){
            echo "<p class=\"errormessage\">Wachtwoord invullen!</p>";
            }
else{

            if ($records == '0') {
                 echo "<p class=\"errormessage\">Inloggegevens bestaan niet.</p>";
                        }
else if
                                                     ($_POST['Wachtwoord'] == $login->Wachtwoord) {
                          echo "Je bent nu ingelogd als" .$_POST['Gebruikersnaam'];
                                                              $Ingelogd = $_POST['Gebruikersnaam'];
                                                              $_SESSION['Ingelogd'] = TRUE;                                              
            }
                 }
        }

?>



Hoe kan ik het beste aanpakken om mezelf ingelogd te krijgen en wat klopt niet of staat verkeerd geplaatst?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ronald van e
 
PHP hulp

PHP hulp

13/05/2024 22:09:43
 
Remco

Remco

26/05/2008 19:44:00
Quote Anchor link
je moet je gebruikersnaam als session variabele instellen, dan blijft hij gekoppeld aan de sessie.

zoals het nu gaat geeft hij een bericht: Je bent nu ingelogd als Naam.
dat doet hij wel goed, maar als je dan refreshed heb je niet nog een keer de gebruikersnaam gepost. dus moet je de gebruikersnaam toevoegen aan de session.
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

26/05/2008 20:08:00
Quote Anchor link
let ook even op SQL injection
 
Ronald van e

ronald van e

26/05/2008 23:34:00
Quote Anchor link
heb al veel geprobeerd maar t wil nog steeds niet echt lukken,

heb dit al geprobeerd:

als de gegevens kloppen zie je dus op regel 33(regel 32 verwijderd)

$_SESSION['Gebruikersnaam'] = $_POST['Gebruikersnaam'];

hij zou dus zo de gebruikersnaam moeten opslaan?want hij weergeeft nu wel weer de naam nadat je dus bent ingelogd maar als ik op een andere pagina klik springt ie weer terug op het inlogscherm vanaf regel 7..

if (isset($_SESSION['Gebruikersnaam']) == TRUE) {

en dit geeft toch een TRUE terug van de waarde die ik van regel 33 heb opgegeven?

heb al zoveel geprobeerd maar ben echt ff de weg kwijt nu
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ronald van e
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

27/05/2008 08:55:00
Quote Anchor link
Als je

$_SESSION['Gebruikersnaam'] = $_POST['Gebruikersnaam'];

gebruikt, is de waarde niet TRUE, maar heeft het de waarde van die $_POST.
Dan moet je gebruiken:

if (!empty($_SESSION['Gebruikersnaam'])) {

Die controleert of de sessie bestaat, ÈN of die een waarde bevat.
 
Ronald van e

ronald van e

27/05/2008 10:41:00
Quote Anchor link
ow bedankt, had ik ook natuurlijk kunnen bedenken..

ik heb het nu zo op gezet:

if lege sessie gebruikersnaam{
inlogformulier
}else{
Je bent ingelogd Naam

en dan nog
if ($_GET['actie'] == 'inloggen') {
code als je inloggen uitvoert met onderaan op regel 33
$_SESSION['Gebruikersnaam'] = $_POST['Gebruikersnaam'];
}

MAAR nu geeft hij altijd weeeer het bericht: Je bent nu ingelogd als(zonder naam)
en komt het inlogscherm helemaal niet meer..
 
Ronald van e

ronald van e

27/05/2008 20:14:00
Quote Anchor link
heb nu weer een hoop veranderd en het lijkt weer op normale volgorde te lopen maar...

ik weet niet wat het nou is, maar hij bewaard de sessie maar hij slaat niet de gebruikersnaam op terwijl je die de eerste keer wel ziet.. en als ik uitlog dan krijg ik gewoon t normale inlogscherm weer...
 
Erwin Nieuwenhuis

Erwin Nieuwenhuis

27/05/2008 20:20:00
Quote Anchor link
dat laatst is toch ook zeker de bedoeling? je wilt toch gewoon kunnen inloggen nadat je uitgelogd bent?

en over dat weergeven van de gebruikersnaam, in het script hierboven gebruik je $_POST['gebruikersnaa'] maak hiervan eens $_SESSION['gebruikersnaam']
 
Ronald van e

ronald van e

28/05/2008 11:10:00
Quote Anchor link
ooo ja nu werkt ie bedankt :)

en van het uitloggen bedoelde ik dat t wel goed was, ook al kwam t over alsof t negatief was, had ik eigenlijk anders moeten formuleren :)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ronald van e
 
Ronald van e

ronald van e

28/05/2008 11:12:00
Quote Anchor link
-sorry dubbel post-
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door ronald van e
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.