Sessie's stuk na mod rewrite

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Senior, Medior and Junior SAP HANA Developer

Vacature details Vakgebied: Software/IT Opleiding: Medior Werklocatie: Veldhoven Vacature ID: 12696 Introductie Our client is the world's leading provider of lithography systems for the semiconductor industry, manufacturing complex machines that are critical to the production of integrated circuits or chips. Our purpose is “unlocking the potential of people and society by pushing technology to new limits”. We do this guided by the principles “Challenge”, “Collaborate” and “Care”. Wat verwachten we van jou? SAP Certified Application Associate - SAP HANA Cloud Modeling (training and/or certification) Bachelor degree or higher Excellent understanding of SAP HANA (2.0 / Cloud), Data Modelling and writing

Bekijk vacature »

Daan Onbekend

Daan Onbekend

08/12/2009 20:40:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb via een tutorial zoekmachine vriendelijke url' s gemaakt.
Maar nu werken sommige sessie's niet meer....

Als ik op de pagina:

domein.nl/pagina/2/0

Na een session_start() het volgende neerzet:

print_r($_SESSION);
$_SESSION['iets'] = 'ja';


En ik vernieuw die pagina, dan bestaat de variabele 'iets' wel, maar hij is leeg?

Weet iemand hoe dit komt en hoe ik dit op kan lossen?

Bvd
Daan
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 02:55:07
 
- SanThe -

- SanThe -

08/12/2009 22:15:00
Quote Anchor link
session_start()??
 
Hipska BE

Hipska BE

08/12/2009 22:32:00
Quote Anchor link
en als je nou de volgorde omkeert? :p

$_SESSION['iets'] = 'ja';
print_r($_SESSION);
 
Daan Onbekend

Daan Onbekend

09/12/2009 06:51:00
Quote Anchor link
@SanThe,

session_start(); moet je toch gebruiken om sessies op een pagina te kunnen gebruiken?

@hipska,

Dan werkt het wel, want dan gebruikt hij het als een gewone variabele.
 
- SanThe -

- SanThe -

09/12/2009 07:13:00
Quote Anchor link
Daan Middendorp schreef op 08.12.2009 20:40:
Na een session_start() het volgende neerzet:

Sorry, ik had deze regel niet gezien. :(
 
Wesley Overdijk

wesley Overdijk

09/12/2009 08:15:00
Quote Anchor link
en sessie iets bestaat al VOOR dat je die sessie aanmaakt? als je dan zegt dat sessie iets al gemaakt is op een andere pagina, dan kunnen we er wat meer mee he.
 
TJVB tvb

TJVB tvb

09/12/2009 08:23:00
Quote Anchor link
Heb je dit bovenaan je script staan?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
error_reporting(E_ALL);
ini_set('display_errors',1);
?>
 
Hipska BE

Hipska BE

09/12/2009 10:06:00
Quote Anchor link
Ook ik moet mij excuseren :p Ik had dit niet gezien:
Quote:
.. dan bestaat de variabele 'iets' wel, maar hij is leeg? ..
 
Daan Onbekend

Daan Onbekend

09/12/2009 16:08:00
Quote Anchor link
Ik ben erachter waar het probleem zit.

Ik gebruikte het volgende:
$_SESSION['iets'] = $_POST['iets']

Maar om een of andere reden wordt het script totaal 3x uitgevoerd, maar na de eerste keer is de POST variabele leeg, waardoor de SESSION ook leeg is.

Waarom het script 3x geladen wordt is mij een raadsel...
 
Niek s

niek s

09/12/2009 18:01:00
Quote Anchor link
Daan Middendorp schreef op 09.12.2009 16:08:
Ik ben erachter waar het probleem zit.

Ik gebruikte het volgende:
$_SESSION['iets'] = $_POST['iets']

Maar om een of andere reden wordt het script totaal 3x uitgevoerd, maar na de eerste keer is de POST variabele leeg, waardoor de SESSION ook leeg is.

Waarom het script 3x geladen wordt is mij een raadsel...

Hoe word het script aangeroepen? gebruik je nog javascripts?
 
Daan Onbekend

Daan Onbekend

09/12/2009 22:22:00
Quote Anchor link
Ik gebruik alleen wat javascript voor TinyMCE,
Ook doet google Crome sindsdien vreemd, zoms worden er stukjes code willekeurig verplaatst.

Bijvoorbeeld

<a href="google.com" >klik hier</a>

werd dan ineens

<a href=" >klik hiergoogle.com"></a>

Of iets deregelijks, heel vreemd. En als ik de pagina vernieuw dan is het weer weg...

(Dit was gewoon statische HTML, geen PHP)

Je zou bijna denken dat ze bij mijn host aan het overclocken zijn en dat er foute berekeningen gemaakt worden.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.