sessie variabele user_id gaat niet mee

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bruce Lee

Bruce Lee

02/04/2004 02:55:00
Quote Anchor link
ben nu al een tijdje bezig met een forum ik heb nog 1 probleem mn user_id kan ik niet uitlezen. heb het al geprobeerd met:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? print_r($_SESSION); ?>


de waarde blijft altijd '5' ook al log ik in met een andere gebruiker. elke gebruiker heeft een uniek nummer

om deze code gaat het (is niet de gehele code):

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?

if ($row = mysql_fetch_array($result)){
    
// opmaak sessionvariabelen
$_SESSION["user_id"] = $row['user_id'];
$_SESSION["username"] = $_POST["username"];
$_SESSION["password"] = $_POST["password"];
$_SESSION["date"] = $row['date'];
$_SESSION["email"] = stripslashes($row['email']);
$_SESSION["l_name"] = stripslashes($row['l_name']);
$_SESSION["f_name"] = stripslashes($row['f_name']);
$_SESSION["birthday"] = stripslashes($row['birthday']);
$_SESSION["city"] = stripslashes($row['city']);
$_SESSION["country"] = stripslashes($row['country']);

}


?>



het is mogelijk om al die andere variabelen uit te lezen, alleen de user_id pakt die niet mee die blijft altijd op de waarde '5'

wie kan mij helpen?
thnx alvast
Gewijzigd op 02/04/2004 02:56:00 door Bruce Lee
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 07:08:18
 
Rick

Rick

02/04/2004 07:22:00
Quote Anchor link
doe gewoon eens print_r($row) dan
weet je zeker dat user_id wel veranderd?
 
Bruce Lee

Bruce Lee

02/04/2004 09:08:00
Quote Anchor link
het tweede stukkie code waarin ik die variabele aangeef volgens mij zit daar de fout. op een andere pagina haal ik die waardes weer op en dat lukt alleen user_id blijft hetzelfde..

print_r($row) waar moet ik die dan echo'en?
 
Arend a

Arend a

02/04/2004 12:49:00
Quote Anchor link
Gewoon even anywhere, om zeker te weten dat niet alle user_id's 5 zijn. Ik heb niet het vermoeden dat je error hier zit, post meer van je code is.

Grtz,

Arend
 
Bruce Lee

Bruce Lee

02/04/2004 13:20:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
session_start(); // sessie beginnen

// controleren of pagina correct is aangeroepen.

if (!empty($_POST)){
include("../data/connection.php");
$query = "SELECT * FROM tbl_user WHERE username ='" . $_POST["username"] . "' AND password ='" . $_POST["password"] . "'";

$result = mysql_query($query) or die("FOUT : " . mysql_error());

if ($row = mysql_fetch_array($result)){
    
    // opmaak sessionvariabelen
    $_SESSION["user_id"] = $row['user_id'];
    $_SESSION["username"] = $_POST["username"];
    $_SESSION["password"] = $_POST["password"];
    $_SESSION["date"] = $row['date'];
    $_SESSION["email"] = stripslashes($row['email']);
    $_SESSION["l_name"] = stripslashes($row['l_name']);
    $_SESSION["f_name"] = stripslashes($row['f_name']);
    $_SESSION["birthday"] = stripslashes($row['birthday']);
    $_SESSION["city"] = stripslashes($row['city']);
    $_SESSION["country"] = stripslashes($row['country']);
    
    // Doorsturen naar beveiligde pagina via session $redirect
    $redirect = $_SESSION["redirect"];
    if (empty($redirect)) $redirect="index.php";
    header("Location: $redirect");
    exit();

    }
else {

    // geen username gevonden, of ongeldig password.
    $foutmelding = "<center><p><em>U hebt geen geldige combinatie van username en password opgegeven.<br>
                       Klik op <a href=\"login.php\">inloggen</a> om het nog een keer te proberen.</em></p></center>"
;

    die($foutmelding);
    }

}
else {

// pagina was incorrect aangeroepen, direct doorsturen naar login.php
header("Location: login.php");

}

?>
 
Bruce Lee

Bruce Lee

02/04/2004 13:25:00
Quote Anchor link
ik heb al geechoed met print_r($row) voor en na het stukje van het aanmaken van de sessievariabele. alleen als hij naar de volgende pagina gaat doet hij het niet.. komt waarschijnlijk door de redirect.

alvast bedankt
 
Bruce Lee

Bruce Lee

02/04/2004 15:25:00
Quote Anchor link
niemand ie mij verken kan helpen :S
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.