sessie verwijderen en velden wissen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Roel H

Roel H

27/12/2013 14:00:52
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil dit gebruiken om de velden te wissen en de sessie te verwijderen.
Echter, het werkt niet, wat doe ik verkeerd?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
if(isset($_POST['wis']) && ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"))
     {

         foreach($_SESSION['input'] as $key => $value)
         {

             unset($value);
         }

         header("Location: ".$_SERVER['PHP_SELF']."");
     }
?>


en deze ook niet

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
if(isset($_POST['wis']) && ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"))
     {


             unset($_SESSION['input']);

         header("Location: ".$_SERVER['PHP_SELF']."");
     }
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 21:35:30
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2013 14:23:11
Quote Anchor link
Wil je de complete sessie verwijderen? Daar zijn andere methodes voor.

Overigens is dit erg slordig:

if(isset($_POST['wis']) && ($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == "POST"))

Je kijkt nu eerst of je een POST waarde "wis" hebt, en vervolgens ga je dan tock ook nog maar eens kijken of er überhaupt wel een POST request is gedaan. Dat is ongeveer hetzelfde alsof je in je auto gas gaat geven en vervolgens eens gaat kijken of de motor eigenlijk wel gestart is. Die volgorde moet je dus omdraaien.
 
- Pepijn  -

- Pepijn -

27/12/2013 14:25:38
Quote Anchor link
Php_self is onveilig, maak het wat overzichteijker en kijk naar de kleurtjes.. En gebruik geen < ? maar < ? php tags
Gewijzigd op 27/12/2013 14:26:57 door - Pepijn -
 
Roel H

Roel H

27/12/2013 14:39:07
Quote Anchor link
Nou ik heb eerlijk gezegd een beetje rond gekeken bij script en kwam dit tegen.
Maar hoe kan ik mijn sessie het beste en makkelijkste verwijderen dan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

27/12/2013 14:58:14
Quote Anchor link
Wat zit er dan in $_SESSION['input'] ? En wat wil je nu eigenlijk? Wil je de complete sessie verwijderen of niet?
 
Aron van W

Aron van W

27/12/2013 16:59:32
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php

if(isset($_POST['wis'])) {
   session_destroy();
}


?>


Zo goed?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.