Sessie random kwijt

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

PHP Developer

Functie Middels Scrum en sprints bouw jij in deze functie mee aan complexe webapplicaties en ons SaaS platform. Hierbij hoort ook architectuur tot een van je taken. Daarnaast ben je één van de leden van het Scrum team. Dat betekent dat je naast je kerntaken ook in contact staat met de product owner. Oftewel, je bent bij het gehele ontwikkelproces betrokken. Tools die hierbij gebruikt worden zijn o.a. PHP, Symfony en Git. Eisen • Minimaal HBO werk- en denkniveau • Minimaal 3 jaar aantoonbare ervaring met PHP • Kennis en ervaring Symfony (Laravel is pré) & Lando • Kennis van

Bekijk vacature »

.NET Developer

Functie omschrijving Ben jij een senior .NET developer en heb jij tevens ervaring als teamlead? Ben jij iemand met een helikopterview en denk jij graag mee met de klanten? Dan zijn wij op zoek naar jou! Voor een geweldig bedrijf zijn wij namelijk op zoek naar een ervaren .NET developer. Het bedrijf houdt zich bezig met het ontwerpen en bouwen van websites, portalen en applicaties voor met name zorg- en onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Jouw taken: Het fungeren als Lead Developer; Het meedenken met de business (dit vergt commercieel inzicht); Het begeleiden van diverse projecten (van klein tot groot); Het ontwerpen

Bekijk vacature »

PHP Web Developer

Functie omschrijving Voor een klein softwarebedrijf in de omgeving Roosendaal, zijn wij op zoek naar een PHP web developer met een aantal jaar werkervaring. Wil jij graag werken aan in-house software projecten voor diverse klanten? Voel jij je prettige in een klein team developers, waar jouw inbreng enorm gewaardeerd wordt? Lees dan snel verder! Jouw werkzaamheden zien er als volgt uit: Je wordt verantwoordelijk voor de ontwikkeling van diverse applicaties. Dit kan de ene keer een online platform voor aanbiedingen zijn, en de andere keer een software pakket dat gebruikt wordt om interne processen te automatiseren. Het zijn stuk voor

Bekijk vacature »

Front end developer React Sportgames

Functie Als Front end developer ga jij aan de slag bij een gave en bekende organisatie op het gebied van sportgames. Jij gaat aan de slag in een scrumteam met 6 developers die gepassioneerd en actief bezig zijn om spelers kwalitatieve en mooie spelervaringen aan te bieden. Als scrumteam werken ze in drie wekelijkse sprints en begin je iedere ochtend met een stand-up. Als Front end developer werk jij bij deze organisatie voornamelijk met Javascript, html, css en React. Er wordt veel gebruikt gemaakt ook van C#, Docker en Kubernetes. Het team hecht veel waarde aan het leveren van hoogwaardige

Bekijk vacature »

Senior PHP developer met ambities tot Software Arc

Functie Momenteel zijn ze op zoek naar een ervaren PHP developer die zichzelf graag bezighoudt met zaken als architectuur en de algehele verbetering van structuren en standaarden. Het is eigenlijk meer operationeel als uitvoerend omdat je bezig gaat met zaken als het verder uitrollen en verbeteren van testautomatisering, codereviews, tickets en de doorloop hiervan en architectuurkeuzes. Mocht je hiernaast ook wat DevOps kennis meenemen is dit mooi meegenomen! Vanwege het kleine team maar de wereldwijde impact die zij leveren is er veel focus op kwaliteit. In deze functie werk je aan één van hun belangrijkste applicaties. Hierin werk je nauw

Bekijk vacature »

Medior Java developer (fullstack)

Wat je gaat doen: Of beter nog, wat wil jij doen? Binnen DPA GEOS zijn we dan ook op zoek naar enthousiaste Java developers om ons development team te versterken. Als Java developer werk je in Agile/Scrum teams bij onze klanten en daarbij kun je eventueel ook andere ontwikkelaars begeleiden in het softwareontwikkelproces. Verder draag je positief bij aan de teamgeest binnen een projectteam en je kijkt verder dan je eigen rol. Je gaat software maken voor verschillende opdrachtgevers in jouw regio. Je bent een professional die het IT-vak serieus neemt en kwaliteit levert. Je leert snel vanwege je diepgaande

Bekijk vacature »

Traineeship IT regio Amsterdam/Utrecht

Wat ga je doen? Het traineeship begint met een fulltime maand cursussen en praktijkdagen, waarin je de basis van het IT-vak leert op de Shared Servicedesk (SSD). Daarnaast ga je meteen aan de slag voor je eerste certificering! (ITILv4). Je start in een groep met 4 tot 10 deelnemers, waarmee jij gedurende die maand optrekt en je kennis kunt delen. Na het voltooien van de eerste maand ga je direct voor een langere periode aan de slag bij één van onze klanten of blijf je intern bij ons op de Shared Servicedesk. Je bent het eerste aanspreekpunt van de eindgebruikers

Bekijk vacature »

Java Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Senior Werklocatie: Eindhoven Vacature ID: 12946 Introductie We are looking for a Java Developer! Our client is one of the most innovation companies located within the Netherlands. We provide high quality software in a high-tech and challenging market. Functieomschrijving The department is specialized in creating and developing high quality software for manufacturing automation in a high tech environment. We strive to provide our clients with high quality software and deliver state of the art solutions in a variety of ways. Creating software infrastructure using Java SE / EE Create applications to fine tune manufacturing processes

Bekijk vacature »

Java developer (remote)

Functie Wat ga je doen als Java Developer? Jij als Java ontwikkelaar komt te werken in 1 van onze SCRUM teams. Momenteel werken er zo’n 30 ontwikkelaars binnen onze organisatie waarbij jij de brug slaat tussen het bouwen van verschillende functionaliteiten binnen onze applicaties en deze vervolgens te integreren in onze centrale hub. Je start je dag om 9 uur met een stand up en dan pak je jouw taken op voor de dag. Hieronder een aantal taken die jij zal uitvoeren: – Het bedenken en uitbouwen van features binnen de verschillende applicaties – Onderhouden van CI/CD pipelines – Bezighouden

Bekijk vacature »

Full Stack .NET Developer

Dit ga je doen Als developer nieuwe gave features ontwikkelen; Werken met technieken als C#, Angular 12 en Javascript,; Maken van technische keuzes en beslissingen over de architectuur; Junior collega's coachen; Initiatief nemen voor nieuwe technische mogelijkheden; Je bent een belangrijke schakel - en vindt het leuk - om te schakelen met de business. Hier ga je werken In een team van 7 professionals ben je als Full Stack .NET Developer verantwoordelijk voor het ontwikkelen van applicaties voor het grootste inhouse product: een applicatie voor alles omtrent hypotheken. De programmeertaal die je hierbij beheerst is C#. Wil je van meerwaarde

Bekijk vacature »

Junior Back end developer PHP, Symfony

Functie Wij hebben onlangs onze eerste collega’s aangenomen, waardoor ons development team momenteel uit 4 personen bestaat. We bouwen onze software op basis van een PHP-framework (wat op zichzelf een Symfony framework is). Qua ontwikkeling focussen wij ons op 3 focus velden; – API-ontwikkeling/ Component Creatie – Implementatie – Framework ontwikkeling; het toevoegen van nieuwe functionaliteit of interne microservices Onze senior software engineer focust zich momenteel op de laatste twee punten, maar wij komen handen te kort op het eerste veld. Daarom zijn wij op zoek naar een enthousiaste junior software engineer die graag de kneepjes van het vak wil

Bekijk vacature »

Front-end Developer

Dit ga je doen Het onderhouden, ontwikkelen en testen van front-end software van diverse klant- en medewerkersapplicaties; Het ontwikkelen van maatwerk front-end oplossingen in Vue.js en participeren in een scrumteam; Mede-verantwoordelijk voor het begeleiden en coachen van drie junior front-end developers; Verantwoordelijk voor code-reviews en het opstellen van de juiste documentatie zoals userstories en API ontwerp; Participeren in diverse projecten t.b.v. optimalisatie van diverse applicaties; Het opzetten van API koppelingen met externe applicaties. Hier ga je werken Betreffende organisatie is gevestigd in de regio van Swifterbant en is al ruim 20 jaar lang bedreven in het ontwikkelen en aanbieden van

Bekijk vacature »

C# .NET Developer

Dit ga je doen Je richt je op het doorontwikkelen en herstructureren van het platform; Je werkt in teamverband en zelfstandig aan uitdagende projecten voor verschillende klanten; Softwareontwikkeling middels C# .NET; Je staat in contact met verschillende opdrachtgevers om de klantwensen te bespreken en deze vervolgens te ontwikkelen; Verbeteren van bedrijfsprocessen; Implementaties. Hier ga je werken Als .NET Developer kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet

Bekijk vacature »

Junior Developer Low-code

Dit ga je doen Low-code ontwikkeling van software voor landelijk bekende organisaties; Samenwerken in een team van 10 collega's; Opleveren van mooie eindproducten, middels de Agile methodiek; Direct contact met de eindklant over de gewenste oplossingen. Hier ga je werken Als startende IT-professional kom je te werken in de regio van Lelystad bij een organisatie die met toonaangevende klanten uit heel Nederland samen werkt. De producten en diensten van de organisatie bereiken miljoenen Nederlanders. Hierbij komt een grote hoeveelheid informatie kijken en deze moet discreet en veilig verwerkt worden. De processen die hierbij horen worden door het IT team vormgegeven.

Bekijk vacature »

Java Developer bij een jonge groeiende organisatie

Bedrijfsomschrijving Vind jij het als Java developer ook zo belangrijk dat een bedrijf je de ruimte en tijd geeft voor persoonlijke ontwikkeling? Dan zit je hier helemaal goed. Deze jonge organisatie is opgericht in 2018 en is ondertussen uitgegroeid tot een club van ongeveer 30 medewerkers. Het gaat hier om een echte Java club, die vrijheid en verantwoordelijkheid erg belangrijk vinden. Het bedrijf heeft een informele sfeer en de teams zijn erg hecht met elkaar. Ze delen graag de kennis en ervaringen met anderen, maar vinden andermans mening ook zeer belangrijk. De organisatie zet zich in voor ontwikkeling en besteed

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Pong Zor

Pong Zor

10/01/2011 16:02:35
Quote Anchor link
Hallo

Het lijkt erop dat ik random de sessie in IE8 verlies.
Ik bouw het op de volgende manier op:


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
    session_start();
    session_regenerate_id();


Nadat de info gecontroleerd is maak ik het volgende aan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
$_SESSION['id'] = $row['users_id'];
$_SESSION['email'] = stripslashes($row['email']);
$_SESSION['password'] = stripslashes($row['password']);
$_SESSION['logged_in'] = 'true';



Inloggen
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
        case "verification":
        
            if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != 'POST'){
                $error_no_form = 'true';
                $error = 'true';
            }
            
            else{
                // Omzetten naar variabelen
                $email = $_POST['email'];
                $password = $_POST['password'];    

                if(empty($email) || empty($password)){
                    $error_user_pass = 'true';
                    $error = 'true';
                }
    
                else{
                    // Database selecteren
                    $email = addslashes($email);    
                    $password = addslashes(md5($password));    
                    $remember_me = $_POST['rememberme'];
                    $hour = time()+60*60*24*365;    
                    
                    // Gegevens uit database ophalen.
                    $sql = "SELECT * FROM users WHERE email='" . $email . "' " . "AND password='" . $password . "' AND activated='1'";            
                    $result = mysql_query($sql, $thecode) or die ('Kan gebruikersnaam niet controleren...<br />Misschien is er een probleem met de database...');

                    if (($row = mysql_fetch_array($result)) == 0){
                        $error_wrong_data = 'true';
                        $error = 'true';
                    }
                    
                    else{
                    
                        if($remember_me == '1'){
                            setcookie("email", $email, $hour);                 
                            setcookie("password", $password, $hour);     
                        }                        
                    
                        $_SESSION['id'] = $row['users_id'];
                        $_SESSION['email'] = stripslashes($row['email']);
                        $_SESSION['password'] = stripslashes($row['password']);
                        $_SESSION['logged_in'] = 'true';

                        $users_sql = "SELECT * FROM users WHERE email = '" . $_SESSION['email'] . "'";
                        $getUser = mysql_query($users_sql, $thecode) or die ('Cannot lookup content...<br />Maybe there is a problem with the database');
                        $rowUser = mysql_fetch_array($getUser);
                        
                        $success = 'true';
                        $success_login = 'true';
                    }    
                }
            }
            
        break;    


Edit pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
switch (strtolower($_GET['edit'])){    
    
        case "info_pages":
            $id = $_GET['id'];
            $title = $_POST['title'];
            $content = $_POST['content'];
            
            // query maken
            $sql = sprintf("UPDATE info_pages SET title='%s', content='%s' WHERE id='%s'",
                                            mysql_real_escape_string($title),
                                            mysql_real_escape_string($content),
                                            mysql_real_escape_string($id)
                                        );
                                        
            // query uitvoeren
            mysql_query($sql, $thecode) or die(mysql_error());                
            
            $success = 'true';
            
            if($id == 1){            
                $success_edit_biography = 'true';        
            }
        break;
    
    }


Ik maak gebruik van een include app_top.php waar dit allemaal in staat. Als iemand het hele bestand wil inzien dan kan dit natuurlijk ook.

Overigens zal mn code misschien ook niet helemaal zuiver zijn, misschien iemand die de oorzaak weet waarom ik random uitgelogd wordt in IE en misschien ook iemand die even feedback wil geven op de code? Hoe erg is het ermee gesteld? Ben geen ervaren programmeer maar wil graag leren.
Gewijzigd op 10/01/2011 16:12:29 door Pong Zor
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 13:30:39
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

10/01/2011 16:11:04
Quote Anchor link
en waar controleer je dan of de sessie nog bestaat?
wss moet je nog zoeist als dit erbij doen]
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    if(isset($_SESSION['loggen_in']) == 'true'){
        //je bent ingelogd message of iets van je code
    }
    else{
        echo 'U bent niet ingelogd!';
    }

?>
 
Pong Zor

Pong Zor

10/01/2011 16:14:14
Quote Anchor link
Hallo Teun,

Op de pagina waar je kan bewerken controleer ik het zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if($_SESSION['logged_in'] == 'true' && $rowUser['users_group'] == 'Beheerder'){
 echo 'ingelogd';
}else{
 echo 'inloggen';
}


Soms als ik iets bewerkt heb en ik ga weer naar die bewerk pagina krijg ik dus de melding inloggen terwijl ik al ingelogd ben of was. Wat me opvalt is dat de array ook opeens leeg is.

Het gaat om deze array:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Array ( [id] => 9 [email] => [email protected] [password] => 2f76b39ssssss9779be8d9fa6bed403 [logged_in] => true )


Opeens is die zomaar leeg naar een paar keer bewerkt te hebben.
Gewijzigd op 10/01/2011 16:17:59 door Pong Zor
 
- Mark -

- Mark -

10/01/2011 16:18:24
Quote Anchor link
Haal session_regenerate_id(); er eens uit. IE8 vindt die functie niet leuk en ik zou niet weten waarom je hem in je script nodig hebt.

Andere foutjes:

- Zorg voor goede fout afhandeling. die() is niet mooi.
- addslashes is niet bedoeld om sql injection tegen te gaan. Daar hebben we mysql_real_escape_string voor.
- dingen als $email = $_POST['email']; zijn nergens voor nodig.
- Ik zie geen enkel commentaar in je script.

Er zal nog wel meer te vinden zijn maar het is wat lastig lezen zo.
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

10/01/2011 16:18:43
Quote Anchor link
neem aan dat je op iedere pagina ook session_start(); hebt?
 
TJVB tvb

TJVB tvb

10/01/2011 16:19:38
Quote Anchor link
waarom doe je elke keer een session_regenerate_id? Dat doe je normaal gesproken naar het inloggen. Nu heb je kans dat er requesten door elkaar gaan lopen waardoor je het verkeerde sessie id gebruikt.
 
Pong Zor

Pong Zor

10/01/2011 16:21:07
Quote Anchor link
Hallo Teun,

Ik heb inderdaad op elke pagina de session_start(); deze wordt overal geïnclude.

@ mark, hoe kan ik die DIE beter oplossen?

Ik deed juist:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
$email = addslashes($email);    
$password = addslashes(md5($password));    


Zodat je geen ' en " om je injectie te voorkomen.
Maar moet ik dan $email = mysql_real_escape_string($email) doen?
Gewijzigd op 10/01/2011 16:25:03 door Pong Zor
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

10/01/2011 16:25:55
Quote Anchor link
@dennis een if else statement, en op dat stukje bij jouw zou je mysql_num_rows kunnen gebruiken om te kijken of er resultaat is
en ja gewoon mysql_real_escape_string gebruiken.
Gewijzigd op 10/01/2011 16:26:50 door Teun Hesseling
 
Pong Zor

Pong Zor

10/01/2011 16:26:28
Quote Anchor link
@ TJVB Je moet dus niet op elke pagina die sessie id generaten maar gewoon 1 keer na het inloggen.
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2011 16:26:41
Quote Anchor link
Zet dit bovenin.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
ini_set('display_errors', 1); // 0 = uit, 1 = aan
error_reporting(E_ALL);

//rest
?>
 
- Mark -

- Mark -

10/01/2011 16:28:45
Quote Anchor link
kijk een op http://www.phptuts.nl/view/41/7/

Ik gebruik mysql_real_escape_string meestal pas zo laat mogelijk en meestal in de query zelf. Dan hoef je ook geen extra variabelen aan te maken.
 
Pong Zor

Pong Zor

10/01/2011 16:30:42
Quote Anchor link
@ Mark,

Ik deed juist addslashes om ervoor te zorgen dat iemand met een wachtwoord ' niet voor injectie kan zorgen
 
- Mark -

- Mark -

10/01/2011 16:31:53
Quote Anchor link
Ja maar daar is addslashes niet voor, daar is mysql_real_escape_string voor.
 
Pong Zor

Pong Zor

10/01/2011 16:34:39
Quote Anchor link
@ Mark,

oke maar dan het volgende:

Op deze manier laat ik iemand registreren:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
        case "register":
            if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != 'POST'){
                $error_no_form = 'true';
                $error = 'true';
            }
            else{
                // Omzetten naar variabelen
                $email = $_POST['email'];
                $password = $_POST['password'];
                $password_confirm = $_POST['password_confirm'];
                $ip = $_SERVER['REMOTE_ADDR'];
                
                if(empty($email) || empty($password) || empty($password_confirm)){
                    $error_user_pass = 'true';
                    $error = 'true';
                }
                
                else if($password != $password_confirm){
                    $error_pass = 'true';
                    $error = 'true';                
                }        
                
                else{                
                    // Gegevens uit database ophalen.
                    $sql = "SELECT * FROM users WHERE email='" . $email . "'";                
                    $result = mysql_query($sql, $thecode) or die ('Kan gebruikersnaam niet controleren...<br />Misschien is er een probleem met de database...');                    
                    
                    if (($row = mysql_fetch_array($result)) != 0){
                        $error_already_exists = 'true';
                        $error = 'true';
                    }
                    else{
                            $sql = sprintf("INSERT INTO users SET email='%s', password='%s', ip='%s', activated='0'",
                                                            mysql_real_escape_string($email),
                                                            mysql_real_escape_string($password),
                                                            mysql_real_escape_string($ip),
                                                            mysql_real_escape_string($activated)
                                                    );                                             
                            mysql_query($sql, $thecode) or die(mysql_error());                            
                                                
                            $success = 'true';
                            $success_register = 'true';
                            
                            
                            $to = $email;

                            $subject = 'Account activatie xLiberty.nl';

                            // naam site
                            $website_naam = 'xLiberty.nl';
                            
                            // eigen mail
                            $eigen_emailadres = '[email protected]';
                            
                            // error mail
                            $error_emailadres = '[email protected]';
                            
                            // HTML mail? True/False
                            $html = true;

                            // De headers samenstellen
                            $headers     = 'From: ' . $website_naam . ' <' . $eigen_emailadres . '>' . PHP_EOL;
                            $headers    .= 'Return-Path: Mail-Error <' . $error_emailadres . '>' . PHP_EOL;
                            $headers    .= 'X-Mailer: PHP/' . phpversion() . PHP_EOL;
                            $headers    .= 'X-Priority: Normal' . PHP_EOL;
                            $headers    .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . PHP_EOL : '';
                            $headers    .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . PHP_EOL : '';
                    
                            // message                    
                            $message = '<html><body>';
                            $message .= '<p>Beste bezoeker,</p>';
                            $message .= '<p>Bedankt voor het registeren op de xLiberty.nl site.</p>';
                            $message .= '<p>Hieronder vindt u uw account informatie. Klik op de link om uw account te activeren.</p>';
                            $message .= '<table style="border: 1px solid #666;" cellpadding="0" cellspacing="10">';
                            $message .= "<tr><td width='250'><strong>Gebruikersnaam: </strong> </td><td>" . $email . "</td></tr>";
                            $message .= "<tr><td><strong>Wachtwoord: </strong> </td><td>" . $_POST['password'] . "</td></tr>";
                            $message .= "<tr><td><strong>Activatielink:</strong> </td><td><a href='http://www.xliberty.nl/site/index.php?do=activate&amp;email=" . $email . "'>http://www.xliberty.nl/site/index.php?do=activate&amp;email=" . $email . "</a></td></tr>";
                            $message .= "</table>";
                            $message .= "<br />";
                            $message .= "<p>Met vriendelijke groet, <br />xLiberty.nl</p>";
                            $message .= "</body></html>";                    
                    
                            // Mail it
                            mail($to, $subject, $message, $headers);                        
                            
                        }

                }
            }
        break;    


Op deze manier laat ik iemand inloggen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
        case "verification":
        
            if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] != 'POST'){
                $error_no_form = 'true';
                $error = 'true';
            }
            
            else{
                // Omzetten naar variabelen
                $email = $_POST['email'];
                $password = $_POST['password'];    

                if(empty($email) || empty($password)){
                    $error_user_pass = 'true';
                    $error = 'true';
                }
    
                else{
                    // Database selecteren
                    $email = addslashes($email);    
                    $password = addslashes(md5($password));    
                    $remember_me = $_POST['rememberme'];
                    $hour = time()+60*60*24*365;    
                    
                    // Gegevens uit database ophalen.
                    $sql = "SELECT * FROM users WHERE email='" . $email . "' " . "AND password='" . $password . "' AND activated='1'";            
                    $result = mysql_query($sql, $thecode) or die ('Kan gebruikersnaam niet controleren...<br />Misschien is er een probleem met de database...');

                    if (($row = mysql_fetch_array($result)) == 0){
                        $error_wrong_data = 'true';
                        $error = 'true';
                    }
                    
                    else{
                    
                        if($remember_me == '1'){
                            setcookie("email", $email, $hour);                 
                            setcookie("password", $password, $hour);     
                        }                        
                    
                        $_SESSION['id'] = $row['users_id'];
                        $_SESSION['email'] = stripslashes($row['email']);
                        $_SESSION['password'] = stripslashes($row['password']);
                        $_SESSION['logged_in'] = 'true';

                        $users_sql = "SELECT * FROM users WHERE email = '" . $_SESSION['email'] . "'";
                        $getUser = mysql_query($users_sql, $thecode) or die ('Cannot lookup content...<br />Maybe there is a problem with the database');
                        $rowUser = mysql_fetch_array($getUser);
                        
                        $success = 'true';
                        $success_login = 'true';
                    }    
                }
            }
            
        break;    


Hoe laat ik controleren om injectie zonder die addslashes met real_escape_string?

Toevoeging op 10/01/2011 16:38:23:

Overigens krijg ik deze melding als ik de errors aanzet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
Notice: Undefined index: edit in /customers/xliberty.nl/xliberty.nl/httpd.www/site/thecode/includes/application_top.php on line 34

Notice: Undefined index: do in /customers/xliberty.nl/xliberty.nl/httpd.www/site/thecode/includes/application_top.php on line 61


En dat gaat dan hierom:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
switch (strtolower($_GET['do'])){    
Gewijzigd op 10/01/2011 16:35:51 door Pong Zor
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

10/01/2011 16:39:05
Quote Anchor link
voorbeeld query
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $voorbeeld
= mysql_query("SELECT * FROM voorbeeld WHERE id = '".mysql_real_escape_string($_GET['id'])."'");
?>
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2011 16:40:20
Quote Anchor link
Wat mag dit zijn?
if (($row = mysql_fetch_array($result)) != 0){
 
Pong Zor

Pong Zor

10/01/2011 16:42:33
Quote Anchor link
@ Santhe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
                    if (($row = mysql_fetch_array($result)) == 0){
                        $error_wrong_data = 'true';
                        $error = 'true';
                    }


Daarmee controleer ik de query, als er geen resultaat is dan bestaat of de e-mail niet of het account is al geactiveerd (activate = 1)
 
Teun Hesseling

Teun Hesseling

10/01/2011 16:45:48
Quote Anchor link
resulaten controleren doe je meestal met mysql_num_rows
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
    if(mysql_num_rows($result) > 0){
        $ja = mysql_fetch_assoc($result);
        if($ja['activate'] == 0){
            //rest van je code
        }
    }

?>


dit is een betere manier... denk ik
Gewijzigd op 10/01/2011 16:46:33 door Teun Hesseling
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2011 16:49:36
Quote Anchor link
Dennis Kallansee op 10/01/2011 16:42:33:
@ Santhe

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
                    if (($row = mysql_fetch_array($result)) == 0){
                        $error_wrong_data = 'true';
                        $error = 'true';
                    }


Daarmee controleer ik de query, als er geen resultaat is dan bestaat of de e-mail niet of het account is al geactiveerd (activate = 1)


Maar hoe kom je er bij dat dit: $row = mysql_fetch_array($result) nul kan zijn?
 
Pong Zor

Pong Zor

10/01/2011 16:51:50
Quote Anchor link
@ Santhe,

waarschijnlijk ooit eens uit een brakke dreamweaver tutorial gekopieerd
 
- SanThe -

- SanThe -

10/01/2011 16:57:37
Quote Anchor link
($row = mysql_fetch_array($result)) zal nooit een getal opleveren. Dus daar hoef je ook niet op te controleren.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.