Sessies doen het niet?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ilja

Ilja

19/04/2007 15:44:00
Quote Anchor link
hallo allemaal,

Ik ben bezig met een klein inlog systeempje maar volgens mij doe ik iets fout..

ik heb eventjes voor testen dit gemaakt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
echo $_SESSION['inlog'];
echo "1<p>";
$_SESSION['inlog'] = "ja";
echo "2<p>";
echo $_SESSION['inlog'];
?>

Dus nu hoord er dus bij de eerste keer dat je op die pagina komt 1 keer ja te staan en als je refresht 2 keer. Of zeg ik dat nu fout?
Maarja het probleem is nu dat het bijde keren maar 1 keer ja staat. Heeft iemand een oplossing?
btw. ik heb braaf boven aan de pagina staan: session_start();

Greetz Ilja
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Ilja
 
PHP hulp

PHP hulp

30/04/2024 10:13:55
 
Crispijn -

Crispijn -

19/04/2007 15:44:00
Quote Anchor link
staat er

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
session_start();
?>


boven aan je script?
 
Ilja

Ilja

19/04/2007 15:45:00
Quote Anchor link
ja dat staat er...
 
Crispijn -

Crispijn -

19/04/2007 15:50:00
Quote Anchor link
Hoe maak je je sessie variabelen aan?
 
Ilja

Ilja

19/04/2007 15:50:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['inlog'] = "ja";
 
Crispijn -

Crispijn -

19/04/2007 15:53:00
Quote Anchor link
check dit eens:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$_SESSION
['inlog'] = 'ja';

if(isset($_SESSION['inlog'])){
echo 'ik ben ingelogd';
}

?>
 
Ilja

Ilja

19/04/2007 15:54:00
Quote Anchor link
Tsja ik dan doet hij het wel maar kijk.
Zodra ik refresh is de sessie weg en dat is niet de bedoeling...
 
Crispijn -

Crispijn -

19/04/2007 15:56:00
Quote Anchor link
Sorry, het moet zijn:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
session_start();
$_SESSION['inlog'] = 'ja';

if(isset($_SESSION['inlog'])){
echo 'ik ben ingelogd';
}

?>
 
Ilja

Ilja

19/04/2007 15:58:00
Quote Anchor link
Die andere deed het ook wel maar deze ook maar zoals ik al zei. Zodra ik refresh is de sessie weg ook met session_start(); erboven ik snap er niets van.
 
Crispijn -

Crispijn -

19/04/2007 16:03:00
Quote Anchor link
je sessie is weg? je bedoeld dat je dus geen 'ik ben ingelogd' op je scherm krijgt?

dat is raar!

edit
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
session_start();
$_SESSION['inlog'] = 'ja';

if(isset($_SESSION['inlog'])){
echo 'ik ben ingelogd';
}
else{
echo 'niet ingelogd';
}

?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Crispijn -
 
Ilja

Ilja

19/04/2007 16:05:00
Quote Anchor link
nou kijk ik krijg het er wel op ook als ik refresh maar dan word hij weer opnieuw gezet aldoor met
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$_SESSION['inlog'] = 'ja';

Toch?
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

19/04/2007 16:09:00
Quote Anchor link
even controleren of hij er al is.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(!isset($_SESSION['inlog'])){

$_SESSION['inlog'] = 'ja';

}

?>
 
Thijs X

Thijs X

19/04/2007 16:09:00
Quote Anchor link
[off]

Je heb je hosting toch niet toevallig bij Planet waar je het momenteel op uittest?

[/off]
 
Crispijn -

Crispijn -

19/04/2007 16:10:00
Quote Anchor link
@Jurgen: ik doe toch precies hetzelfde?
 
Ilja

Ilja

19/04/2007 16:13:00
Quote Anchor link
@Thijs nee het is een WAMP server dus die software.

@Jurgen ik heb het geprobeerd dan doet hij het niet meer...
 
Kalle P

Kalle P

19/04/2007 16:13:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
//Voer eerst dit eens uit, want je sessie blijft bestaan, zo kan je nooit testen
session_destroy();
?>


En dan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start();
//de eerste x bestaat dit niet
if(isset($_SESSION['inlog']( ){
    echo $_SESSION['inlog']; // als je refresht zie je deze ook.
}
echo "1<p>";
$_SESSION['inlog'] = "ja"; //nu wordt de sessie gezet
echo "2<p>";
echo $_SESSION['inlog']; // laten zien
?>
 
Ilja

Ilja

19/04/2007 16:19:00
Quote Anchor link
Ik zie nog steeds aleen die tweede dus hij doet het niet ik snap er echt helemaal niets van kan het aan mijn server liggen ofzo???
 
Ilja

Ilja

19/04/2007 16:24:00
Quote Anchor link
Hmm ik heb het geprobeerd op een ander pc daar doet hij het wel goed maar hier niet hoe kan dat komen?
 
Crispijn -

Crispijn -

19/04/2007 16:26:00
Quote Anchor link
Op een andere pc of op een andere pc ingericht als server? Dit maakt enig verschil namelijk!
 
Ilja

Ilja

19/04/2007 16:27:00
Quote Anchor link
op een andere pc ingericht als server... maar wel met de zelfde software
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.