sessies bij inloggen....

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robert

Robert

29/11/2004 10:05:00
Quote Anchor link
Ik ben er nog steeds niet helemaal uit hoe sessies werken. Wat ik namelijk wil doen is iemand laten inloggen en

deze komen uit de tabel beheerder (het enige wat dus ipv id_bedrijven moet is de naam van het bedrijf uit de bedrijventabel)

id,voornaam,email,id_bedrijven.

dit is het script (het werkt dus met een rechtensysteem:

if ($a->getAuth())
{
// if you reached this point, you are succesfully logged in
// so create the rights array
$_SESSION["beheerder"]="OK";
$_SESSION["beheerder"]["naam"]=$voornaam;
$_SESSION["beheerder"]["id"]=$id;
$_SESSION["beheerder"]["bedrijfsnaam"]=$naam;

$select = "SELECT rechtencode FROM type_beheerder INNER JOIN beheerder ON beheerder.id_type_beheerder = type_beheerder.id WHERE beheerder.inlognaam = '".$_POST["username"]."'";
$rechtengetal = mysql_result(mysql_query($select),0,0);
$_SESSION["rechtarray"]=maakrechtarray($rechtengetal);

header("Location: /Admin/index.php");
exit();

}
else
{
echo "<a href=\"register.php\">Registreer hier !</a>\n";
}

voorbeeld van weergave:
$sql="SELECT * FROM subscribers_".$naam."

dit klopt denk ik niet...(dit is overigens omdat er per bedrijf 1 subscriberstabel is met de naam van het bedrijf)
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 01:47:32
 
Mitch X

Mitch X

29/11/2004 10:27:00
Quote Anchor link
Dit:
$_SESSION["beheerder"]="OK";
$_SESSION["beheerder"]["naam"]=$voornaam;
$_SESSION["beheerder"]["id"]=$id;
$_SESSION["beheerder"]["bedrijfsnaam"]=$naam;
Kan niet ;)

$_SESSION['beheerder'] kan niet tegelijk een 'normale' string waarde hebben én een array zijn ...

Wat ik mis in je TS is; wat doet ie niet?
Foutmelding?
 
Robert

Robert

29/11/2004 10:37:00
Quote Anchor link
hij is iets veranderd...

if ($a->getAuth())
{
// if you reached this point, you are succesfully logged in
// so create the rights array

$select = "SELECT rechtencode FROM type_beheerder INNER JOIN beheerder ON beheerder.id_type_beheerder = type_beheerder.id WHERE beheerder.inlognaam = '".$_POST["username"]."'";
$rechtengetal = mysql_result(mysql_query($select),0,0);
$_SESSION["rechtarray"]=maakrechtarray($rechtengetal);

$query = "SELECT beheerder.id, beheerder.voornaam,bedrijf.naam FROM beheerder AS beheerder INNER JOIN bedrijven AS bedrijf ON bedrijf.id=beheerder.id_bedrijven";
$result = mysql_query($query) or die (mysql_error());

$_SESSION["beheerder"]="OK";
$_SESSION["beheerder"]["id"]=$result['beheerder.id'];
$_SESSION["beheerder"]["voornaam"]=$result['beheerder.voornaam'];
$_SESSION["beheerder"]["naam"]=$result['bedrijf.naam'];

header("Location: /Admin/index.php");
exit();

}
else
{
echo "<a href=\"register.php\">Registreer hier !</a>\n";
}

SELECT * FROM subscribers_".$_SESSION['beheerder']['naam']."

en als foutmelding krijg ik...
Table 'mailm2.subscribers_' doesn't exist

omdat hij geen waarde herkent.
 
Robert

Robert

29/11/2004 10:38:00
Quote Anchor link
of moet ik alle pagina`s waar ik een sessie gebruik een "isset" includen ?
 
Mitch X

Mitch X

29/11/2004 10:41:00
Quote Anchor link
1 . Zelfde probleem als wat ik net al zei.
De vartypes zijn niet hetzelfde ...

2. Echo $result['bedrijf.naam'] eens, die heeft vast geen waarde dan ...
 
Robert

Robert

29/11/2004 10:58:00
Quote Anchor link
inderdaad, maar dit ook niet...

$result['bedrijf.naam']
 
Robert

Robert

29/11/2004 11:39:00
Quote Anchor link
ik heb het !
 
Robert

Robert

29/11/2004 11:41:00
Quote Anchor link
$query = "SELECT beheerder.id, beheerder.voornaam,bedrijf.naam FROM beheerder AS beheerder INNER JOIN bedrijven AS bedrijf ON bedrijf.id=beheerder.id_bedrijven";
$result = mysql_query($query) or die (mysql_error());
$row=mysql_fetch_array($result);

$_SESSION["beheerder"]="OK";
$_SESSION["beheerder"]["id"]=$row["id"];
$_SESSION["beheerder"]["voornaam"]=$row["voornaam"];
$_SESSION["bedrijf"]["naam"]=$row["naam"];
 
Robert

Robert

29/11/2004 12:34:00
Quote Anchor link
hij is hier echter niet erg blij mee...

subscribers_".$_SESSION['bedrijf']['naam']."
 
Robert

Robert

29/11/2004 13:22:00
Quote Anchor link
hier moet iets fout zitten...

$select="SELECT DISTINCT(mailing.id), mailing.titel, beheerder.voornaam, bedrijf.naam FROM mailinglijsten AS mailing LEFT JOIN mailinglijst_has_subscriber AS mhs ON mailing.id=mhs.id_mailinglijsten LEFT JOIN beheerder AS beheerder ON mailing.id_beheerder=beheerder.id LEFT JOIN subscribers_".$_SESSION['bedrijf']['naam']." AS subscribers ON subscribers.id=mhs.id_subscriber LEFT JOIN bedrijven AS bedrijf ON mailing.id_bedrijven=bedrijf.id";
 
Robert

Robert

29/11/2004 14:12:00
Quote Anchor link
alvast bedankt...
 
Robert

Robert

29/11/2004 15:21:00
Quote Anchor link
lama...
 
Bart Waarom verplicht

Bart Waarom verplicht

29/11/2004 15:59:00
Quote Anchor link
Afbeelding

Het knopje edit is erg handig...
En wat bedoel je nou ineens allemaal?
Wat is nu de fout?

Of is het al opgelost?
 
Robert

Robert

01/12/2004 09:45:00
Quote Anchor link
het is opgelost...
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.